Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minestrone leves parmezánnal

Minestrone leves parmezánnal
Minestrone leves parmezánnal
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak megkívántam egy kis levest. Persze főztem mellé második fogást, és sütöttem sütit is. Mire a levessel végeztünk, jól is laktunk. Így lehet ám spórolni. Ez egy igen tetemes mennyiség, úgyhogy aki nem feneketlen bendőjű, vagy nem nagy a család, az ossza el a mennyiséget.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Diétázóknak is ajánlom, hiszen sok zöldség van benne, finom, laktató, de nem hízlal.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni.
  2. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, fehérrépát, sárgarépát, szárzellert, zöldbabot, burgonyát, gombát, fehér babot, konzerv paradicsomot (ebben a sorrendben, mert így puhulnak) és a zöldfűszereket.
  3. Felöntjük az alaplével, majd hozzákeverjük a paradicsomlevet, és még kb. 10 percig főzzük, majd a tésztát is beletesszük, néhány perc alatt megfő.
  4. Tálaláskor parmezán sajttal szórjuk meg.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 73 788
elküldve: 22
receptkönyvben: 712
elkészítve: 51/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vegyes zöldségleves parmezánnal, olaszos zöldségleves

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkaséhes
farkaséhes Fri, 2018-05-11 20:31

Ez egy nagyon jó leves. Nagy kedvenc. Számtalanszor készítettem már és mindig nagy sikere volt. Minthogy kiadós, a nagy családi összejövetelekre gyakran elkészítem. Holnap is ez lesz. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2018-05-11 22:47

Nagyon köszönöm. :-) Mi is szeretjük. Főleg akkor finom, amikor a zsengéket összeszedem a kertből és abból készítem. Jó étvágyat!

vereserka
vereserka Thu, 2015-01-15 12:25

Kedves Éva! ez a recepted is fantasztikus, rajongója lettem ennek a levesnek a családommal együtt! Gratulálok, eddig minden recepted nagyon bejött nekünk !!!!
Ha nem akarok hibázni tőled keresek recepted, Köszönöm!!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-01-15 17:42

Kedves Erka!
Igazán köszönöm a sok dicséretet, igazán szívet melengető. Egyszerűen csak hasonló az ízlésünk. Köszönöm, hogy a receptjeimet választod. Remélem ezek után sem okozok csalódást. Szép napot kívánok!
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-09-18 13:42

Akkor volt a legfinomabb, amikor volt kertem és az összes zsenge zöldséget beletettem, amit csak találtam. Köszönöm, hogy megírtad. Üdv: Évi néni

taranikó
taranikó Thu, 2013-05-02 16:36

Nagyon fimon leves lett. Igaz a hozzávalókat nem pontosan követtem, azt raktam bele, amit kaptam, pl. zöldbab helyett spárgát. A pirított sonka nagyon jó volt benne, meg a tetején is a sajttal együtt. Köszi a receptet.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-03 18:31

Szuper. Ez a lényege, hogy kedvet kapj és aztán a saját ízlésed szerint kibontakozz. Nekem ezek a visszajelzések okozzák a legnagyobb örömöt. Nagyon köszönöm. Üdv: Évi néni

kissasszony
kissasszony Fri, 2012-09-14 15:21

Remek, most hogy kicsit lehűlt, másra sem vágytam! igaz parmezán helyett pirított bacon ment a tetejére, de így is finom. Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-09-14 17:55

Én pedig, hogy ezt választottad és beszámoltál róla nekem. Kedves egészségedre. Üdv: Évi néni

gwildiko
gwildiko Sat, 2012-02-11 12:19

Tegnap megfőztem ezt a levest.Az egész családnak nagyon ízlett. Kösz a jó receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2011-11-16 17:42

Nyáron próbáld ki, amikor minden nagyon zsenge. Nekem volt kertem, ahol mindenfélét megtermeltem hozzá, arról csak szuperlatívuszokban tudnék mesélni. Hallgass rám, próbáld ki akkor is. Köszönöm, hogy értesítettél róla. Nagyon tetszik, igazándiból ezért csinálom. Sikeres főzést kívánok. Üdv: Évi néni

vcsiker
vcsiker Sun, 2011-11-06 20:56

Ma én is kipróbáltam ezt a receptet, mert régóta nagy kedvencem a Minestrone. Zöldbab helyett cukkinit használtam és mit is mondjak.. isteni volt:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-08-29 07:41

Igen, a következőbe már én is tettem cukkinit. A muffin nagyon jó ötlet hozzá. Kipróbálom. Köszönöm.

witch
witch / witch Sat, 2011-08-27 17:50

Mar evek ota ezt a valtozatot fozom, annyi kulonbseggel, hogy gomba helyett cukkinit rakok bele. Nagyon gyorsan kesz van es nagyon finom! Cukkinis-parmezan sajtos muffint sutok hozza.

Koni08
Koni08 Tue, 2015-03-24 19:21

Ezt a receptet en is ki akarom mindenkepp probalni. witch, ez a muffinn recept Nalad megvan? Koszonom

witch
witch / witch Tue, 2015-03-24 20:23

Uh, most mar szegyenlem, hogy idejottem es "reklamoztam" a muffin receptet, de hat ez van, en ilyen locsi-fecsi vagyok. :o) Igen, itt van, parmezanos-cukkinis muffin a neve.

448
kolozsvári szalonna 10 dkg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 20 dkg
fehérrépa 10 dkg
zeller 5 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
zöldbab 20 dkg
fehérbab 24 dkg
gomba 20 dkg
burgonya 20 dkg
konzerv paradicsom 400 g
paradicsomlé 5 dl
alaplé 1.5 l
petrezselyem 1 ek
majoranna 1 ek
bazsalikom 1 ek
kakukkfű 1 ek
oregánó 1 ek
tészta 5 dkg
parmezán sajt 3 dkg
olívaolaj 3 ek