Pesto alla trapanese recept

Pesto alla trapanese
Pesto alla trapanese
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem klasszikus pesto mártásról van szó, annál sokkal rusztikusabb, pont ez tetszett meg benne. Nagyon. A recept Jamietől való.
Nyáron az igazi, a kertben növő bazsalikombokorról letépkedett levelekkel, és a piacról hozott, mézédes apró paradicsomszemekkel.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forró spagettivel összeforgatva tálaljuk.


receptjellemzők

konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mandulás pesto
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk, majd durva porrá őröljük.
  2. Az összetépkedett bazsalikomleveleket mozsárba megtörjük, utána a fokhagymát is. Tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, és jó pár löttyintésnyi olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Mehetnek bele a félbevágott paradicsomszemek, és az egészet kézzel jól morzsoljuk-összedolgozzuk. Olívaolajjal lazítjuk, ha szükséges.
  4. Forró tésztával összeforgatva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 12 689
elküldve: 4
receptkönyvben: 200
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ruby
Ruby k, 2011-06-07 13:54

tegnap mecsináltam ezt a receptet és nagyon jó lett !! meg kell mondjam elötte nem ettem még pestot de biztos hogy többször el fogom késziteni .azt hiszem paradicsom nélkül nem lenne ilyen jo , illetve szerintem friss kenyérrel sokkal finomabb , mint fött tésztával .bele lehet mártogatni a kenyérrel ... isteni ! köszönöm az élményt !

587