Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros sült oldalas

Mézes-mustáros sült oldalas
Mézes-mustáros sült oldalas
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira finom, hogy alig bírtam abbahagyni az evését! Az alatt lévő összegyűlt zsiradék másnap kenyérre kenve, lilahagymával is valami mennyei!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kukoricás rizzsel és vegyes salival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros sertésoldalas, pácolt sertésoldalas, mézes hús tepsiben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk.
  2. A pác hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, és megforgatjuk benne a szárazra törölt husikat, majd 5-6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Sót csak a sütés előtt adunk hozzá.
  3. Kizsírozott tepsibe helyezzük a oldalas darabokat, és alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük.
  4. Kb. 1 órán át alufóliával lefedve sütjük, majd levéve róla további 30 percig. Közben fordítgassuk, illetve locsolgassuk az alatta összegyűlt zsiradékkal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1230 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 130
össznézettség: 151 759
elküldve: 54
receptkönyvben: 1 591
elkészítve: 148/162
Facebookon megjelent: 2

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

riskóágnes
riskóágnes Fri, 2016-03-04 16:52

Hát ez tényleg nagyon finom, nálam is a csirkemell párti gyerekek örömmel ették. Nem piszkálták le a zsírosabb részeket. Köszönöm a receptet.

Keti27
Keti27 / Keti27 Sat, 2015-10-24 20:42

Nagyon-nagyon finom lett! pedig nem vagyok egy nagy oldalas párti..
Én lábosban sütöttem végig fedő alatt. miután kiengedte és elfőtte a saját vizét, hagytam egy picit odakapni: csodásan karamelizálódott a méz! pici vízzel pótoltam puhulásig. így kb. 65-70 perc alatt készült el.
Köszönöm a receptet!

ekatona
ekatona Fri, 2014-12-26 10:05

Karácsonyi ebéd gyanánt készítettem el tegnap a családnak, mindenkinek nagyon ízlett. Kiadós és isteni finom! Köszönöm a receptet! Biztosan sokszor elkészítem még.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-10-10 19:39

Kedves Bea!
Tegnap bepácoltam, ma elkészítettem ebédre. A fiam nem szereti az oldalast, nemrég jelentette ki mikor hosszú idő után fűszeresen sütöttem, "hiába na, nem fogom megszeretni az oldalast" Mivel nagyobb adagot vettem, mert szép vastag volt és húsos,lefagyasztottam egy adagot és úgy döntöttem lesz ami lesz, elkészítettem a recepted alapján. És lőn csoda:) azt mondta a főfinnyás hogy ez tényleg tök finom anyukám, jöhet máskor is. Köszönöm Neked!:) Jahh és sütés előtt elfelejtettem besózni - én a rutinos főzőcskéző +sós szájízű:) - de fel sem tünt, mikor ettük, annyira finom a pác:)))) Kellemes hétvégét:) Gabi

reni007
reni007 Sat, 2014-06-14 07:24

Nagyon ízlett az egész családnak!
Köszönöm a receptet!
Ajánlom mindenkinek!

Galagonya2
Galagonya2 Mon, 2014-03-31 17:59

Pác lesz a 2 ek mézből, a dijoni mustárból, a 4 gerezd fokhagymából és a hozzáadott olajból. Gondolom.

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu Tue, 2013-08-13 21:54

Fú de jó lett. 2 kg oldalasból, több mustárral, több mézzel, és nagyságrendel több fokhagymával. Első nap krumplipürével, a második nap kukoricás rizzsel. Másnap sokkal finomabb volt felmelegítva... ;)
Köszönöm.

nextruha
nextruha Thu, 2013-08-01 19:31

Igazi "büntetés" ez a husi. Sosem lehet elegendőt készíteni belőle, annyira finom! Én sima tarjaszelettel is elkészítettem,mert a férjem nem szereti az oldalast.Azzal is nagyon fincsi lett. Köszönöm a receptet!És még egy apró észrevétel: szerintem vendégváró husinak is tökéletes, csodaszép színre sül és tuti vele a siker.:-)

viki82
viki82 Mon, 2013-07-22 06:57

Megcsinaltam mar regebben, csak elfelejtettem megirni, hogy NAGYON finom lett!! :)
Koszonjuk, hogy megosztottad ezt a szuper receptet!

fincs
fincs Thu, 2013-06-13 11:12

Valami finom oldalast szerettem volna.....hát sikerült ! :) nagyon köszönöm a receptet! :)

Joan
Joan Sat, 2013-04-27 20:16

Nem paleolit recept, a méz, a napraforgó olaj és a mustárban valószínűleg megtalálható cukor miatt sem...

viki82
viki82 Sun, 2013-04-21 22:11

Nagyon guszta!! :)
Amugy a sot miert csak a sutes elott kell hozzaadni?

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2013-04-23 08:25

Köszönöm szépen! :)
Én a húsokat majdnem mindig só nélkül pácolom és csak közvetlenül sütés előtt sózom. A só megkeményíti a húst, ezért nem célszerű pácolásnál sok sót használni.
szép napot,
Bea

617
sertésoldalas 1 kg
méz 2 ek
dijoni mustár 1.5 ek
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek