Bacon és Hollywood

Nektek is feltűnt, hogy egy átlag helyen a saláta csirkemellből, jégsalátából, paradicsomból és joghurtos öntetből áll? Itt van a főbűnös ősanya, vagyis a Cobb saláta!

Persze nem akkora nagy a bűn, végül is egy jól eltalált saláta mindig öröm, még akkor is, ha nem túl változatos. Főleg akkor, ha ilyen szép kort ért meg!

A Cobb saláta receptjét itt találjátok

A Cobb saláta ugyanis a harmincas évek vége óta szerepel az amerikai étlapokon, és bárhogy is számoljuk, ez bizony nyolcvan év. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy hány étlapon szerepel hozzá nagyon hasonló saláta, akkor jobban behálózta a világ éttermeit, mint Viktória királynő az európai uralkodóházakat.

Története 1937-ben indult, mégpedig Hollywoodban.

Akkoriban kevesebb volt a celeb, de több Clark Gable, Humphrey Bogart, Kathrine Hepburn, Bette Davis és Cary Grant rohangált az utcákon. És evett olyan helyeken, mint a Brown Derby.

A Cobb saláta receptjéért ide kattints

A fáma szerint Brown Derby tulajdonosa, Robert H. Cobb egy nagyon pörgős nap után holtfáradtan összeöntögette a hűtő tartalmát az étterem konyháján, majd leült a szokásos asztalához. Lehet, hogy pont a dresszinggel locsolgatta a vacsoráját, mikor mellé telepedett Sid Grauman mozitulajdonos, aki legközelebb már Cobb saláta néven kérte barátja véletlen vacsoráját. És annak ellenére, hogy akkor még egy elegánsabb esküvő alatt sem készült annyi fotó az aráról, mint ma egy átlag ebéd alatt az előételről, és a #cobbsalad sem létezett, azért csak elterjedt a híre a sok összetevős, laktató legendának.

Bacon és Hollywood

Szerintem vicces elképzelni, ahogy a film noir korszakából ismert vastag vörös rúzzsal díszített, karcsú femme fatale-ok bacont ropogtatnak egy salátában, de változnak az idők, és biztosan elképesztő szexi volt, ahogy Judy Garland vérvörös ajkain megcsillant a baconzsír.

Szóval, ha akartok egy kis nosztalgiát, meg kíváncsiak vagytok, hogy mit etten az aranykorban az angyalok városában, akkor hajrá, essetek neki a Cobb salátának. És mivel az idők változnak, most már mellé tehetitek a #cobb salad és a #izhuszár-t is!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...