Amerikai fánk 3. (donut) recept

Amerikai fánk 3. (donut)
Amerikai fánk 3. (donut)
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors. Kínálhatunk a fánkok mellé lekvárt. Ebből az adagból kb. 18-20 db lesz!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, donut, amerikai fánk barackízzel, karikafánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig.
  2. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót és a tojássárgákat. Dolgozzuk össze sima tésztává (kicsit keményebb tésztát kapunk mint az átlagos kalácstészta), majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük a kétszeresére.
  3. Gyúrjuk át még egyszer, és nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra.
  4. Szúrjunk ki a tésztából egy kisebb és egy nagyobb kiszúró segítségével karikákat, majd hagyjuk kelni a fánkokat 10 percig.
  5. Amikor kicsit megkeltek, süssük ki a fánkokat forró, bő olajban. Hintsük meg porcukorral, és még melegen tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 71 154
elküldve: 12
receptkönyvben: 485
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: -

szakács

doritol

Mióta szakács: 2011.01.26.
15 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bunny
Bunny p, 2013-02-22 08:37

200 fokon sütöttem légkeverésen, kb. 6 perc kellett nekik.
Amúgy a receptben megadott tej mennyisége pontosan elég, ha a kenyérsütő dagasztja ki a tésztát, erre múltkor már rájöttem. :D

Bunny
Bunny p, 2013-02-15 19:55

Én is megcsináltam, nekem is több tej kellett, kb. 2-2,5dl, persze nagyban függ a liszttől, finom liszt és finom liszt között is nagy különbségek lehetnek, akár márkán belül is.
Sütőben sütöttem, olaj nélkül, teljesen finom lett, próbáljátok ki, ott is hamar megvan, és olaj szag nélkül élvezhetitek a fincsi fánkot! :)

doritol
doritol / doritol sze, 2013-02-20 22:43

Bunny! Ez jó ötlet, legközelebb ott fogom en is sütni;)
Örülök hogy izlett!

pazipa
pazipa p, 2012-12-28 20:03

Sajnos hozzáláttam, de a z 1,4 dl tej nagyon kevés az 500g liszthez. Összesen kb 3 dl-nyit kellett felhasználnom, hogy egyáltalán összeálljon a tészta. Hogy milyen lesz a végén?

1665