Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás pogácsa napocska konyhájából

Medvehagymás pogácsa napocska konyhájából
Medvehagymás pogácsa napocska konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon finom pogi:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, és az összes többi hozzávalóval összedolgozzuk, a medvehagyma kivételével.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk az apróra vágott medvehagymával.
  4. Felsodorjuk szorosan, mint a piskótatekercset, és sodrófával megütögetjük a tésztát, majd a két végét középre hajtjuk.
  5. Letakarva hagyjuk 20 percig pihenni, majd megint kinyújtjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, szórhatunk rá megint egy kis medvehagymát, és hajtogatjuk, még egyszer megismételjük.
  6. Ha kész kinyújtjuk, bevágjuk a tetejét, egy egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben hagyjuk 10 percig pihenni.
  7. Sütjük pár percig 180 fokon, majd 160 fokon, amíg meg nem sül.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 149
össznézettség: 81 615
elküldve: 25
receptkönyvben: 624
elkészítve: 63/63
Facebookon megjelent: 2

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymával, medvehagymás hajtogatott pogi, tejfölös-medvehagymás pogácsa

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Fri, 2016-03-18 13:15

Én csak egyszer hajtogattam, ill. az éjszakát a hűtőben töltötte a tészta. Ma reggel hagytam melegedni egy órát, majd nyújottam, szaggattam, és még egy órát kelesztettem tepsiben. A tetejét meghintettem köménymaggal.
Igaza van Napocskának, ez tényleg egy nagyon-nagyon finom pogi! :) Köszönöm a receptet! :)

gyorosizsuzsa
gyorosizsuzsa Sun, 2015-05-10 19:08

Kedves Napocska!

Megsütöttem a pogácsádat, de medvehagyma helyett snidlinget tettem bele, mert a medvehagymám elvirágzott. Nagyon finom ezzel is. Köszönöm a receptet, már többször is megsütöttem.

Puszedly
Puszedly Sun, 2015-03-29 13:11

Szia! Bocsi, de a sütőt elő kell melegíteni? Te mennyi sót szoktál tenni hozzá?

vklarika
vklarika Tue, 2014-04-01 23:15

Kedves Napocska! Nagyon finomnak tűnik ez a recept! Azonban jól látom-e, hogy a pogácsák kiszaggatása, mint az elkészítés egy fázisa, kimaradt a leírásból? Feltételezem, a többszörös hajtogatás majd kinyújtás után történik a szaggatás, ugye? Köszi a választ!

1097
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
tojássárgája 2 db
margarin 2 ek
medvehagyma 2 csokor