Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gong bao csirke

Gong bao csirke
Gong bao csirke
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szecsuáni konyha egyik klasszikus és nem mellesleg villámgyors fogása. Ez egy alaprecept, kedvünk szerint dúsíthatjuk bármilyen zöldséggel.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A marinádhoz

ajánlat

Jázmin rizs illik hozzá, de én maradék quinoával ettem, úgy is nagyon jó volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. A húst marinálás után 30 percre félretesszük. Addig a gyömbért és a fokhagymát finomra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy kisebb tálban összekeverjük a szójaszószokat, a rizsecetet, a balzsamecetet, a cukrot, az alaplevet és két kanál szezámolajat.
  3. Ha a 30 perc letelt, a maradék két kanál olajat egy vastag falú serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a chiliket, az újhagyma felét, a fokhagymát és a gyömbért. 1-2 percig pirítjuk nagy lángon, majd hozzáadjuk a marinált csirkemellet.
  4. Nagy lángon megkapatjuk 2-3 perc alatt, majd ráöntjük a kis tálka tartalmát.
  5. Továbbra is nagy lángon sütjük újabb 3-5 percig. Félúton adjuk hozzá a földimogyorót.
  6. Azonnal tálaljuk.

A marinádhoz

  1. A csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük a szójaszósszal, és beleforgatjuk a csirkemellet. 30 percig állni hagyjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 83 096
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 059
elkészítve: 60/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
494 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirke, fűszeres csirkefalatok

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chef Guevara
Chef Guevara Sat, 2014-10-11 11:18

hát, így sosem lesz elég finom a mogyoró

én előtte egy kis szezámolajon megpirítom, míg színe nem lesz

471
csirkemell filé 60 dkg
szezámolaj 4 ek
chili 15 db
újhagyma 8 közepes db
szójaszósz 3 ek
szójaszósz 3 ek
balzsamecet 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 3 cm
nádcukor 2 ek
rizsecet 1 ek
alaplé 50 ml
földimogyoró 80 g
kukoricakeményítő 1.5 evőkanál
szójaszósz 3 ek