Rögtön puha mézeskalács (Mézeskalács 4.) recept

megosztás
0
Kalória?
Rögtön puha mézeskalács (Mézeskalács 4.)
Rögtön puha mézeskalács (Mézeskalács 4.)
receptkönyvben hozzászólások (590)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam, s azért kedvelt, mert a sütőpor és az egy éjszakás hidegen pihentetés miatt a sütemények sütés után nem keményednek meg úgy, mint a hagyományos mézeskalácsok, nem kell várni velük nyolc napot, hanem azonnal fogyaszthatóak. Ez azért nem jelenti azt, hogy nagyon puhák, hanem omlósak, és nem törik bele az ember foga. A türelmetlenül toporzékoló gyerek miatt ez nem hátrány... :).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Díszíteni lehet sokféleképpen, sütés előtt diót, mogyorót, mandulát, mazsolát nyomhatunk rájuk, s felvert tojással megkenjük. Használhatunk cukormázat egyszínűt, vagy ételfestékkel színezettet is. A képen látható díszítést bevallom őszintén, készen kapható cukormázas tubusokkal készítettük a gyermekünkkel. Ez azért volt jó, mert kb. 5 perc alatt száradt meg, s számára is könnyen kezelhető. 
Eredetileg 70 db figurára volt hitelesítve ez az adag, de azóta több kedves sütögető társ hozzászólásai, (akiknek ezt nagyon köszönöm) valamint saját tapasztalat alapján be kell látnom, az nagyon kis tésztakiszúróhoz volt mérve. Az átlagos kiszúróval kb 35-45 figura jön ki ebből a tésztából, a nagyobb kiszúrókkal pedig sokkal kevesebb is akár. Persze ez függ a formák méretétől is.
Ha lágynak tűnik a tészta, nem kell törődni vele, nem kell utánalisztezni, mert a hideg pihentetés után megkeményedik,és kezelhetővé válik.
Érdemes több részletben nyújtani, s a többit bennehagyni a hűtőben, míg sorra nem kerül.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézeskalács
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
  3. A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
  4. 5-12 órára hidegre tesszük.
  5. Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
  6. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és  különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
  7. 200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
  8. Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 608 815
elküldve: 375
receptkönyben: 6 068
elkészítve: 507/658
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (590)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsih
orsih h, 2015-12-28 10:24

..imádom! én tonkoly lisztbol keszitem, így is naggyon finom.

szaffi11
Zsófika / szaffi11 sze, 2015-12-23 19:53

Már 5. éve hozzátartozik a karácsonyunkhoz ez a mézeskalács (de lehet, hogy már 6.). Idén is tökéletes lett :)

Fsly
Fsly sze, 2015-12-23 15:50

Én is már harmadik éve ez alapján a recept alapján készítem a mézeskalácsot, és még soha nem volt folyós. Nem lehet, hogy valamelyik összetevőt nem a megadott mértékegységben tettétek hozzá? (g helyett dkg) Velem már előfordult ilyesmi. Mindenkinek szép ünnepeket!

Norcsi
Norcsi k, 2015-12-22 18:59

mindent ugy csinaltam ahogy le van irva de ragados es inkabb kremes lett a tesztam mint nyujthato mi lehetett a gond ??? valaki irjon mar valamit. koszonom

simkrisz
simkrisz k, 2015-12-22 00:39

Szerintem is nagyon jó a recept,de csodálkozom,hogy csak néhányan írják,miszerint folyós lett a tészta.Én már harmadik éve csinálom ezt a receptet,tényleg puha és finom is,de 1000%,hogy a megadott méz+cukor+vaj adaghoz a 250 g LISZT borzasztó KEVÉS!!!! Bőven kell még hozzáadni lisztet,amíg lágyan össze nem áll és akkor minden oké lesz a nyújtással(persze itt is még plusz alálisztezés) és a sütéssel is!:-)

szvick
szvick szo, 2015-12-12 00:25

szia. Én azt szeretném kérdezni, hogy, ha mézeskalács fűszerkeveréket teszek bele, abból mennyi kell? (nem egyesével a fűszereket)? Köszönöm és már alig várom, hogy megsüssem! :-) viki

dobosneszilvi
dobosneszilvi v, 2015-12-13 14:37

szia :) én már évek óta ezt a mézeskalácsot sütöm, pont ma kevertem be egy nagy adagot. Én is mézeskalács fűszerkeverékkel készítem.. egy dupla adaghoz 1 zacskót teszek, de nyugodtan kóstold meg, amikor összekevered, és ha úgy ítéled meg, hogy kevés a fűszerezés, tegyél még hozzá nyugodtan. Minden gyártónak más az ízesítése, nem egyformán intenzívek benne a fűszerek .

szvick
szvick v, 2015-12-13 19:55

nagyon köszönöm! :-) kipróbálom! szép ünnepeket! :-)

Judit32
Judit32 sze, 2015-12-09 17:35

Szia!Hosszas válogatás után találtam erre a csodás receptre.Egyből dupla adaggal indítottam és nem okozott csalódást!Nagy dicséretet kaptunk a munkahelyemen és az óvodában is(jövőhéten újra sütöm a karácsonyi ünnepségre).Nagyon szépen köszönjük!Boldog karácsonyt kívánunk!

libaláb
libaláb h, 2015-10-19 23:43

Már megkezdtem a karácsony előtti próbasütéseket, szerencsére rátaláltam erre a tökéletes receptre.. el sem akarom hinni, de könnyű elkészíteni, finom, illatos és tényleg azonnal puha, rögtön lehet fogyasztani, egyszerűen fantasztikus :)

Stefimari
Stefimari k, 2014-12-30 10:02

Köszi a receptet! Eddig volt egy jól bevált receptem, évekig azt sütöttem, de annak az volt a baja, hogy csak alma mellett puhult meg. Az idén kipróbáltam a receptedet, és IGEN! Végre nem kell napokat várni, hogy puha legyen! Én egy kicsit a fűszerezést turbóztam fel (szeretem, ha valami fahéjasabb), és gyorsan fogyott. Férjem munkába is kéri! (Mozdonyvezető) Boldog új évet!

ÁdDe
ÁdDe h, 2015-09-28 21:50

Kedves Receptmegosztó és Stefimari!
Elnézést amiért ide írok, de vmiért nem enged külön hozzászólást kerálni!
Kérdésem lenne hogy a receptben szereplő 1 db tojást mivel tudnám helyettesíteni, pl. mennyi kukoricakeményítővel? Sajnos komoly ételallergia áll a háttérben, de semmiképp sem szeretném kihagyni ezt a Csodát, hisz mindenki ezt a receptet dicsőíti! Ha lenne ég rajtam kívül hozzám hasonló "sorstárs", szívesen fogadnám saját tapasztalatát! Előre is köszönöm Mindenkinek!

JudiN
JudiN k, 2014-12-23 20:09

Igaz már rengeteg a hozzászólás, azért muszáj nekem is :) Életem első mézeskalácsa és úgy döntöttünk, megtartjuk a receptet Én csak két teáskanálnyi sütőport tettem bele és bőven elég volt, mert így is puha lett. Rögtön. És valóban elég ragacsos a tésztája, így a LISZTEZETT felületen nyújtást komolyan kell venni, mert szilikonos gyúrólap ide, vagy oda, ragadt ám hozzá. De ha van alatta elég liszt, akkor nem volt gond. És a 7 perc sütés kicsit sok volt, nekünk elég volt 6 perc is. Elég intenzív az íze, de nekem kimondottan emiatt ízlik!

Hoborc
Hoborc k, 2014-12-23 08:54

Puha lett és nagyon finom! Viszont nekem egy nap hűtőben tárolás után a tészta elég puha, folyós maradt, így kellett még lisztezni. Ha sütés előtt állt a melegben egy kicsit a tepsire szaggatott mézeskalács, mert várt a sorára, akkor alaktalan valami lett. Szóval legközelebb csak hideg helyen készítem kevesebb sütőpor-szódabikarbónával. Valamint én dupla adagba tettem két kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket, így is elég intenzív íze lett. Csodálkozom, aki fél, háromnegyed zacskót ír a kommentekben. Ízlések és pofonok persze. Szóval tényleg nagyin finom, de nekem azért nem sikerült könnyen.

Zebrabara
Zebrabara h, 2014-12-22 23:41

Csatlakozom a recept rajongóinak táborához. Tavaly is ezt sütöttem, idén decemberben pedig most kevertem be a harmadik dupla adagot. :) Nálunk mindig a mézeskalács fogyott el legutoljára, igazából senki nem volt oda érte, velem az élen. Nos, ez most megváltozott, nem győzöm dugdosni a családtagok elől, és bárkit megkínálok vele, mindenkin látom hogy meglepődik, milyen finom.

Tökéletesen működik sütőpor nélkül, csak szódabikával, illetve rozs-, teljes kiőrlésű búza-, illetve zabliszttel is. Nálam ment még bele őrölt kardamom is jócskán, a narancshéj pedig kimaradt.

Az első adagot 1-2 perccel korábban vettem ki a sütőből mint kellett volna, és nagyon puha-szétpotyogós maradt, úgyhogy hiába a csodásan megtervezett és kivagdosott terv, a mézeskalács-várból semmi nem lett. Helyette picire összetördeltem, begyúrtam túróval, tökmagolajjal, liszttel, tojással, olajjal, kinyújtottam, megkentem ribizlilekvárral, feltekertem, daraboltam, és isteni finom zöld-piros csigák lettek belőle. :) :)
A második adagból készült aztán vár helyett házikó hóemberrel, fenyővel, csillagokkal.

mukifeju
mukifeju v, 2014-12-21 17:36

Tavaly karácsonyra, az idén húsvétra és most ismét karácsonyra fogom elkészíteni, mint mindig dupla adagból.
Maradok a tavalyi kommentemnél :)
Egyszerűen SZUPER!!!!!

Melinda225
Melinda225 v, 2014-12-21 14:56

Sziasztok! Én tegnap készítettem dupla adagot, ahogy ajánlottátok 1/2 csomag mézeskalács fűszerrel, tökéletes lett! Mindenkinek ajánlom a receptet! :)

Tarsoly Kata
Tarsoly Kata sze, 2014-12-17 19:59

Nagyon jó recept, köszönöm, hogy megosztottad velünk. Egy napot állt (száradjon rajta a fehér máz) szabad levegőn, és nem keményedett meg - az egész család rájár...

zsofnovak
Zsofnovak / zsofnovak h, 2014-12-15 09:34

Kedves Mr and Mrs Smith,
tökéletes a recept, tegnap sült ki két adag belőle, nagyon finom és puha. Nagyon szépen köszönöm!
Boldog Karácsonyt nektek és a csapatnak,
Zsofnovak

Greeeen
Greeeen sze, 2014-12-03 22:56

Kedves Mr and Mrs Smith!

Ez lesz a 3. tél, hogy a te recepted alapján készítem a mézeskalácsot. Eddig mindig sikert aratott a család/barátok körében... Szóval ezúton szeretném megköszönni, hogy megosztottad velünk ezt a CSODÁT!! Sosem fogom másképp csinálni ;))) üdv: Greeeen

judit23
judit23 cs, 2014-11-27 21:20

Sziasztok!
Én teljesen amatőr mézeskalács sütő vagyok. Ma kipróbáltam ezt a receptet és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel!!! sőt még díszítettem is, ami kicsit ovisra sikeredett de az íze nagyon kiváló!!! köszönöm a receptet és minden kezdőt biztatok arra, hogy próbálja ki ezt a receptet!!!üdv: Judit

kitketkott
kitketkott szo, 2014-10-18 21:41

Már két hete azzal nyaggat az öcsém, hogy süssünk mézeskalácsot. Ez talán az Aldinak köszönhető, ahol már több mint egy hónapja lehet kapni karácsonyi kekszet, Mikulást és hasonló dolgokat... Mindig ezt a receptet használjuk, most sem csalódtam benne. Pár hét múlva jön a sima fahéjas verzió, mert a húgom nem szereti a mézeskalácsot, csak ha a fűszerek nagy része kimarad. Érdemes kipróbálni így is, nagyon-nagyon finom, csak kicsit halványabb színű. Szóval köszönjük a receptet, mindenkinek csak ajánlani tudom. :))

(Tipp: az aldis mézeskalácsfűszer-keverékből az 500g liszthez elég a zacskó felét hozzáönteni.)

szamoca82
szamoca82 h, 2014-01-06 11:17

Nekem először rögtön ölő (kő kemény) lett rögtön puha helyett, majdnem sírva fakadtam. Szerencsére egy napra rá megpuhult. Eddig ennek a mézeskalácsnak volt a legnagyobb sikere a családban. Még a legnagyobb kritikusomnak- nekem- is nagyon ízlett.

Kiss Katalin
Kiss Katalin h, 2013-12-30 18:12

A recept egyszerűen tökéletes, soha nem is próbálkozom mással. A díszítést viszont másként készítettem, ami a hozzávalókat illeti. Soha nem lett még ilyen sikeres a dekorálása mint az idén. Szóval mindenkinek bátran ajánlom, nem fogtok csalódni.

Íróka hozzávalói:

1 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé / ecet
a színesekhez ételfesték

A kristálycukrot nagyon finom porrá őrölöm a kávédarálóval, beleteszem az étkezési keményítőt is, majd kis lyukú szűrőn átszitálom.
A robotgép habverőjével elkezdem keverni a tojásfehérjét, közben apránként adom hozzá a cukrot, és a citromlét is beleöntöm. A massza kifehéredik, megnő a térfogata. Nem lesz szükség az összes cukorra, csak annyit teszek bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.

Az írókát ételfestékkel színezem, ha folyékony festéket használok, akkor esetleg kell még kevés porcukor a masszába, hogy ne legyen túl folyós.

RitaG
RitaG sze, 2013-12-25 00:16

Életem első mézeskalács sütése volt a mai, mindent betartottam a recept szerint és nem csalódtam, isteni puha finom lett! Egy éjszakát pihentettem az erkélyen, délelőtt sültek, estére befaltuk az összeset :) köszönöm ezt a csodás receptet! Holnap sütök még egy adagot!

mukifeju
mukifeju k, 2013-12-24 21:28

Kedves receptmegosztó Mr and Mrs Smith !

JUHHHHHHHÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!! Nagyon tuti-szupi recept!
Én egy dolgon változtattam, a fűszerek helyett Kotányi Mézessütemény fűszerkeveréket használtam. Őszinte leszek: mert ezt egyszerűbb volt megvenni :)
2 adaghoz 3/4 zacskónyit használtam fel. De kóstolásra elég lenne fél csomag is. Bár ízlések és pofonok :)
Most lettem vele kész, szó szerint, de eléggé kapkodós a mézi. A gyerekeink csak úgy kapkodják :)
2 adagot, 2 nappal ezelőtt gyúrtam be. Így nekem 48 órát volt a hűtőben, mert nem volt időm tegnap megsütni.
De ha tudom, hogy ennyire könnyű és gyosrs vele dolgozni, akkor már tegnap megsütöttem volna.
200°C-on sütöttem és állandóan az órát lestem, 7 percre rá ki is vettem.
Ha betartjuk a sütési időt, akkor nem lehet elrontani a mézit :)
2 adagból 7 tepsit készítettem.
Köszönöm ezt a szuper receptet!
És így hadd kívánjak Békés, Áldott Karácsonyi Ünnepeket!!!
Barbi.

dalima
dalima k, 2013-12-24 01:28

Már harmadik éve sütöm ezt a mézeskalácsot, idén először négyszeres mennyiségből készült. Annyi különbséggel, hogy a sütőpor és a szódapor mennyiségét csak kétszereztem, vagyis 2 csomag sütőporral (foszfátmentes) és 2 teáskanál szódaporral gyúrtam össze a tésztát, illetve mézeskalács fűszerkeveréket használtam, pici fahéjjal még felturbózva. Tökéletes lett, persze először ragacsos-nyúlós, de nem izgultam, tudtam, hogy pihentetés után jó lesz. Nem kellett ám lisztezni, nagyon könnyen nyújtottam, nem ragadt sehova. :) Nagyobbik kisfiam idén is segített. Most már öt éves, mézeskalács imádó (amúgy szinte semmi süteményt nem eszik). Kisebbik fiacskám másfél éves, ő is nagy kedvvel majszolgatja a kalácsokat. Egy hete készítettem...akkor is puha volt, és most is az. Szeretjük. :) Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Mocorgó29
Mocorgó29 h, 2013-12-23 00:42

Kedves Mr és Mrs Smith! Nagyon szépen köszönöm, hogy rátalálhattam erre a gyöngyszemre! A recept úgy tökéletes, ahogy van! 4 éve keresem azt a mézeskalács receptet, ami nem csak ízre, hanem állagra is tökéletes. Eddigi mézijeim, akárhogyan is próbálkoztam, kőkeményre sikeredtek. Valóban csak egyetlen dolgot lehet elrontani ezen a recepten, mégpedig azt, hogy az ember nem csinál rögtön belőle több adagot. :)) Elsőre egy lágy, nyúlós tésztát kaptam, majd nálam 16 órát pihent a hűtőben. Amikor kivettem, egy masszív, vaskos massza volt, de amint elkezdtem átgyúrni, egy könnyen kezelhető, nyújtható tésztává vált, pedig nekem a tészta nyújtás nem az erősségem. A sütőm ugyan nem légkeveréses, 5 perc után ránéztem, majd további 2 percig sütöttem még. Tökéletes lett annak ellenére, hogy nem volt egyenletesre kinyújtva 3 mm és 1 cm között sikeredett. Kicsit a hagyományos mézeskalács és a keksz között lehet félúton. 2 dolog, amin most a 2. adag összeállításánál változtattam, hogy ugyan imádom a gyömbért, és mindig eröteljesen fűszerezek mindent, de most csak fél kanálnyi gyömbért tettem bele, mert az előzőnél az 1 tk-nyi mennyiséggel nekem túl erőteljes, csípős lett. A másik dolog, hogy a szegfűborsom elfogyott, és azt őrölt ánizzsal helyettesitettem. Nem számoltam meg, de 3 nagy tepsinyi jött ki belőle, pedig a tésztát nézve eleinte kicsit keveselltem, aztán nyújtásnál megnyugodtam. :). Mennyei lett! Mégegyszer Köszönöm a receptet! Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok!

Gerő Ágota
Gerő Ágota v, 2013-12-22 15:59

Csatlakozom az előttem szólóhoz, én egy teljes napot pihentettem a tésztát, és abszolút könnyű volt dolgozni vele, semmi lisztezést nem igényelt.
A sütési idő a légkeveréses sütőnél egyértelműen túl sok, 5-6 perc elég, és azonnal kikapni, ha elkezdett barnulni. (az első tálcát szénné égettem, betartva a sütési időt) és kicsit vastagabbra kell hagyni, mint 3 mm. Illatra finom, mára totál kemény (tegnap sütöttem) de remélem még puhul majd dobozolás hatására.

KatoNeni81
KatoNeni81 szo, 2013-12-21 21:43

En annyit valtoztattam hogy nem raktam bele se narancs se citrom hejat, de viszont tettem bele vanilia eszenciat es kakaot is. Nagyon fincsi recept koszike,

elzsabo
elzsabo p, 2013-12-20 23:33

Sziasztok! 3. éve készítem e recept szerint, és a következőket tapasztaltam. 1: nem szabad túlsütni!! Ez azt jelenti, hogy pl légkeverésesnél 180 fokon elég az 5-6 perc! Akkor lehet hogy kicsit puhának tűnik, de ahogy hűl, keményedik kissé. 2: A receptben írt 3 mm-re nyújtott tészta biztos hogy túl vékony, én majdnem 1 cm-re nyújtom, szebb is, és a sütési idő betartásával is garantáltan nem lesz brikett belőle :) (én is jártam vele így...) 3: Ha 2-3 napot is áll a hűtőben, az csak jót tesz neki! De a minimum az tényleg egy éjszaka. 4: én nem vacakoltam sose külön fűszerekkel, amikor isteni keverékeket is lehet kapni, pl a Kotányiból 3/4 zacskó a dupla adaghoz.

krisztifoz
krisztifoz p, 2013-12-20 21:26

Én négyszeres adagot csináltam egy hete, de már csak azok vannak meg, amik most már TÉNYLEG a karácsonyfára mennek (és ez összesen 5 db). Nagyon finom, pont olyan a tésztája, ahogy én szeretem, picit roppan, de a számban már szétomlik, jó fűszeres, szerintem ez lesz a családi receptünk :)

Cica1967
Cica1967 p, 2013-12-20 17:54

Tökéletes a recept, köszönöm! Az Angoloknak is nagyon ízlett, itt Leeds-ben, csak mondogatták "nice, nice..." ! :)

scszsuzsa
scszsuzsa cs, 2013-12-19 07:43

Jó reggelt!Tudnátok segíteni,hogy ebből az adagból kb hány db lesz?Lehet írták már valahol hozzászólásban,de sajnos nem láttam,lehet eltekertem pont arról.Köszönöm!Zsu.

Sealva
Sealva k, 2013-12-17 12:39

Megcsináltam én is.Nagyon jó lett.Másnap feldíszítettük,és azóta a konyhaasztalon van.Mára már kemény(3 napja sütöttem). Vissza puhulhat még valahogy?Ha dobozba teszem?

mimoli06
mimoli06 v, 2013-12-15 18:16

Hát nem tudom, én valamit akkor nem jól csináltam, mert ahol lehet, rossz lett. (pedig teljesen a recept szerint haladtam és 6 óra hűtés után kezdtünk dolgozni vele). Kicsi gyerekek várták nagyon, hogy készítsük a mézest, de kezelhetetlenül ragadós, szétesős lett a tészta. Sütéskor odaragadtak a sütőpapírra (mindig ezt használom, sose volt vele gond) evéskor pedig olyan az íze ( a darabokra esett formáknak...) mint a törökméz, mondjuk aki szereti, annak jó. A hűtési idő az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy nem volt elég, dehét 5-12 órát ír a recept, lehet helyesbíteni kellene inkább hogy minimum 8-10 órát (vagy ahogy máshol is szerepel, egy éjszakát) álljon hűtőben.

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági v, 2013-12-15 11:33

Szia!

Ez a recept isteni!
Nem régóta sütök mézeskalácsot, ez volt az első recept amit kipróbáltam.
Rögtön puha... oké, de azért mégis csak ropog egy kicsit, akkor meg miért "rögtön puha". Idén először csináltam házikót egy másik recept alapján. Nem sikerült igazán, arányok, díszítés nem ment, mérgemben rávágtam a ház tetejére. Szerintetek összetört? A túrót! Ja, hogy ilyen a nem puha mézeskalács, ennek fényében az első recept tényleg "rögtön puha" mézeskalácsot ad.
Idén ezzel a recepttel már 1KG mézet sütöttem el, a kicsi fiam ezt eszi keksz helyett ilyenkor.

elzsabo
elzsabo szo, 2013-12-21 00:12

Szia Ági!
Nem lehet hogy túlsütötted, vagy túl vékonyra nyújtottad a tésztát? Nekem 180 fokos légkeverésesen 5-6 perc max, és a tészta is majdnem egy centis. Szép kövér kaálcsok lesznek, de annál finomabb, főleg ha puha is !

Moya
Moya szo, 2013-12-14 16:30

Eddig ez a legjobb, amit próbáltam. Valóban nem kellett utánalisztezni, bár 1 napra hűtőbe tettem. A tetejét sem kell kenegetni. Én kihagytam belőle a narancshéjat és a fűszereket 5 tk mézeskalács keverékkel helyettesítettem. Már most elfogyott. Köszi a receptet!

licya
licya p, 2013-12-13 21:38

Szuper lett és a dupla adag után ismét dupláznom kell. :) Köszönöm a receptet!

zsozso21
zsozso21 p, 2013-12-13 11:26

Vajon ha kihagyom a tojast akkor is jo lesz, a kisfiam erzekeny ra.

bunny17n
bunny17n cs, 2013-12-12 19:45

nekem kissé száraz lett,alig akart összeállni. meg csúnya is.. :S de ízre isteni :D

205