r
Nosalty Logó

Néger charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Néger charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9973.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    3227 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2795 mg
  • Nátrium
    3281 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    924.2 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 5428 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el).
  2. A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk.
  3. Mivel két adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5-öt a másik két tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 ek cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is.
  4. Végül a 2-2 ek kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 ek lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. (Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 ek tejjel lazítottam őket.)
  5. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.
  6. Süőpapírral bélelt tepsiben az egyik tál felét szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 percig nagy lángon, + 5-10 percig kis lángon sül.
  7. Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros hengersütit.
  8. Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk.)
  9. Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliapudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport és 4 ek cukrot, meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).
  10. Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük egy pár evőkanálnyi pudinggal, s beszórhatjuk rokokóval. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)
  11. Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával.
  12. A tekercseket, 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk).
  13. A tálat immár a tekercskarikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő, apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 rúd tekercset tegyünk félre az aljához).
  14. 800 ml tejet tegyünk fel forrni, addig mi 400 ml tejben, összekeverjük a 3 csokis pudingport 9 ek cukorral, a kakaóporral, vanília aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.
  15. A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.
  16. Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz.
  17. A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét, itt is szórhatunk rá rokokót, csak díszítésből. (Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe,)
  18. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, és végül megint csokipuding, míg el nem lepi a tál falát.
  19. Végül elfedjük a 4 rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egybe legyen.
  20. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.
  21. Következő nap egyszerűen kibontjuk, ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16239
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a különlegességeket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy különleges szülinapi tortával szerettem volna kedveskedni a családnak, és így kialakult egy csokis Charlotte torta :). Képek a készítés menetéről itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/neger-charlotte.html

Hozzávalók

A piskótához

A tekercsekhez

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!