Bögrés túrós kalács recept

Bögrés túrós kalács
Bögrés túrós kalács
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy bögrés-sütis receptkönyvben találtam. Ma megsütöttem, és nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, aki szereti a péksütiket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire, tízóraira, uzsonnára. Magában is finom, de ehetjük lekvárral megkenve is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kalács, túrós kalács, gyümölcsös-túrós kalács

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és az egészet tésztává gyúrjuk.
  4. Hat egyforma darabra osztjuk, és kalácsokat fonunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt, vagy kivajazott-kilisztezett tepsiben 25 perc alatt készre sütjük.
  6. Sütés közben megkenhetjük egy kis tejjel a tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 009
elküldve: 72
receptkönyben: 1 052
elkészítve: 24/46
Facebookon megjelent: -

szakács

illalla

Mióta szakács: 2011.05.19.
6 recept

Hozzászólások (25)

Kerigirl
Kerigirlh, 2014-04-21 12:23

Sziasztok:))))
Most készítem el másodjára, de most egy kicsit megvariáltam!:)Lesz egy kalács,és a második adagból briósokat formáltam megkentem a tetejét tojásos tejjel és megszórtam vaníliás cukorral:)))))))

kmary2
kmary2szo, 2013-06-22 17:00

Kedves Illalla!
Maradta a hűtőmben egy egész túró, gondoltam ne vesszen kárba. A te receptedet választottam. Csak olivaolajam volt itthon, azt helyettesítettem felolvasztott (szintén maradék) margarinnal. Természetesen sima tej sem volt itthon, így azt kókusztejjel kellett pótolnom. Egy kerek szilikon formában koszorút formáztam. Csodaszépen néz ki, kár, hogy képet nem tudok neked küldeni. (Jaj, és raktam bele egy csomag vanília cukrot, a tetejét megszórtam barnacukorral).
Bár elég sokat változtattam rajta (a spájz kincsei miatt), de a kiinduló ötlet nagyon jó. Tényleg gyorsan meg van, az íze is biztos fincsi lesz.
Köszönet érte!
M.

kkriszta
kkrisztasze, 2013-08-21 09:17

Remélem valóban finom lett:) Bár a leírtak alapján nem lehetett rossz:D Jó ötlet a koszorúforma, legközelebb azt hiszem én is úgy csinálom.
K.

kmary2
kmary2sze, 2013-08-21 13:58

Bár már nem most volt, de elfogyott az utolsó szemig. :)

ViewSonic
ViewSonicv, 2013-03-17 15:26

Receptkönyvben a helye! Tökéletes lett és naaaagyoooon finom! :)

bEniko01
bEniko01p, 2013-03-08 13:17

Én is elkészítettem és marha jó lett :) Van egy lóhere formám, abba tettem bele, és nagyon szépen feljött és kitöltötte a formát. Páromnak is ízlett :) Következőre én is színeset szeretnék :)

Kephera
Kepherap, 2012-09-14 15:58

Nagyon jó lett, pont ezt kerestem! Pikk-pakk kész van, pici gyerek mellett gyorsan legyártható és finom!!!

ladyrose666
ladyrose666h, 2012-08-20 10:34

Abszolút kedvenc! Most sütöm második alkalommal... de már dupla mennyiségből :) és egy részét kakaósan, hogy "színes" legyen a végeredmény:)

Köszönet a receptért:

LadyRose

ladyrose666
ladyrose666p, 2012-08-24 22:27

Nagyon finom!!! Érdemes vele vacilálni. Ráadásul a kakós résznek nagyon jól formázható a tésztája, rettentő könnyű vele dolgozni :) a végeredmény pedig nem csak finom, de tényleg jól néz ki!

Üdv:
LadyRose

warlockagi
warlockagih, 2012-08-06 15:11

Most készítem éppen :) de nem kalács formára,hanem kiszaggattam pohárral:)

ritka
ritkak, 2011-09-20 21:06

gyors, könnyű, működő recept. puha, omlós, finom végeredmény...mazsolából az egy bögrényi kicsit soknak tűnt, de nagyobb baj sose legyen.
köszönet a receptért

kkriszta
kkrisztak, 2011-08-30 12:04

Szia Girly! Nem túl hosszúra, kb olyan kétújnyi vastagra. (bocsi a késői válaszért.)

Girly
Girlyh, 2011-08-08 10:19

összefonás előtt a rudakat hány cm hosszúra kell kinyújtani amúgy?

kkriszta
kkrisztaszo, 2011-07-23 16:38

Kedves Nóri!
Nem tudom mi lehetett a baj... Nekem, mint az a képen is látszik, szép magasak lettek.

Nóri65
Nóri65szo, 2011-07-23 14:20

Megcsináltam ma de lapos lett. A sütöm hagyományos, talán élesztövel magasabb lett volna.

kkriszta
kkrisztak, 2011-06-28 18:51

Jéé de rossz... Nem is láttam, hogy bárki is hozzászólt volna... :( Hát elnézést. Nem, tényleg nem kell keleszteni :) (nem is értem, miért kapott közepes besorolást különben... na mindegy )

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
842