Minestrone leves parmezánnal recept

Minestrone leves parmezánnal
Minestrone leves parmezánnal
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak megkívántam egy kis levest. Persze főztem mellé második fogást, és sütöttem sütit is. Mire a levessel végeztünk, jól is laktunk. Így lehet ám spórolni. Ez egy igen tetemes mennyiség, úgyhogy aki nem feneketlen bendőjű, vagy nem nagy a család, az ossza el a mennyiséget.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Diétázóknak is ajánlom, hiszen sok zöldség van benne, finom, laktató, de nem hízlal.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes zöldségleves parmezánnal, olaszos zöldségleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni.
  2. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, fehérrépát, sárgarépát, szárzellert, zöldbabot, burgonyát, gombát, fehér babot, konzerv paradicsomot (ebben a sorrendben, mert így puhulnak) és a zöldfűszereket.
  3. Felöntjük az alaplével, majd hozzákeverjük a paradicsomlevet, és még kb. 10 percig főzzük, majd a tésztát is beletesszük, néhány perc alatt megfő.
  4. Tálaláskor parmezán sajttal szórjuk meg.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 763
elküldve: 20
receptkönyben: 618
elkészítve: 27/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1274 recept

Hozzászólások (15)

Picantéria
Picantériasze, 2013-09-18 13:13

Imádta az egész család a levest. Nagyon tartalmas volt. Köszönjük a receptet.

Vass Éva
Vass Évasze, 2013-09-18 13:42

Akkor volt a legfinomabb, amikor volt kertem és az összes zsenge zöldséget beletettem, amit csak találtam. Köszönöm, hogy megírtad. Üdv: Évi néni

taranikó
taranikócs, 2013-05-02 16:36

Nagyon fimon leves lett. Igaz a hozzávalókat nem pontosan követtem, azt raktam bele, amit kaptam, pl. zöldbab helyett spárgát. A pirított sonka nagyon jó volt benne, meg a tetején is a sajttal együtt. Köszi a receptet.

Vass Éva
Vass Évap, 2013-05-03 18:31

Szuper. Ez a lényege, hogy kedvet kapj és aztán a saját ízlésed szerint kibontakozz. Nekem ezek a visszajelzések okozzák a legnagyobb örömöt. Nagyon köszönöm. Üdv: Évi néni

kissasszony
kissasszonyp, 2012-09-14 15:21

Remek, most hogy kicsit lehűlt, másra sem vágytam! igaz parmezán helyett pirított bacon ment a tetejére, de így is finom. Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Vass Évap, 2012-09-14 17:55

Én pedig, hogy ezt választottad és beszámoltál róla nekem. Kedves egészségedre. Üdv: Évi néni

gwildiko
gwildikoszo, 2012-02-11 12:19

Tegnap megfőztem ezt a levest.Az egész családnak nagyon ízlett. Kösz a jó receptet!

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-02-11 14:36

Én köszönöm, hogy megosztottad a sikert velem. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Vass Évap, 2012-01-20 11:58

Örülök neki, jó étvágyat, jó főzést kívánok. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Vass Évasze, 2011-11-16 17:42

Nyáron próbáld ki, amikor minden nagyon zsenge. Nekem volt kertem, ahol mindenfélét megtermeltem hozzá, arról csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni. Hallgass rám, próbáld ki akkor is. Köszönöm, hogy értesítettél róla. Nagyon tetszik, igazándiból ezért csinálom. Sikeres főzést kívánok. Üdv: Évi néni

vcsiker
vcsikerv, 2011-11-06 20:56

Ma én is kipróbáltam ezt a receptet, mert régóta nagy kedvencem a Minestrone. Zöldbab helyett cukkinit használtam és mit is mondjak.. isteni volt:)

Vass Éva
Vass Évah, 2011-08-29 07:41

Igen, a következőbe már én is tettem cukkinit. A muffin nagyon jó ötlet hozzá. Kipróbálom. Köszönöm.

witch
witchszo, 2011-08-27 17:50

Mar evek ota ezt a valtozatot fozom, annyi kulonbseggel, hogy gomba helyett cukkinit rakok bele. Nagyon gyorsan kesz van es nagyon finom! Cukkinis-parmezan sajtos muffint sutok hozza.

Legfrissebb cikkek

Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler sült barackpudingja 1905-ből
Kugler Géza könyve van soron a régi szakácskönyveket bemutató sorozatunkban, abból is egy könnyű nyári desszertet választottunk ki, tele barackkal.
Hogyan hűtsd le az italodat 2 perc alatt?
Hogyan hűtsd le az italodat 2 perc alatt?
Ebben a rekkenő hőségben jól esik egy hideg ital, de mi van akkor, ha a vizet, sört, üdítőt véletlenül kint hagytuk a vásárlás után az asztalon, és rájuk férne a hűtés?
481