Itt van Panka, aki új szemet és kezet ad neked

A food stylist, aki szereti, ha meglepő tárgyak kerülnek egy étel mellé, és ezt meg is fogja mutatni itt az ízHUSZÁRon. Milutinovits Panka bemutatkozása következik.

Helló!

A hello garlic! fotó- és stylingközpontú, gasztrotémájú mikroblog szerzője vagyok, erre a vonalra az életemben szeretek művészetként gondolni. A blog segítségével váltam főállású, szabadúszó food stylisttá: pályaváltó szuper-sztori az enyém, amit még sokszor ma is nehezen hiszek el, pedig ennek már három éve. Szakácskönyvekben (számuk már tíz, többek között Mautner Zsófi (Chili és Vanília) három könyve, a Csipet Kiadó könyvei közül négy, a Romani Gastro szakácskönyve) és gasztromagazinokban (például a hazai Jamie Magazin) találkozhattatok a munkáimmal, emellett reklámokban, hipermarketek óriásplakátjain, termékcsomagoláson, sokféle márka közösségi média oldalán is ott a kezem nyoma (illetve konkrétan a kezem is néhány tasty-jellegű videóban).

A szakmám megnevezése food stylist, de ez egy kissé megtévesztő, hisz közel sem csak ételekkel dolgozom.

Ugyan általában kisebb, ételközpontú kompozíciókat (mint egy asztalrészlet) rakok össze a megfelelő kiegészítők segítségével, de volt már rá példa, hogy teljes konyhát kellett berendeznem, vagy ruhákat választanom, virágokból nagyméretű koszorúkat készítenem.

Így a megjelölés néha már csak: stylist. Változatos munka az enyém.

A magazinban engem – és reményeim szerint sokatokat – érdeklő témákról fogok írni, úgy mint

  • az alapanyagokról (különösen a zöldségek iránti rajongásomról),
  • (bio)piacos felfedezéseimről,
  • utazásról gasztrofókusszal,
  • a színfalak mögötti ételfotózásról és stylingról,
  • ötletekkel is jövök az instagramos ételfotókhoz,
  • kellékvadászatról,
  • és környezettudatosságról az élet minden területén.

Nemsokára találkozunk!

Milutinovits Panka

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek