Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában recept

Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 90 napos diéta alatt nem könnyű minden napra változatos és finom ételeket készíteni, ezért folyamatosan ötletelni kell. Egyik ilyen "ötletrohamomban" találtam ki ezt a receptet, ami nagyon laktató, és simán belefér a fehérjenapba még a kukoricaliszt ellenére is.

hozzávalók / 4 adag

A csikemellhez

A sütéshez

ajánlat

A kukoricalisztet fel szoktam cserélni sárgaborsóliszttel, azzal talán még ízletesebb is, viszont akkor az elkészített bundát legalább fél óráig pihentetni kell, mert a sárgaborsóliszt több vizet vesz fel, ezért, hogy a panír ne legyen "lisztízű", a pihentetés után még hígítani kell egy kevés vízzel.
Köretként én "piros" köretet tálaltam a diéta miatt, de bármilyen szokásos körettel tálalható, hiszen valójában "rántott hús".

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell sütőben, kukoricaliszttel bundázott hús tepsiben sütve, kukoricalisztes-magos bundában sült hús sütőben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot is szórtam rá, nagyon ízletessé és kicsit pikánssá tette.)
  2. A panírhoz a kukoricalisztet a tojással, a magkeverékkel, a reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
  3. Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
  5. Mikor szép barna a bundája, szalvétára téve leitatjuk róla az olajat, és tálajuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 038
elküldve: 6
receptkönyvben: 553
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pepper
Pepper v, 2012-07-22 16:54

Kedves Debmo!

Elkészítettem a húst, finom is lett, csak sajnos már sütés közben kezdett leperegni a bundája és amikor elkészült is kicsúszkált belőle. Visszatettem és finom volt így is, de nincs valami ötleted, hogy miért nem maradt rajta a bunda?

Válaszod köszönöm előre is!

debmo
Debmo / debmo p, 2012-08-17 08:12

Kedves Pepper!
Csak most vettem észre, hogy kérdést tettél fel, ezért elnézést kérek a késői válaszért. A panír két okból csúszhat le: nem megfelelő a panír állaga (ha túl híg, akkor lefolyik, ha túl sűrű, akkor sem tapad rá) A másik ok pedig az lehet, ha nedves a hús, érdemes a panírozás előtt szárazra törölni.
Mint írtam, érdemes a panírmasszát egy kicsit pihentetni felhasználás előtt, mert a liszt elég sok folyadékot vesz fel, ezért folyamatosan változik az állaga. Pihentetés után palacsintatészta sűrűségű masszát kell keverni belőle.
Remélem tudtam segíteni.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 07:11

Még egy megjegyzés: ha kellően beolajozod a tepsit és nem forgatod meg idő előtt a húst, akkor szerintem működni fog a dolog.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 07:06

Kedves Zsuzska!
Igazán nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, mert nem írtad le pontosan. A panírt hagyni kell egy kicsit "duzzadni", hogy vegye fel a vizet. A panírozás nem úgy történik, mint a hagyományos panírnál, hanem megforgatod az elég sűrű panírban és máris teszed a tepsibe. Kicsit oda kell figyelni, de szerintem nem egy nagy ördöngösség. Az én tepsim amibe sütöm teflon. Lehet hogy ez is probléma lehetett. Egyébként meg nyugodtan próbáld meg a hagyományos paníros húst így megsütni, annak is működnie kell. Bár az egy kicsit megszárad, de kényelmesebb mint olajban sütögetni.
Remélem tudtam segíteni.

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2011-04-01 13:55

Hát... a panír semmilyen se lett, szotyog le a húsról... nem tudom, mit csináltam rosszul.

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
663