r
Nosalty Logó

Fűszeres - mákos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres - mákos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6157.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1096 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    3773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 2123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot a reszelő kisebbik felével lereszeljük.
  2. A lisztet és a hűtőből kivett vajat összemorzsoljuk. Kézzel, vagy késes robotgéppel is végezhetjük a művelet. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a mákot és a fűszereket. (A sajt bármilyen lehet: trappista, edámi, bármilyen reszelhető sajt megfelel.) Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és már mehet is a hűtőbe, minimum fél órára. Az sem baj, hogy előző este begyúrjuk és csak másnap reggel megy a sütőbe.
  3. A pihentetés után kb 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk. (Én mindig ugyanazt a poharat használom a szaggatásra. Gyorsan kell vele dolgozni, mert különben szétolvad az ember kezében, és nem sül ropogósra. Általában a felét szoktam kivenni a hűtőből, kiszaggatom, és tepsire rakom, addig a maradék nyugodtan maradhat a hűtőben.)
  4. Megsütjük. (Vigyázni kell vele, mert 15 perc után elkezd barnulni a széle, törős, morzsálódós és túl száraz lesz.) Ebből az adagból 32 darab keksz lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7277
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Terhesen nagyon sokat készítettem ezt a kekszet, mert viszonylag alacsony a szénhidráttartalma, és a gluténmentes étrendemhez pluszban alacsony széhnidráttartalmú diétát kellett tartanom. Ez a keksz tökéletesen megfelelt tízóraira. Gyorsan elkészíthető, egészséges, laktató és nagyon finom. Az eredeti recept szerint búzaliszttel készül ez a süti, az arányok megváltoztatása nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A képen látható kekszeket a kislányommal készítettük. Imádja sajttal, vagy köménymaggal díszíteni a tetejüket, nagyon nagy gonddal végzi ezt a műveletet mindig. Az első alkalommal, amikor együtt készítettük nagyon várta, hogy végre előkerüljön az első adag a sütőből. Alig bírta kivárni, hogy megsüljenek. Még nagyon forró volt, amikor odatettem egyet elé, közösen megfújtuk. Nézegette, nézegette, majd felkiáltott "csuda szép lett a magos süti". Két darabot is megevett belőle azon melegében. Azóta nálunk ezen a néven fut a családban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!