Kék, mint a tenger - Egy nem mindennapi ramen Japánból

Ragyogó kék leves Tokióból, ami a trópusi tengerek türkiz színét idézi.

A Kipposhi tokiói étterem nagyot megy mostanában az interneten, mert "Blue" névre hallgató csirkeramenje egészen megdöbbentő, kék színben pompázik. A leves és az étterem népszerűsége 2017 januárjában kezdett el felfutni, amikor Koziumi úr, a leves alkotója és a Kipposhi tulajdonosa feltöltötte a "Blue" fotóját az Instagramra. A poszt a viszonylag ismeretlen és új éttermet fontos tényezővé emelte a tokiói ramenezők között - írja az OddityCentral.

A leves türkiz színét állítólag Hawaii ragyogó, látványos trópusi vizei ihlették. És a legfontosabb kérdés: mitől kék a leves? Koziumi úr gondosan titkolja a választ, de annyit elárult, csak természetes összetevők találhatóak meg a levesben.

Koziumi egy sűrű csirkealaplevet használ a leveshez, de ezt egy régi kínai technikát alkalmazva teljesen áttetszővé varázsolja. A trükk az, hogy darált hús szór a levesbe a szakács, a húsdarabok pedig magukba szívják azokat az apró részecskéket, amelyek amúgy "fátyolossá" teszik a levest. Így egy olyan kristálytiszta levet kap a szakács, mint az óceán, ami inspirálta a "Blue"-t.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhafelújítás előtt kötelező olvasmány! - 7 munkapulttípus előnyei és hátrányai

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?