Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás muffin

Rebarbarás muffin
Rebarbarás muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen a rebarbara! Nagy szívfájdalmam, hogy nincs saját rebarbarám, így a piacon vagyok kénytelen vadászni. A recept a Könnyen, gyorsan, finomat sorozat klasszikus amerikai süteményekkel foglalkozó kötetében található, már az első átlapozáskor kiszúrtam: "Ezt el kell készítenem!"
Elsőre kissé meglepett a tészta állaga, nem a szokványos muffintészta, inkább olyan kekszfélének tűnt, de az íze remek.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütőformák előkészítéséhez

  • 2 ek vaj (szükség szerint)

ajánlat

A tetejére készült morzsába most barna cukor került (imádom az illatát).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és nagyon kis kockákra vágjuk. A rebarbarakockákat 3 dkg cukorral összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és hűtőbe tesszük.
  3. 20 dkg lisztet, 12,5 dkg cukrot, a sütőport és ¼ teáskanál sót egy tálban elvegyítünk.
  4. A tojást egy másik tálban felverjük. Belekeverünk 12,5 dkg vajat, beleforgatjuk a lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a rebarbarakockákat.
  5. A tésztát a forma mélyedéseibe töltjük. A maradék lisztet, cukrot, 1 csipet sót és a maradék vajat morzsává dolgozzuk, majd elosztjuk a tésztán. A sütőben (középen) megsütjük (Tűpróba!).
  6. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 817
elküldve: 6
receptkönyvben: 96
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós muffin rebarbarával, rebarbarás sütemény, rebarbarás-morzsás muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evica26
evica26 Mon, 2013-05-27 13:38

Szia! Látom már nem mostani a feltöltés. Csodálkoztam, hogy még nem érkezett 1 hsz sem. Nekem tetszik a recept, imádom a rebarbarát :) A muffinok a sütőben csücsülnek....alig várom, hogy megkóstoljuk! :)

Lilian
Lilian / Lilian Tue, 2013-05-28 10:44

Szia Évica!
Örülök, hogy megtetszett a recept, remélem a ízlett a muffin.

847
rebarbara 17.5 dkg
cukor 18.5 dkg
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 tk
0 ízlés szerint
tojás 1 db
vaj 17.5 dkg
porcukor 1 ek
vaj 2 ek