Chilis forró csoki recept

Chilis forró csoki
Chilis forró csoki
23 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró csoki szezonra egy alaprecepttel számos variáció készíthető. Ez egy chilis verzió, nem túl csípős, inkább pikáns.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csoki chilivel, csípős forró csokoládé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a ganachet. A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
  2. A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz.
  3. Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen.
  4. Közben megmelegítjük a tejet a karikákra vágott chilivel. Nem kell felforralni, csak gyöngyözésig hevíteni, hogy a chili illóolajai kioldódjanak. Ízlés szerint és a csokoládétól függően cukrot adunk hozzá, majd levesszük a tűzről.
  5. 2-3 teáskanálnyit teszünk a bögre aljára a ganacheból, majd felöntjük a meleg tejjel. Alaposan elkeverjük, és már fogyasztható is! A maradék ganache-t a hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1138