r
Nosalty Logó

Pastéis de Belém Mignon konyhájából

Mignon
Pastéis de Belém Mignon konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

691
Kalória
10.9g
Fehérje
81.2g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
9.3g
Víz
165.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
41.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 2076 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 1 óra), közben 12 (kb. tenyérnyi) darabot vágunk sütőpapírból, ezekkel fedjük majd le a tésztakosárkákat az elősütés idejére.
  2. Kivajazzuk egy muffintepsi 12 mélyedését.
  3. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.
  4. A krémhez 1 dl tejet, a cukrot, a vajat és a sót melegítve összeolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A lisztet és a maradék 1 dl tejet kézi habverővel simára keverjük. Apránként belekeverjük a meleg, tejes részt, és megvárjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor kézi habverővel elvegyítjük benne a tojássárgákat.
  6. Enyhén lisztes felületen 30x20-es téglalapra nyújtjuk a tésztát, és 12 egyforma részre szeljük. Egyesével enyhén kihúzogatjuk a darabokat, és mindegyikkel kibélelünk egy-egy horpadást a muffintepsiben. (Kicsit nyomkodjuk őket bele a mélyedésekbe, hogy jól kitöltsék a helyet.)
  7. Az előkészített sütőpapírdarabokat összegyűrjük, majd kisimítjuk, így könnyen a tésztakosárkák tetejére tudjuk igazítgatni őket. Nehezéknek mindegyikbe szárazbabot szórunk, majd 10 percre betesszük a sütőbe a muffintepsit.
  8. Az elősütés után leszedjük a kosárkákról a babot és a sütőpapírt, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljenek.
  9. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 220 fokra.
  10. Az elősütött tésztakosarakat kb. 3/4-ig töltjük a krémmel, visszatesszük őket a sütőbe, és kb.15 perc alatt készre sütjük. (A tetejüket hagyhatjuk egész bebarnulni is!)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Napsütést és egy mediterrán nyaralást juttattak eszembe ezek a portugál sütemények, ahogy csábítóan mosolyogtak rám a Stahl magazin különszámában. Hihetetlenül finom édesség, kötelezően ajánlom kipróbálásra mindenkinek, azonnali szerelem lesz, garantálom!! Alig kell hozzá pár hozzávaló, a végeredmény mégis ellenállhatatlan!

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...