Bodzaszirup recept

Bodzaszirup
Bodzaszirup
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 1,5 l bodzaszirup lesz, amelyet hideg ásványvízzel hígítva és jégkockákkal forró nyári napokon élvezettel fogyaszthatjuk. Töltsünk 1-2 ek szirupot egy pohárba, és öntsük fel hideg peszgővel, így is nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaszörp, szirup bodzavirágból, nyári bodzás hűsítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felfőzzük. Hozzáadjuk a cukrot és a citromsót, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk.

  2. A kihűlt vízhez hozzáadjuk a bodzavirágokat, és a karikára vágott citromot.

  3. 24 órát állni hagyjuk, majd átszűrjük, és üvegeke töltjük.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 115
elküldve: 8
receptkönyvben: 185
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1848 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molger
molger p, 2014-04-18 08:24

Szia!
Az kristályos formában citromsav. Lehet kapni néha a nagyobb boltokban, jellemzően a befőzési időszakban, de szerintem a gyógyszertári aszkorbinsav is jó hozzá, vagy citrompótló.
Én már nagyon sok szörpöt készítettem ennek a receptnek az alapján, meggy, eper, bodza, gyömbér, vagy bármi... :) Az 1 liter alapléhez adott másfél kiló cukor aránya megfelel a bolti szörpök arányának (60% cukor), amekkora mennyiségtől már mindenféle tartósítószer nélkül is eláll, képtelen megromlani. Én annyit módosítottam rajta, hogy csak 26 gramm citromsavat teszek bele, szerintem annyival tökéletes, de ez nyilván ízlés kérdése, elsőre mindenképp próbáljátok a kevesebbel, hozzáadni később is lehet.

molger
molger p, 2014-04-18 08:28

Szia! Válaszoltam a kérdésedre, csak nem a válasz szekcióban... :)

488