Petrezselymes tojásfasírt recept

Petrezselymes tojásfasírt
Petrezselymes tojásfasírt
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy fasírt és húsgolyó rajongó. Mesélte, hogy anyukája gyerekkorában gyakran készített tojásfasírtot, és az is mennyire finom volt, csinálhatnék én is olyant. Megkérdeztem végül anyukáját, hogyan készítette, és az alapján elkészítettem az én verziómat.

A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed fasírt.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk friss salátával, majonézes salátával, krumplipürével, rizzsel vagy akár főzelék mellé feltétnek is kiváló.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tojásfasírt, tojásfasírt zöldpetrezselyemmel, vega fasírt tojásból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
  2. A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
  3. Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
  4. Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
  5. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 271
össznézettség: 229 317
elküldve: 68
receptkönyvben: 2 431
elkészítve: 155/155
Facebookon megjelent: 2

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
67 recept

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

josymama
josymama k, 2017-01-31 15:45

Nálunk nem rántottának készül először a tojás, hanem a kemény tojás húsdarálón ledarálva utána megy a kicsavart zsemle is, és még őrölt bors is kerül bele. A többi ua.

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2017-01-30 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág sze, 2016-06-22 14:56

Nem is gondoltam, hogy ilyen fasirt is létezik, de van aki már el is készítette. Tojás mindig van de hús... az nálunk ritkán fordul elő. Köszönöm.

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2016-04-01 02:49

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Margónagyi
Margónagyi cs, 2016-03-31 21:33

javaslom azoknak, akik kerülni akarják az olajban sütést: süssék muffin sütőben! így ki lehet kerülni a hempergetős-morzsát is - az is kalória! Muffinban sütöm a többi fasírt-félét is (pl.: cukkiniből)

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2016-01-30 03:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

mkata
M.Kata / mkata k, 2015-06-30 10:03

Köszönöm a receptet. Elkészítettem, kedves vendégeinknek nagyon ízlett, nekünk nem igazán. Valahogy száraz volt, nem tudom... Nyilván jó volt, mert nagyon gyorsan elfogyott. Ha vendégek jönnek és többfélét készítek, biztos készítek majd ilyet is megint. Még egyszer köszönöm a receptet :)

martonmarta
martonmarta szo, 2015-06-13 21:12

Sziasztok!El fogom készíteni az biztos ezt az ételt,de megkérdezem: muszáj zsemlemorzsába hempergetni?Szerintem nem,de tutira szeretnék menni - köszönöm...

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey v, 2015-06-14 00:21

Kedves martonmarta!
A morzsától lesz ropogós és fasírt szerű, de szerintem anélkül is ki lehet sütni a pogácsákat. Azt javaslom róbáld ki először egy darabbal és ha nem tetszik az eredmény, a többit még megforgathatod:)
Hálásak lennénk ha megosztanád majd a tapasztalatod.
Audrey

martonmarta
martonmarta szo, 2015-07-04 11:39

Sziasztok!Köszönöm a receptet remekül sikerült csak ez nekünk kevés, legközelebb dupla adagot kell készítenem.Nem forgattam meg zsemlemorzsában én a rendes fasírtot is így szoktam így is nagyon jó lett.

Phaedra
Phaedra h, 2015-05-18 19:20

Köszi! Szuper ötlet a tojásdús időkben! Most sül - én a sütőben pirítom és már biztos vagyok benne, hogy sikere lesz.

_gota
_gota v, 2016-01-31 14:15

Nem lett száraz sütőben sütve? Kíváncsi vagyok, jó lenne kihagyni azt a sok olajat, de a sima fasírt egyszer olyan gumiszerű lett.

Phaedra
Phaedra v, 2016-01-31 21:30

Szia! Nem lett száraz, mert ez amúgy is elég puha anyag. A sima fasírtot is így szoktam sütni, de én kenyér helyett vízben áztatott zabpelyhet szoktam beletenni, így ez sem száraz és kicsi gombócokra szoktam szedni, kb. nagy diónyi mennyiségből gombócozok egy fasírtkát.

cerucal
cerucal szo, 2015-01-31 06:39

Tényleg finom. Gyorsan elfogyott. Mindenki szereti nálunk.
Köszi a receptet. agnes

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-01-31 03:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

KatRo
KatRo sze, 2014-07-23 11:07

Már kétszer készítettem el, hamar elfogy és magában is nagyon finom, érdekes, hogy tényleg fasírt íze van :) Köszi a receptet!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey sze, 2014-07-23 11:31

Kedves KatRo!
Én pedig köszönöm a visszajelzést, örülök nagyon, hogy elnyerte a tetszésed. :) További jó főzőcskézést!
Audrey

287