Banános-csokis muffin recept

1 adag
483
kcal
Banános-csokis muffin
Banános-csokis muffin
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb muffinvariáció banánra és csokira.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános muffin csokival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük.
  2. A banánt villával szétnyomkodjuk és az étolajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat.
  3. A tejet, az egész tojásokat, a tojásfehérjéket és a banánpépet gépi habverővel összekeverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a porcukorral és a sütőporral.
  5. Beleöntjük a tejes banánpépet és összekeverjük. (Nem kell sokáig keverni, mert a tészta nagyon nehéz lesz.)
  6. Végén beleforgatjuk az apró kockára vágott csokoládét.
  7. 16 muffinformába kanalazzuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan a legfinomabb.

statisztika

beküldve:
nézettség: 79 740
elküldve: 6
receptkönyben: 701
elkészítve: 10/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (28)

mymy696
mymy696p, 2012-08-17 19:49

Én is többször csináltam ilyet és mindig nagyon finomra sikerült. Egy kérdésem lenne! :
A tészta mindenkinek lágy és folyékony sütés előtt?
Aztán a kész süti már nagyon finom!!! :D
Köszi a receptet!!! :))

Baba25
Baba25szo, 2012-06-23 12:23

Én épp most sütöm és remélem h nem égetem oda .D
Szerintem finom lesz!!!

melinda.fekete42
melinda.fekete42v, 2012-01-29 11:48

Nekem nagyon nem tetszik ez a recept. Mindent a leírtak szerint csináltam, de tényleg gumiszerű, ehetetlen sütemény a végeredmény. Ráadásul semmi íze sincs.

Liv
Livszo, 2011-10-29 19:34

Kezdetnek ebből egy 4x-es adag :D 7 embernek. Fele egy délután elfogyott :D Fincsi :3

dorikusz
dorikuszk, 2011-09-06 15:04

Isteni lett, nagyon szépen köszönöm a receptet!
Annyit tennék esetleg hozzá, hogy nálam kicsivel tovább kellett sütni, de gondolom, ez sütőtől is függ!
Mindenkinek ajánlom! :)

bkriszta77
bkriszta77h, 2011-08-08 18:04

sziasztok!

tud valaki segíteni,hogy miért ragadt bele a tészta a papír muffinformába???

köszönöm szépen!

Kriszta.

Csuri Eniko
Csuri Enikosze, 2011-12-28 15:27

Szia!
Szerintem azert mert nem volt benne eleg olaj.
Remelem segitettem

Udv:Eniko

judit86
judit86v, 2011-06-12 09:06

Én már többször megcsináltam és nagyon finom, aki meg nem tud sütni ne jöjjön fel az oldalra mert itt bizony szükség van rá...pontosan úgy csináltam ahogy le van írva és nagyon jó, nem értem, hogy hogy tudja valaki elrontani....XD

b-ors
b-orsszo, 2013-02-23 11:26

Ja igen aki kezdo haziasszony az ne jojjon fel ide, ne innen probalgasson sutni hanem magatol nem? :D ... Vagy ezt hogy gondoltad? :D amugy nagyon jo recept, koszonjuk szepen! Orsi

szerenke85
szerenke85h, 2011-05-30 14:40

Most keszitettem el...es raadasul SCHAR (B tipus) lissztel...ugyanis en liszterzekeny vagyok. Sztem nagyon jol siekrult, es fincsi is lett....

bomber0505
bomber0505szo, 2011-01-22 17:34

Lázi2000
tanulj meg sütni, aztán utána talán összejön (Y)
nekem nem ragadt bele mert beliszteztem a papírt.ja és több liszttel nem lesz totyogós.

Marina1974
Marina1974cs, 2010-10-21 17:22

Ha nem pépesítitek a banánt, csak beleforgatjátok, mint a csokidarabokat, nem lesz nyúlós a tészta;-)

Ivett@
Ivett@v, 2010-10-17 11:56

Sziasztok) megcsináltam, finom is lett, de nagyon beleragadt....nektek nem? mit tegyek ellene? és szerintem több cukor is kell bele, mert nem volt elég édes. és nem 16 db lett belőle, hanem 24)))

Raul
Raulh, 2010-06-07 22:02

Ha folyós,nem eszem!!!!! böee...akkor most milyen?nagyon folyós a tészta???mert az undi!!!!!!!!!!micsinájjak,h keményke legyen??? lizikének csinálnám,csajomnak,aki finnyás.

davila
davilak, 2010-05-11 15:12

Köszönöm a választ!

Tegnap elkészítettem, felemás sikere volt. Nekem, páromnak, anyukámnak ízlett, öcsém és apukám szerint túl fojtós, gumiszerű volt. Igazad lehet, a banán "nehezíti" el. Legközelebb csak felverem azokat a fehérjéket, hátha... :)

davila
davilah, 2010-05-10 16:08

Kedves Kiki! A tojásfehérjéket nem kell felverni? Úgy könnyebb lenne a tészta, nem?

ÓKriszti
ÓKrisztik, 2010-02-09 18:38

Ja, és egy észrevétel: a hozzávalóknál szerepel a narancshéj, melyet az elkészítés menete már nem tartalmaz. De szerencsére észrevettük Párommal. :)

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
483