Fokhagymás hirtelensült recept

Fokhagymás hirtelensült
Fokhagymás hirtelensült
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagggyon jó! Pirult, fokhagymás, ínycsiklandó. A zsírja talán még jobb. Mi csak kenyérrel esszük, a zsírt kitörölgetjük a serpenyőből az ízes, égett darabokkal együtt. Na, mosogatni nem kell utána.

Csak karaj jó hozzá (meg nyilván a szűzpecsenye, bélszín és egyéb hirtelen sütésre alkalmas húsok). A zsír elengedhetetlen, olajjal ne is próbálkozzunk. Hiába, ami jó, az erkölcstelen vagy hízlal.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Köret nem kell hozzá, kennyérrel az igazi. Természetesen adhatunk hozzá salátát vagy savanyúságot is.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült fokhagymás karajszeletek, sült sertéshús fokhagymás zsírban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj hártyás szélét bevagdossuk, másképp felpöndörödik, enyhén kiverjük.
  2. Mindkét oldalát besózzuk, majd csak az egyik oldalát megborsozzuk. Ugyanezt az oldalt megkenegetjük a péppé zúzott fokhagymával.
  3. A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, és a karajszeleteket úgy tesszük bele, hogy a borsos-fokhagymás fele legyen felül. Lefedjük, és közepes lángon 5 percig pirítjuk.
  4. Ellenőrizzük, hogy szép pirult-e az alja, majd a szeleteket megfordítjuk. Egy kanál vizet öntünk alá, és újra lefedjük 5 percre.
  5. Kész is van. A fokhagyma megpirult ugyan, de ilyen rövid idő alatt nem keseredik meg. A hússzeleteket tányérra szedjük.
  6. A visszamaradt zsírba újból egy kanál vizet öntünk (vigyázzunk, mert felcsap), sebesen addig keverjük, míg a pirult részek fellazulnak, a víz pedig elfő. Az ízes zsírt vagy a karaj alá öntjük, vagy a serpenyőből kimártogatjuk.
  • költség: 400 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 87
össznézettség: 125 307
elküldve: 17
receptkönyvben: 622
elkészítve: 54/60
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
79 recept
hirdetés

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 h, 2014-09-08 11:36

en is csak a panirt eszem :) ezt a sulthust meg most keszitem fozelekkel, remelem, fini lesz :)

Koszider
koszider / Koszider h, 2014-09-08 15:59

Kedves Koni08, szerintem finom is meg gyors is. Főzelékkel is príma, a zsírral meg lehet csorgatni a főzeléket is. (Pl. krumplihoz, babhoz, kelkáposztához, spenóthoz nagyon el tudom képzelni. A gyenge tavaszi zöldségekhez - borsó, zöldbab - talán túl fűszeres.)
Üdvözöl: Koszider

witch
witch / witch sze, 2014-04-30 02:46

Tenyleg hmmmmm meg nyamm, nagyon finom lett! Ha csak a zsirt ettem volna belole, mar akkor is megerte elkesziteni. Koszi!
udv:witch

Koszider
koszider / Koszider sze, 2014-04-30 06:56

Ha van citromos álom, ez akkor a fokhagymás álom :-)
Saaajnos, csak zsírt magában nem lehet csinálni, pedig az is jó lenne. Gyerekkoromban azzal nyúztam anyámat, hogy csináljon nekem rántott hús bundát magában (hús nélkül), mert az jobban szerettem, mint a húst. (Mai napig úgy eszem, hogy a legszebb, pirult bundarészt leválasztom, félreteszem és az az utolsó falat.)
Örülök, hogy ízlett! Koszider

witch
witch / witch sze, 2014-04-30 12:57

Nahat, azt hittem, hogy csak en vagyok ilyen fura, mert a rantott husnak en is csak a panirjat ettem. Az anyukam csirket rantott es se a boret, se a hust nem ettem, csak ovatosan lefejtettem a bundajat. :o) Most jot nevettem, hogy nem vagyok egyedul, hehe.
A fokhagymarol meg annyit, ha passzolna a csoki tortaba, akkor abba is tennek belole. En kiloszamra tudom enni.
udv:witch

Fizso
Fizso p, 2012-02-17 13:30

Már sült a husi, amikor észrevettem, hogy olajjal nem ajánlott... De így is finom lett! :)
Rizst készítettem köretnek, arra öntöttem a szaftot. Köszi a receptet!

Koszider
koszider / Koszider p, 2012-02-17 18:49

Kedves Frizso!
Semmi baj! Természetesen olajjal sem lesz ehetetlen, de a sült zsírt prímán ki lehet törölgetni kenyérrel (így még a köret se fontos), míg ugyanez olajjal már nem biztos, hogy teljesen tuti. De te kreatívan áthidaltad a problémát, rizsbe keverve az olaj is finom.
Üdvözöl: Koszider

637