Burgonyás - tepertős pogácsa recept

Burgonyás - tepertős pogácsa
Burgonyás - tepertős pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk ajándékba tepertőt és ezt a pogácsát nem lehetett kihagyni.:) Másnapra sem szárad ki, főleg ha már a sütés napján elfogy.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krumplis-tepertős pogi, töpörtyűs-burgonyás pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepertőt ledaráljuk, a krumplit megfőzzük és összetörjük, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  3. Kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, éles késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, tojással lekenjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 144
elküldve: 5
receptkönyben: 129
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

kingumi

Mióta szakács: 2011.05.13.
10 recept

Hozzászólások (2)

raffy2
raffy2cs, 2012-02-02 23:31

Nem lesz lapos,ha egy kicsit meg van hengergetve szaggatás után.Nekem így mindig magas lesz.

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
548