r
Nosalty Logó

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3371 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 2150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Elkészítés

Sült harcsafilé baconbe tekerve

  1. A filéket hideg víz alatt leöblítjük, majd papírtörlővel mindegyiket leitatjuk. Ezután besózzuk őket, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ajánlatos a sót szintén leitatni. Ekkor megborsozzuk, majd baconnel körbevonjuk a szeleteket, fogpiszkáló segítségével rögzítjük.
  2. A zsírt jól felhevítjük, és vigyázva, hogy a szeletek ne ragadjanak oda, a serpenyő aljára, (villával kicsit emelgessük) pirulásig mindkét oldalát elősütjük. Jénaiban, előmelegített sütőben 220 fokon, további 15-20 percen keresztül ropogósra sütjük.

Gombás-póréhagymás rizs

  1. A felforrósított zsíron fehéredésig, állandó kevergetés közben pirítjuk a rizst. Felöntjük a vízzel, sózzuk, és nagyon alacsony hőmérsékleten, puhára főzzük. Időnként ellenőrizzük: akkor kész, amikor a víz elpárolgott róla. Használhatunk természetesen zacskós rizst is, ott kisebb a rizikó.
  2. Míg készül a rizs, megtisztítjuk a megmosott zöldségeket, és felkarikázzuk őket. A petrezselymet ne vágjuk túl apróra.
  3. A zsírt egy nagy teflon serpenyőben felforrósítjuk, a pórét, a gombát belekeverjük, és roppanósra dinszteljük. Megsózzuk-borsozzuk. Az elkészült rizst hozzáadjuk a petrezselyemmel együtt, óvatosan összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 29532
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Ajánló

Egyszerű fejes saláta nagyon jól illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsafilé baconbe tekerve gombás-pórés rizzsel
Marti48 317 recept

Panírozva, grillezve, fóliában párolva, pörköltnek - most ez a variáció!  Jól harmonizált a hallal a bacon + a mangalica zsír aromája. Lehet persze olajat is használni a sütéshez, ez ízlés kérdése.  

Hozzávalók

Sült harcsafilé baconbe tekerve

Gombás-póréhagymás rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!