r
Nosalty Logó

Rebarbarás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Rebarbarás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 3389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Összesen 365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

  • 2 ek vaj (szükség szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon kis kockákra vágjuk. A rebarbarakockákat 3 dkg cukorral összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és hűtőbe tesszük.
  3. 20 dkg lisztet, 12,5 dkg cukrot, a sütőport és ¼ teáskanál sót egy tálban elvegyítünk.
  4. A tojást egy másik tálban felverjük. Belekeverünk 12,5 dkg vajat, beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a rebarbarakockákat.
  5. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük. A maradék lisztet, cukrot, 1 csipet sót és a maradék vajat morzsává dolgozzuk, majd elosztjuk a tésztán. A sütőben (középen) megsütjük (Tűpróba!).
  6. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13628
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

A tetejére készült morzsába most barna cukor került (imádom az illatát).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éljen a rebarbara! Nagy szívfájdalmam, hogy nincs saját rebarbarám, így a piacon vagyok kénytelen vadászni. A recept a Könnyen, gyorsan, finomat sorozat klasszikus amerikai süteményekkel foglalkozó kötetében található, már az első átlapozáskor kiszúrtam: "Ezt el kell készítenem!" Elsőre kissé meglepett a tészta állaga, nem a szokványos muffintészta, inkább olyan kekszfélének tűnt, de az íze remek.

Hozzávalók

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek