Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában recept

Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
Csőben "rántott" csirkemell magvas bundában
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 90 napos diéta alatt nem könnyű minden napra változatos és finom ételeket készíteni, ezért folyamatosan ötletelni kell. Egyik ilyen "ötletrohamomban" találtam ki ezt a receptet, ami nagyon laktató, és simán belefér a fehérjenapba még a kukoricaliszt ellenére is.

hozzávalók / 4 adag

A csikemellhez

A sütéshez

ajánlat

A kukoricalisztet fel szoktam cserélni sárgaborsóliszttel, azzal talán még ízletesebb is, viszont akkor az elkészített bundát legalább fél óráig pihentetni kell, mert a sárgaborsóliszt több vizet vesz fel, ezért, hogy a panír ne legyen "lisztízű", a pihentetés után még hígítani kell egy kevés vízzel.
Köretként én "piros" köretet tálaltam a diéta miatt, de bármilyen szokásos körettel tálalható, hiszen valójában "rántott hús".

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemell sütőben, kukoricaliszttel bundázott hús tepsiben sütve, kukoricalisztes-magos bundában sült hús sütőben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, és kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egyéb fűszerekkel ízesítjük. (Én kaprot is szórtam rá, nagyon ízletessé és kicsit pikánssá tette.)
  2. A panírhoz a kukoricalisztet a tojással, a magkeverékkel, a reszelt sajttal, valamint sóval és vízzel összekeverjük. Olyan állagot kell kapni, hogy kellőképpen folyós, de semmiképpen sem híg masszát kapjunk.
  3. Teflon tepsibe beleöntjük az olajat, majd a beforgatott husikat a tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. A sütési idő felénél a húsokat meg kell forgatni.
  5. Mikor szép barna a bundája, szalvétára téve leitatjuk róla az olajat, és tálajuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 362
elküldve: 6
receptkönyvben: 556
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pepper
Pepper v, 2012-07-22 17:54

Kedves Debmo!

Elkészítettem a húst, finom is lett, csak sajnos már sütés közben kezdett leperegni a bundája és amikor elkészült is kicsúszkált belőle. Visszatettem és finom volt így is, de nincs valami ötleted, hogy miért nem maradt rajta a bunda?

Válaszod köszönöm előre is!

debmo
Debmo / debmo p, 2012-08-17 09:12

Kedves Pepper!
Csak most vettem észre, hogy kérdést tettél fel, ezért elnézést kérek a késői válaszért. A panír két okból csúszhat le: nem megfelelő a panír állaga (ha túl híg, akkor lefolyik, ha túl sűrű, akkor sem tapad rá) A másik ok pedig az lehet, ha nedves a hús, érdemes a panírozás előtt szárazra törölni.
Mint írtam, érdemes a panírmasszát egy kicsit pihentetni felhasználás előtt, mert a liszt elég sok folyadékot vesz fel, ezért folyamatosan változik az állaga. Pihentetés után palacsintatészta sűrűségű masszát kell keverni belőle.
Remélem tudtam segíteni.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 08:11

Még egy megjegyzés: ha kellően beolajozod a tepsit és nem forgatod meg idő előtt a húst, akkor szerintem működni fog a dolog.

debmo
Debmo / debmo h, 2011-04-04 08:06

Kedves Zsuzska!
Igazán nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, mert nem írtad le pontosan. A panírt hagyni kell egy kicsit "duzzadni", hogy vegye fel a vizet. A panírozás nem úgy történik, mint a hagyományos panírnál, hanem megforgatod az elég sűrű panírban és máris teszed a tepsibe. Kicsit oda kell figyelni, de szerintem nem egy nagy ördöngösség. Az én tepsim amibe sütöm teflon. Lehet hogy ez is probléma lehetett. Egyébként meg nyugodtan próbáld meg a hagyományos paníros húst így megsütni, annak is működnie kell. Bár az egy kicsit megszárad, de kényelmesebb mint olajban sütögetni.
Remélem tudtam segíteni.

zsuzskabébi
zsuzskabébi p, 2011-04-01 14:55

Hát... a panír semmilyen se lett, szotyog le a húsról... nem tudom, mit csináltam rosszul.

663