Narancsszirup recept

Narancsszirup
Narancsszirup
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőszekrényben hónapokig eltartható. Ízesítésre használjuk.

hozzávalók / 6 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos szirup, szirup narancsból, gyümölcsszirup
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat folyóvíz  alatt gondosan megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük.
  2. A vízben a cukrot feloldjuk, a narancs szeleteket fél óráig lassú tűzön főzzük benne. 
  3. Ha a narancs megpuhult, a szeleteket kivesszük, kicsit kinyomkodjuk belőle a cukros lét, sűrű szűrőn átszűrjük a megmaradt szirupot. Kb. 1 dl szirup marad.
  4. Jól záródó fertőtlenített üvegbe töltjük.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 845
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1809 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma v, 2013-01-20 10:50

Gyönyörű a fotó! Hogy Te miket készítesz!!!? Nagyon guszta, kellemes vasárnapot, T. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2013-01-20 17:57

Köszönöm szépen. Igazán az munkál bennem, hogy nemszeretek semmit kidobni. Amiből valami elkészíthető, azt meg is csinálom. Ráadásul így előre dolgozom, mert ezek viszonylag hosszú ideig tárolhatók, és ha jön egy hangulat, van mihez nyúljak. Millió ilyen kütyüm van itthon. Szép hétvégét kívánok én is! Üdv: Évi néni

253