r
Nosalty Logó

Csirkemell óvári módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Csirkemell óvári módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1664 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1352.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 332 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6761.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    3220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1664 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és kis vízzel felöntve pároljuk kb. 20 percig.
  3. A tűzálló jénai tálat vagy tepsit kikenjük egy kis olajjal, és egymás mellé fektetjük a csirkemelleket, megszórjuk egy kis borssal.
  4. A csirkemellekre halmozzuk a pirított gombát, mindegyikre teszünk egy-egy szelet sonkát, majd egy-egy szelet sajtot.
  5. Előmelegített sütőben kb. 1,5 dl vízzel sütjük fedő, vagy alufólia alatt. Ha megpuhult a husi, levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1683
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 226
  • Össznézettség: 242419
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki egy kiadós és ízletes ebéddel szeretné meglepni a családot vagy a vendégeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemell óvári módra
Andi80_ 380 recept

Vasárnap ebédre vendégeket vártunk, és valami újdonsággal szerettem volna meglepni őket. A sokszor elkészített sajtos-tejfölös husi után gondoltam, felhasználom a szekrényben csücsülő üveges gombákat. Ez a finomság született belőle. Köretként bécsi rakott krumplit kínáltam hozzá. Nekem két tepsivel lett, így még útravalót is kaptak a vendégek. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek