Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi rakott csirkemell

Karácsonyi rakott csirkemell
Karácsonyi rakott csirkemell
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok éves hagyomány már nálunk, hogy Szenteste ez az egyik olyan étel, ami az asztalunkra kerül. Elsősorban kisfiam nagy kedvence, hiszen minden olyan benne van, amit szeret. smiley

Nagy előnye, hogy ha marad belőle, akkor másnap is kínálhatjuk, akkor talán még sokkal szebben szeletelhető, tálalható, mint melegen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes a húst megnézni, mielőtt a fóliát végleg levesszük, mert a sütési idő függ egyrészt attól, hogy csirkét vagy pulykát használunk, másrészt pedig attól, hogy milyen vastagra vágtuk a szeleteket.
Én rendszerint finom krumplipürével és őszibarack-befőttel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is.
  2. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mielőtt felhasználnánk.
  3. Előveszünk három tányért, vagy éppen amibe panírozni szoktunk. Az elsőbe lisztet szórunk, a másodikba a felvert, ételízesítős, szerecsendiós tojásokat tesszük, a harmadikba pedig a reszelt sajt kerül (ha egy része füstölt, még pikánsabb lesz az íz)
  4. Egy sütőtálat kikenünk margarinnal, és a kezünk ügyébe készítjük. A mellfiléket először lisztbe mártjuk, majd a tojásba és végül a sajtba. Rögtön a sütőtálba tesszük. Szépen egymásra rétegezzük, megtöltjük vele a tálat.
  5. Ha már elfogyott a hús, akkor a maradék sajtot elkeverjük a maradék tojással, hozzáadjuk a tejszínt, és a rakottra öntjük. Fóliával letakarva, jó 3/4 órát pároljuk, majd takarás nélkül szép pirosra sütjük.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 349 283
elküldve: 171
receptkönyvben: 3 345
elkészítve: 219/292
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell szerecsendióval, csőben sült rakott tejszínes csirkeszeletek

Hozzászólások (52)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2017-12-14 08:57

Szia Timi!
Ez a recept volt az első amit elkészítettem a NoSalty oldaláról, még 2012-ban!! Utána lettem Nosalty "függő". Tényleg nagyon finom! Azóta is többször került terítékre, mert ezt kérte a család. További szép napot!
Andi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-12-11 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2017-12-10 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

veinhardt
veinhardt Wed, 2013-12-25 16:28

Sziasztok! Én ma készítettem el ebédre, a leírtak alapján jártam el és nagy sikere volt! Én is akartam bacont tenni rá, de végül lemaradt a nagy beszélgetés közepette, de így is finom lett! Ja annyi, hogy pulykamellel készült! Éva

vizsu
vizsu Fri, 2013-12-20 20:20

Azt szeretném megkérdezni, hogy ahúst ki kell-e kloffolni?

Szűcs Zsigmondné
Szűcs Zsigmondné Tue, 2013-12-10 11:05

Valóban nagyon finom.Én sertés karajból is szoktam csinálni. Én az edény aljára és az elkészített husi tetejére is teszek agy pár csík bacon szalonnát. Nekem így még finomabb.

HUNTIA
HUNTIA Fri, 2013-12-06 21:02

Szia! Még soha nem sütöttem, most kezdem az ételkészítést. Hány fokon kell párolni és sütni?

anyanéna
anyanéna / anyanéna Tue, 2013-04-09 21:05

Tetszik, ki is próbálom,köszi, de szeretném megkérdezni, ez mitől "rakott"?
Mert sorban van rakva?
Lehetne közé rakni főtt rízst??
Akkor lenne számomra "rakott".
Szerinted úgy jó lenne??
Köszi

siklitimi
siklitimi / siklitimi Wed, 2013-04-10 18:39

Szia! Attól rakott, hogy egymásra rakjuk a mellszeleteket! Én nem tennék közé főt rizst, de ez egyéni ízlés dolga! Először megpróbálnám az eredeti recept szerint elkészíteni, köretnek még mindig kínálhatsz hozzá akkor is rizst. Hidd el, nem fogsz benne csalódni.

disymagdi
disymagdi Tue, 2013-01-01 12:14

Kedves siklitimi! Ez annyira finom, hogy nálunk nem csak karácsonyi étel lesz! Köszi hogy feltetted a receptet.

balintmonika
balintmonika Wed, 2012-12-26 12:08

A karácsonyi ebéd fénypontja volt a rakott csirkemell.nagyon ízlett mindenkinek.Legközelebb a tejbe sót is keverek a fokhagyma mellé.A mi ízlésünknek így lesz tökéletes.Köszönöm.

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Tue, 2012-12-25 15:17

Kedves Timi!
Ma elkészítettem, és akkora sikere volt, hogy a férjem repetát kért, menyem a fogyókúra ellenére még egy adagot vitt magával az útra. Köszönöm a receptet, biztos szerepelni fog a menüimben.

jucuslukacs
jucuslukacs Tue, 2012-12-25 09:17

Elkészítettem ,nagy sikere volt a családban! Nagyon szépen köszönöm a receptet!!

wiky
wiky Sun, 2012-12-23 16:35

sziasztok!
Spanyolországban élek és itt nem tudok róla, hogy van füstölt sajt. Van ötletetek, hogy mivel tudom helyettesíteni?
Köszönöm
Viki

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2012-12-23 16:53

Szia! Ha nincs füstölt sajt, tökéletes hozzá bármilyen olvadó sajt, ami a mi Trappistánra emlékeztet. Kellemes ünnepeket!

cirmi 1977
cirmi 1977 Wed, 2012-12-19 12:32

Szia.nagyon jól néz ki.nálam ez lesz szenteste:)Boldog Ünnepeket!!

tedit
tedit Tue, 2011-12-27 20:47

Kedves siklitimi !
Egyik karácsonyi fogásnak a Te rakott csirkemelledet készítettem el , nagy sikert aratott. Anyukámnak is nagyon ízlett. A szerecsendió jól megbolondította ! Köszönöm !

siklitimi
siklitimi / siklitimi Tue, 2011-12-27 23:24

Kedves tedit!
Örülök, hogy ízlett neked és családodnak:-)) Boldog új esztendőt kívánok: Timi

Mila nagyi
Mila nagyi Tue, 2011-12-27 17:23

Köszönöm, hogy leírtad ennek a rakott csirkemellnek a receptjét. Elkészítettem és nagyon finom! :)

Tiborc
Tiborc Sun, 2011-12-25 19:53

Boldog Ünnepet: Elkészítettem a recepted szerint a Csirkét nagyon finomlatt köszi.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2011-12-23 20:00

Zsuzsanna! Én azt javaslom, süsd meg nyugodtan 24-én. Még finomabb, és sokkal jobban szeletelhető, amikor másnap eszünk a maradékból!
Boldog Ünnepeket kívánok neked!

ladyeva
ladyeva Sat, 2011-12-24 06:58

Zsuzsanna, én különösen azért szeretem készíteni, mert nem feltétlenül frissen kell sütni, hanem már 1 nappal a vendégeskedés előtt elkészülhet . Egyébként én nem szoktam ilyen tejszínes cuccot ráönteni viszont amikor összerakom akár kerek kapcsos tortaformába, akár szögletes téglaformába mindíg alufóliával lezárva teszem a sütőbe és legalább 1-1,5 órát sütöm, mivel nálam, ahogy írtam több rétegesen készül.

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2011-12-23 14:29

Szia, Mindenki! 25-én szeretném elkészíteni ez a finomságot és még nem csináltam sohasem. Mivel a lányom
24-én ügyeletes lesz a kórházban, mi 25én délelőtt Karácsonyozunk és nem szeretnék " ki-be rohangálni" a konyhába.Mi a véleményetek, elképzelhető ha 24-én este elkészítem az egész panírozott, tojásos ,,tejszines
cuccost és beteszem lefóliázva hűtőbe. És másnap csak be kell tennem a sütőbe.Nem megy ez az étel rovására,
hogy nem frissen készítem? Ha valakinek van ezirányú tapasztalata, vagy véleménye kérlek írjátok meg.
Előre is köszönöm és Békés, Boldog Karácsonyt kívánok :Zsuzsa

ladyeva
ladyeva Fri, 2011-12-23 12:05

Én is évek óta készítem, ahogy Böbe 0402 írja baconnal bélelet kapcsos tortaformában.
Van, hogy a 3 húsréteg közé 1-1 réteg sonkaszelet kerűl, de a legújabb, hogy 2 réteg hús közé 1 réteg hasonlóan panírozott csirkemáj darabokat teszek.
És íz szempontjából nagyon fontos, hogy a reszlet sajtban fűstölt sajt is legyen.

Ábica
Ábica Mon, 2011-12-19 17:47

Sziasztok! Én is nagyon szeretem az ilyen rakottas dolgokat,csak egy gondom van mindig velük...nekem mindig nagyon "leves" lesz inkább,mint sült...ez mitől van? Le kell mindig önteni a levet róla,amit a hús enged. Hogyan kerülhetném el ezt? Köszönöm előre is a válaszokat és nagyon boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2011-12-22 09:08

Azért lesz "leveses" a húsod, mert a boltban "vizezik"... belefecskendeznek vizet azért, hogy súlyosabb legyen.
Ha van mód rá, akkor "házi" húst használj, az nem lesz leveses.
A másik megoldás. ha az alufólián apró lyukakat csinálsz tűvel, akkor elillan a gőz, a pára.

elissza
elissza Thu, 2011-12-15 14:16

Ha már karácsony, legyen gyönyörű.
Én kapcsos torta-formában készítem. Kibélemem bacon szalonnával, úgy, hogy felül kilógjon, és amikor a rétegezész befejeztem, sorban visszahajtogatom a kilógó bacon-t, nagyon szép lesz amint pirosra sül. Tortaszerűen szeletelem.

Böbe0402
Böbe0402 Mon, 2011-12-19 12:39

Én is a Te verziód szerint készítem. Mielőtt a lelógó bacon-szeleteket visszahajtom, akkor öntöm rá a tejfölt (én nem tejszínnel készítem), fedő alatt szoktam sütni, mivel egy kicsit fröcsög. Rendesen panírozni szoktam: liszt, tojás, reszelt sajt (legalább 1/2-ed arányban füstölt). A hús rétegek közé még teszek egy réteg csirkesonkát is. Ez kissé rétegessé teszi a "tortánkat".
Edényként egy kb. 15 cm átmérőjű jénai tálat szoktam használni, tehát ebben hasonlít a torta-formához.
Én eleve egy nappal előbb készítem el, hidegtálként tálalom másnap úgy, hogy kiborítom a jénaiból. Ekkor már teljesen úgy néz ki, mint egy torta, és úgy is szeleteljük.
Én hasábkrumplit, majonézes- vagy joghurtos zöldsalátát adok hozzá.

atina
atina Fri, 2011-12-09 15:24

Én még egy kis baconszalonnával megturbózom, isteni finom, ajánlom mindenkinek!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-12-06 13:08

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett a hét legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapta

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-12-01 13:06

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett a legnézettebb recept 2011.11.30-án.
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapta

siklitimi
siklitimi / siklitimi Wed, 2011-11-30 19:14

Kedves Csato!
Kinek-kinek ízlése szerint! Én szeretem az ételízesítőt használni, de mindenki maga dönti el, hogy tesz-e belőle az ételébe.
A baconos verziót ki fogom próbálni én is most az ünnepekre!
Bertalucia! Köszi a vega ötletet a keresztlányomnak meg fogom csinálni:-))
Juhirami! Próbáld ki, akár egyik, akár másik verziót az itt leírtak közül, nem fogsz szerintem csalódni!

kikuska80
kikuska80 Wed, 2011-11-30 16:45

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy aki nem hempergeti a husikat,csak rétegezi,ők attól még ráöntik a rétegekre a tojásos tejszínt? Vagy csak a tejszínt? Vagy egyiket se? :) Vagy ha megvan a rétegezés,akkor mehet az egész tetejére és arra még egy adag sajt? Csak mert én is idáig hempergettem a sajtba a husit és most kipróbálnám így is,az egyszerűsítés végett :)
Előre is nagyon köszi a válaszokat! :)
Üdv.,Kriszta

DrAnthony
DrAnthony / DrAnthony Wed, 2011-11-30 10:56

Ez valóban egy szuperjó kaja, bár a 30 dkg sajtot kicsit keveslem :)
Először amikor elkészítettem, akkor én is a fenti módon csináltam, de aztán rájöttem, hogy felesleges ez a "panírozásos" módszer.
Ezért én is úgy készítem, hogy a tepsi aljára baconszalonna csíkokat teszek erre megy rá egy réteg reszelt sajt, majd mennek rá a csirke- vagy pulykamellfilé szeletek, megint sajt, megint husi, és a tetejére is sajt.
Szerintem egy sokkal egyszerűbb, és nem kell hozzá liszt.
Mivel mi nagy sajtevők vagyunk, így nálunk kb. annyi sajt fogy, mint amennyi a husi :) No és mindenképp fele-fel sima és füstölt sajt.
Egyik olyan kedvenc ételem ez, ami "másnaposan", hidegen még finomabb. Akkorra az egész szinte tortaszerűen összeáll, és úgy is lehet szeletelni.

DrAnthony
DrAnthony / DrAnthony Wed, 2011-11-30 21:32

A legvégén (természetesen) nagyon jót tesz neki, ha tojással összekevert tejföllel öntjük le az egészet, kicsit összerázva, hogy lentebb is jusson.
Mások is kérdezték, hogy kell-e a "sima" rétegezésnél a tojás-tejföl.
Én már csináltam mindenféleképpen. Csináltam úgy is, hogy alul bacon, rá sajt, rá husi, megint sajt, megint husi, megint sajt, legvégül tojásos tejföl.
Csináltam aképpen is, hogy a hússzeleteket a lefektetés előtt tojásban megforgattam, és út tettem rá a sajtra, úgy is, hogy minden rétegre tettem egy kis tejfölt is.
Tapasztalataim alapján akkor sikerült a legjobban, amikor a husit megforgattam a lerakás előtt tojásban, de csak a tetejére került tojásos tejföl. Ekkor a tojás egyfajta "kötőanyag" szerepet is játszik, és ettől (is) lesz másnapra hidegen tortaként szeletelhető finomság.

kurtir
kurtir Tue, 2011-11-29 22:46

Én is sokszor elkészítem karácsonykor, de inkább pulykamellből. Az egészet azzal teszem pikánssá, hogy a rétegek közé egy-egy sor bacon szalonnát is teszek. Próbáljátok ki.!!!

Bertalucia
Bertalucia Tue, 2011-11-29 21:35

Szia!
Sokszor csinálom ezt a kaját. A kivajazott tálat zsemlemorzsával be szoktam szórni, illetve a husikat nem beleforgatom a reszelt sajtba, hanem a husikák alá vastagon szórok sajtot és a tetejére is szórok még a tejszín előtt. így nem kell hozzá olyan sok sajt. Én csináltam már filézett csirkecombbal is. Sőt a vega fiamnak karfiol, gomba és karikára vágott főtt burgonya volt a husi helyett. Remek recept.

beus_4
beus_4 Wed, 2011-11-30 09:44

Én is a rétegek közé szórom a sajtot, sokkal egyszerübb mint belemártani :)
Karácsonykor nálunk is lesz!

803
csirkemell filé 80 dkg
tojás 6 db
füstölt sajt 20 dkg
sajt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 3 dl
fokhagyma 3 gerezd
szerecsendió 1 csipet
margarin 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint