Banános-csokis muffin recept

Kalória?
Banános-csokis muffin
Banános-csokis muffin
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb muffinvariáció banánra és csokira.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános muffin csokival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük.
  2. A banánt villával szétnyomkodjuk és az étolajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat.
  3. A tejet, az egész tojásokat, a tojásfehérjéket és a banánpépet gépi habverővel összekeverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a porcukorral és a sütőporral.
  5. Beleöntjük a tejes banánpépet és összekeverjük. (Nem kell sokáig keverni, mert a tészta nagyon nehéz lesz.)
  6. Végén beleforgatjuk az apró kockára vágott csokoládét.
  7. 16 muffinformába kanalazzuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan a legfinomabb.

statisztika

beküldve:
nézettség: 82 191
elküldve: 7
receptkönyben: 715
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (29)

mymy696
mymy696 p, 2012-08-17 19:49

Én is többször csináltam ilyet és mindig nagyon finomra sikerült. Egy kérdésem lenne! :
A tészta mindenkinek lágy és folyékony sütés előtt?
Aztán a kész süti már nagyon finom!!! :D
Köszi a receptet!!! :))

Baba25
Baba25 szo, 2012-06-23 12:23

Én épp most sütöm és remélem h nem égetem oda .D
Szerintem finom lesz!!!

melinda.fekete42
melinda.fekete42 v, 2012-01-29 11:48

Nekem nagyon nem tetszik ez a recept. Mindent a leírtak szerint csináltam, de tényleg gumiszerű, ehetetlen sütemény a végeredmény. Ráadásul semmi íze sincs.

Liv
Liv szo, 2011-10-29 19:34

Kezdetnek ebből egy 4x-es adag :D 7 embernek. Fele egy délután elfogyott :D Fincsi :3

dorikusz
dorikusz k, 2011-09-06 15:04

Isteni lett, nagyon szépen köszönöm a receptet!
Annyit tennék esetleg hozzá, hogy nálam kicsivel tovább kellett sütni, de gondolom, ez sütőtől is függ!
Mindenkinek ajánlom! :)

bkriszta77
bkriszta77 h, 2011-08-08 18:04

sziasztok!

tud valaki segíteni,hogy miért ragadt bele a tészta a papír muffinformába???

köszönöm szépen!

Kriszta.

judit86
judit86 v, 2011-06-12 09:06

Én már többször megcsináltam és nagyon finom, aki meg nem tud sütni ne jöjjön fel az oldalra mert itt bizony szükség van rá...pontosan úgy csináltam ahogy le van írva és nagyon jó, nem értem, hogy hogy tudja valaki elrontani....XD

b-ors
b-ors / b-ors szo, 2013-02-23 11:26

Ja igen aki kezdo haziasszony az ne jojjon fel ide, ne innen probalgasson sutni hanem magatol nem? :D ... Vagy ezt hogy gondoltad? :D amugy nagyon jo recept, koszonjuk szepen! Orsi

szerenke85
szerenke85 h, 2011-05-30 14:40

Most keszitettem el...es raadasul SCHAR (B tipus) lissztel...ugyanis en liszterzekeny vagyok. Sztem nagyon jol siekrult, es fincsi is lett....

bomber0505
Bloemcake / bomber0505 szo, 2011-01-22 17:34

Lázi2000
tanulj meg sütni, aztán utána talán összejön (Y)
nekem nem ragadt bele mert beliszteztem a papírt.ja és több liszttel nem lesz totyogós.

Marina1974
Bloemcake / Marina1974 cs, 2010-10-21 17:22

Ha nem pépesítitek a banánt, csak beleforgatjátok, mint a csokidarabokat, nem lesz nyúlós a tészta;-)

Ivett@
Bloemcake / Ivett@ v, 2010-10-17 11:56

Sziasztok) megcsináltam, finom is lett, de nagyon beleragadt....nektek nem? mit tegyek ellene? és szerintem több cukor is kell bele, mert nem volt elég édes. és nem 16 db lett belőle, hanem 24)))

Raul
Bloemcake / Raul h, 2010-06-07 22:02

Ha folyós,nem eszem!!!!! böee...akkor most milyen?nagyon folyós a tészta???mert az undi!!!!!!!!!!micsinájjak,h keményke legyen??? lizikének csinálnám,csajomnak,aki finnyás.

davila
davila k, 2010-05-11 15:12

Köszönöm a választ!

Tegnap elkészítettem, felemás sikere volt. Nekem, páromnak, anyukámnak ízlett, öcsém és apukám szerint túl fojtós, gumiszerű volt. Igazad lehet, a banán "nehezíti" el. Legközelebb csak felverem azokat a fehérjéket, hátha... :)

davila
davila h, 2010-05-10 16:08

Kedves Kiki! A tojásfehérjéket nem kell felverni? Úgy könnyebb lenne a tészta, nem?

ÓKriszti
ÓKriszti k, 2010-02-09 18:38

Ja, és egy észrevétel: a hozzávalóknál szerepel a narancshéj, melyet az elkészítés menete már nem tartalmaz. De szerencsére észrevettük Párommal. :)

Legfrissebb cikkek

Ribizlis-nutellás sajttorta sütés nélkül – 5 perc alatt!
Ribizlis-nutellás sajttorta sütés nélkül – 5 perc alatt!
Nem akarok senkit megtéveszteni, sajnos ezt a tortát is – mint a legtöbb sajttortát – pihentetni kell. De összeállítani tényleg csak 5 perc!
7 dolog, amire a mama megtaníthat!
7 dolog, amire a mama megtaníthat!
Ebben a kis gyűjteményben olyan alapvető recepteket és praktikákat találsz, amelyekre jó esetben édesanyád már megtanított téged. Ha mégsem, akkor most figyelj!
480