r
Nosalty Logó

Marhasült vörösboros pecsenyelével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dave
Marhasült vörösboros pecsenyelével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 3137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A pecsenyeléhez

Összesen 94 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.8 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4163.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 3137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pecsenyeléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Ezután forró serpenyőben az olívaolajon oldalanként aranybarnára pirítjuk.Betesszük a sütőbe.
  3. Amikor a hús elkészült (ízlés szerint angolosan/félig vagy jól átsülve), kivesszük, és hagyjuk lefedve kicsit pihenni.
  4. A tepsiben visszamaradt felesleges zsiradékot leöntjük, majd közepes lángon hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vékonyra vágott lila hagymát, a hámozatlan fokhagymát és a paradicsomokat.
  5. 4-5 perc pirítás után felöntjük a borral, és felforraljuk. A paradicsomokat szétnyomkodjuk benne, majd felöntjük az alaplével.
  6. Addig forraljuk, míg a felére besűrűsödik, majd szűrőn átpasszírozzuk. Ezután pecsenyelé állagúra sűrítjük.
  7. A húst felszeleteljük, majd körettel és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 317
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 76796
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 10.

Ajánló

Köretként glasszírozott répát, sült burgonyát, és yorkshire pudingot készítettem. Ajánlom mindenkinek, hogy feltétlenül készítse el hozzá az utóbbit, mert fenséges köret a hús mellé, főleg jól nyakon öntve a pecsenyelével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gordon Ramsay Vasárnapi ebéd című könyvében találtam ezt a fenséges receptet. Nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, főleg ha az összes köretet elkészítjük hozzá, de fenséges íze megéri a befektetett energiát. Én a húst nem egyben készítettem el, hanem vastagabb szeletekre vágtam fel, majd így pirítottam, sütöttem meg (gyorsabban megsül).

Hozzávalók

A húshoz

A pecsenyeléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!