Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel recept

Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel
Csirkecomb pörkölt lecsóval és rizzsel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkecomb és lecsó: két kedvenc.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós csirkecomb, lecsós csirkepörkölt, csirkepörkölt rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst előző este beáztatjuk.
  2. A hagymákat aprítjuk, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk.
  3. A rizst feltesszük főni. Amikor megfőtt, fűszerezzük, locsolunk rá szaftot, és összekeverjük.
  4. Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a hagymát, a felét áttesszük egy másik serpenyőbe a lecsónak. A maradékra rátesszük a csirkecombokat, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprika és paradicsom harmadát. Fűszerezzük, pároljuk, majd öntünk hozzá egy kevés vizet, és lassú tűzön főzzük.
  5. A másik serpenyőbe beletesszük a megmaradt paprikát és paradicsomot, fűszerezzük, megfőzzük. 
  6. Tálaláskor rakunk a tányérra egy combot, szedünk mellé rizst és lecsót, szórunk rá pirospaprikát, díszítjük egy chilivel, és rakunk mellé uborkát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 445
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

778