Erdei gyümölcsleves recept

1 adag
249
kcal
Erdei gyümölcsleves
Erdei gyümölcsleves
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon tetszik, hogy a gyümölcsleves most már nem a hagyományos lisztes-habarásos módszerrel készül. Sőt, nem kell hozzá vizet sem tenni és főzés nélkül is finom.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsleves, gyümölcsleves szederből, áfonyából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnából és a szederből félreteszünk néhány szemet, amit majd csak tálalás előtt használunk. (Természetesen az áfonya és az őszibarack egy kis részét is félretehetjük, de én azt valahogy elfelejtettem).
  2. A nagyobb rész málnát, szedret és áfonyát összeturmixoljuk, majd egy szűrőn keresztül egy tálba passzírozzuk, hogy a magoktól megszabaduljunk.
  3. Az őszibarackokat leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. Ezt is összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi gyümölcshöz (ezt nem kell passzírozni, mert anélkül is selymes).
  4. Egy mozsárban a kardamom belsejét porrá törjük. 
  5. Hozzáadjuk a gyümölcsökhöz a kardamomot, a cukrot, a tejszínt, a vodkát, a citrom reszelt héját, valamint felének a levét, majd jól összekeverjük.
  6. Jól lehűtjük és tálaláskor a félretett gyümölcsökkel díszítjük.
     

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 271
elküldve: 4
receptkönyben: 541
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

Hozzászólások (8)

rozalka
rozalkah, 2012-08-13 22:44

Én vodka nélkül és kardamom nélkül készítettem, de így is nagyon finom lett. Egyedül is megtudtam volna enni, de visszafogtam magam.

Üdv: Rozika

swbarbi
swbarbiv, 2011-08-28 08:42

Nagyon köszönöm a receptet. Isteni lett. Ma csinálhatom a következő adagot... :)

torpi
torpisze, 2010-06-30 06:18

Kedves macska! Mit is mondjak, isteni finom lett.Meg keves is volt pedig dupla adagot csinaltam.Gratulalok.

legyezo
legyezocs, 2010-06-24 16:15

Már bocsánat, de hol van ebből a víz? Hol adódik hozzá? Elvégre levesről van szó nem? Azt ne mondja valaki, hogy 6 személyre a 2 dl tejszín elegendő. :) A hozzávalóknál a felsorolásból is hiányzik...

Gargoyle
Gargoylecs, 2010-06-24 16:30

Szia legyező! A sztori részben is olvashatod, ez egy víz nélkül készülő gyümölcsleves, aminek a lényegét vagyis a levét, maguk a gyümölcsök adják. Ez kiderül a receptből is, ezért is elég bele a tejszín, mert maga a gyümölcsmennyiség rengeteg. A tejszín csak egy kicsit finomít rajta. Ez tényleg gyümölcsLEVES. :-)
Üdv:
Eszter

laspil
laspilsze, 2010-01-13 15:32

Szia!

Milyen gyümölcsöt használsz?Csak nyers vagy fagyasztott is jó?

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
249