r
Nosalty Logó

Görög tejpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esteraki
Görög tejpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 7917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pite

Szirup

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4945.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    2533 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1314.8 g
  • Cukor
    981 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1798 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 7917 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Pite

  1. Először megcsináljuk a krémet. A tejet a cukorral és a vaníliával (én először félbevágom, kikaparom a belsejét, és a rúddal együtt a tejbe rakom, a rudat később kivesszük!!) felrakjuk egy nagy lábasba melegedni, és addig a grízt a tojással és a 2 tojássárgájával jól elkeverjük.
  2. Ha melegszik már a tej, a grízes masszát lassanként belekeverjük. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha készen van, 2 ek vajat teszünk bele, jól elkeverjük, és folpackkal lefedjük (hogy ne legyen szalonnás a teteje). Hagyjuk kihűlni. Addig előkészítjük a réteslapokat.
  3. A réteslapot legalább 2 órával a felhasználás előtt vegyük ki a mélyhűtőből! A 150 g margarint felolvasztjuk, és a nagy tepsit ecset segítségével kikenjük. Majd jöhetnek a réteslapok úgy, hogy fedjék egymást, és a tepsi szélére is fellógjon (mindegyiket megkenjük vajjal, ahogy rakjuk őket sorban). 6-8 lap kerüljön alulra!
  4. Ha kihűlt már a krém, ráöntjük a réteslapokra, és szépen elegyengetjük. A tepsire felnyúló réteslapokat ráhajtjuk a krémre, majd jöhet a felső réteg (6-7 lap). Ezeket is egymásra lógva rakjuk rá, és szintén megkenegetjük a vajjal. A széleinél egy villa segítségével hajtsuk le a felálló réteslapokat. A maradék vajat a tetejére öntjük. A tetejét késsel kockákra, rombuszokra, ki mire szeretné, vágja (az alját ne !!!).
  5. 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. Majd megvárjuk, amíg kihűl, és akkor jön rá a forró szirup (ez fontos, a szirupos sütiknél mindig az egyiknek hidegnek, a másiknak forrónak kell lennie! Általában jobb, ha a szirup a forró.

Szirup

  1. Fél liter vizet, 700 g cukrot, 1 fahéjrudat és egy egész citromot a leve nélkül felteszünk főni.
  2. Kevergetjük, amíg nem forr, utána már nem szabad keverni, hanem csak 8 percig így főzzük.
  3. Egy merőkanál segítségével rákanalazzuk a hideg sütire az összes szirupot. Majd várunk, amíg kihűl az egész (a süti majd szépen beszívja a szirupot).
  4. A legjobb egy estére a hűtőbe hagyni, másnapra lesz a legfinomabb!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36*37
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 24897
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög tejpite
Esteraki 14 recept

Egy igazi görög, szirupos, NEM DIÉTÁS! édesség. Cserébe nagyon finom! A görög, török édességeket kedvelőknek kötelező!!! A görögök egyszerűen megőrülnek érte! És mivel elég tömény, legalább 15 embernek (nekem 20 kocka lett) elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek