Sajtos roló recept

1 adag
602
kcal
Sajtos roló
Sajtos roló
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban mindenki nagyon szereti.
Ünnepi alkalomnak számít, ha csinálok. Ilyenkor más sütemény nem is kell, amíg ez el nem fogy, de nagyon hamar kiürül a tányér.

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, sajtkrémes roló, sajtkrémes tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra vágunk.
  2. A csíkokat roló sütőkre feltekerjük.
  3. Tojással megkenjük, 200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 10-15 perc alatt. Figyeljük, nehogy megégjenek.
  4. A tojássárgákat a liszttel, a krémsajttal, 10 dkg reszelt sajttal és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat 10 dkg reszelt sajttal habosra keverjük és a kihűlt krémet belekeverjük.
  6. A megsült rolókat habzsák segítségével megtöltjük a sajtkrémmel és a végüket reszelt sajtba mártjuk.
  • költség: 2190 Ft
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 281 447
elküldve: 88
receptkönyben: 4 426
elkészítve: 71/141
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (83)

gabcsiv
gabcsivp, 2014-04-18 11:49

Kedves klári ! Tegnap elkészítettem a rolókat Pamelie receptje szerint ,és a krémet pedig a te recepted szerint ,mondhatom , hogy isteni finom !! A krémsajt nálam medvehagymás volt ! Remélem a páromnak is ízleni fog, mert leginkább az ő kedvére készült :) Mondjuk én eddig csak édesen ,forrázott tojás habbal ettem és készítettem de ezentúl ez a sajtos változat is asztalra fog kerülni nálunk !
Köszönöm ezt a nagyon klassz receptet !
Üdv : Gabi

O'Hara
O'Harasze, 2014-01-08 17:01

Kedves Klári!
Köszönet a perfekt receptért!! Isteni finomak lettek a rolók!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!!!

musu86
musu86sze, 2014-01-01 13:05

Nekem ez a töltelék szűken 3 csomag (500g-os) levelestésztára volt elég. :-/
Lehet a múlik a formán is, hogy mekkora és azon is ki mennyit tölt a kisült rolókba.
De ízre finom főleg jól lehűtve. ;-)

Fahééj
Fahééjcs, 2013-10-31 10:21

Egy kis só hozzáadásával tökéletes számomra! Nagyon szépen köszönöm a receptet!:)

Fahéjjas Irma
Fahéjjas Irmak, 2013-04-16 12:26

Nekem egyszerű fa söprű nyelem van. Bevonom alufóliával, így nem ragad sehová a tészta.

Mokuka
Mokukacs, 2013-03-21 13:43

Sziasztok, nekem fából van roló sütőm. Mivel kenjem be, hogy ne ragadjon rá a tészta? Köszönöm előre is.

Klári
Klárics, 2013-03-21 17:12

Kedves Mokuka!
Valamilyen zsiradékkal (vaj, margarin, zsír ) , bár ezek a tészták elég zsírosak.
Üdv.: Klári

sz.andus
sz.andusk, 2012-07-24 05:50

Kedves Klári!
Nagyon köszönöm a receptet. "Kicsi" lányom nagy kedvence a sajtos roló, de eddig valahogy mindig kimaradt. Mostantól viszont biztos, hogy gyakrabban fogok nekiállni :). Tökéletes a krémje, nem gej, nem nagyon vajas, csuda finom. Még1X köszi Andi

kayi
kayip, 2012-03-16 15:20

Jó ez az A4-es papíros ötlet. :) Én úgy csináltam a formát, (mivel nincs türelmem keresgetni a városban és már ma este megszeretném sütni a rolót...) hogy az A4-es papírt ráfektettem alufóliára és mindkét oldalát becsomagoltam vele. Majd feltekertem a hosszabbik oldalt, majd szilikonos sütőpapírral is betekertem, majd annak végeit behajtottam. Kíváncsi leszek, hogy az így kapott formát hányszor lehet majd felhasználni. :)

Georgina319
Georgina319cs, 2012-03-01 12:09

Ha egy új seprűnyelet felvágattok a férjetekkel, és azt betekeritek alufóliával, már meg is van, hogy mire lehet feltekerni a tésztát.

vadvirag48
vadvirag48v, 2012-02-19 12:21

Valami csoda ez a tészta!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos a külalakkal nálam baj volt, ugyanis először állítva raktam a formákat a tepsibe, és amikor már sülni kezdett, lecsúszott a kúp aljára a zsíros tészta:( tehát ezek kis dundik lettek:)
A következő adagot már fekve sütöttem, ott meg az a probléma, hogy az alja ellapult, sőt megkellet fordítanom, sajnos nem légkeveréses a sütőm így az alja megég, a teteje nyers mindennek ha nem fordítom meg. A technológián még dolgoznom kell:)
Legközelebb virslit fogok a tésztába tekerni, mert szerintem ez a tészta arra is nagyon finom és jó vendégváró lesz:)
Én nagyon köszönöm ezt a receptet!!!!!!!!!!! ISTENI FINOM !!!!

klepcsa
klepcsap, 2012-02-17 07:37

Szia klepcsa78!
Azóta sem találtam sehol sem.Hiába nagy ez a város csak a "cicababa" cuccokkal van tele.
Köszönöm,hogy válaszoltál.

klepi78
klepi78sze, 2013-03-27 08:05

Szia!Még mindig nem találtál,pedig nem hiszem,hogy ott abban a nagy városban sehol sincs.Kérd meg a boltot hozassanak,biztos lehet ilyet,vagy nézz szét egy aukciós oldalon,ott is láttam.!

lebergabi
lebergabiszo, 2012-01-07 17:12

Egyszerű 100 forintos boltban vettem sütőformát, egy csomagban volt 12 db, 765 Ft-ba került. Amikor a tészta már langyos volt, nagyon könnyen lejött róla pillanatok alatt. Nálunk egy adag 36 db-ot jelent ;-), amihez elég egy csomag leveles tészta. A családom nagy kedvence ez a recept, köszi!

Tünde001
Tünde001p, 2011-12-30 16:05

Szia. Nem kell hozzá forma. Elég ha van otthon kerek fakanalad. Arra rá kell csavarni és úgy kell behelyezni a sütőbe hogy ne érjen a tepsi aljához. És nem kell darabogban sem rácsavarod, amikor megsült akkor vágod fel darabokra amekkorákat szeretnél. Én az első sütésnél a fát bevizezem ill zsíros kézzel áttörlöm.

Orsy20
Orsy20p, 2011-12-30 14:34

Megcsináltam, sajnos nekem teljesen ráragadt a fa formára, ezért utána már sütőpapírt tettem rá,úgy tökéletes volt. Saját készítésű tésztával csináltam, egyébként finom a recept,csak be akarok szerezni roló formát,mert így elég nagyok lettek. Köszönöm a receptet!

NoSalty
NoSaltysze, 2011-12-28 14:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2011.12.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

mikiduc
mikiduccs, 2011-12-08 13:38

Hany gram egy csomag leveles teszta amelyet ehhez a recepthez hasznaltok? Mert en lattam 400-1000 g kozott mindenfelet az uzletben..

Ágicicmic
Ágicicmich, 2011-11-21 19:12

Azt hiszem , már mindenki minden saját fortélyát leirta, én a roládokat az üres folpack, vagy alufóliatartóra tekerem, kis hézaggal, amilyen hosszúra akarok egy kész roládot. Pont egy tepsire keresztben ráférnek a rudak, és körbe sül, miután a tepsi szélére téve a levegőben körbesül, semmihez nem ér oda. A krémbe én többféle sajtot reszelek, soha nem hagyom ki a füstöltsajtot, és egy kicsi /izlés szerinti / fokhagymaport. Ki lehet ezt is próbálni, szerintem fini és bor-sörkorcsolya. Sziasztok.

timi1105
timi1105cs, 2011-12-29 15:32

nagyon köszönöm a tippet, mert eddig inkább nem készítettem ilyet, mert nem tudtam mire tekerjem.Mostmár csak össze kell gyűjtenem hozzá a folpack és alufólia tekercseket:))

kata1986
kata1986sze, 2011-12-28 18:31

De jó, hogy ezt leírtad, eddig eszembe se jutott, hogy ilyet süssek, mert nem tudtam, mire tekerjem rá!

KisEdi
KisEdisze, 2011-12-28 15:08

Hűű, olyan régóta szemezek már ezzel a recepttel, levelestészta is van itthon hozzá, de eddig el sem tudtam képzelni hogy mire tekerhetném fel. Nagyon tetszik amit írtál, mostmár én is el fogom tenni a gurigákat :) Köszi!

timke1979
timke1979v, 2011-11-20 15:16

Tegnap elkészítettem a rolókat, nagy sikere volt itt külföldön is :) Köszi a receptet, örülök hogy rátaláltam. Külön köszönet a rolóformák készítéséhez. Az A4-es papírlap és sütőpapír kombinációja jól bevált és nagzon hamar össze lehet dobni jónéhányat. További szép napot! Timi

KRYSZTYKA
KRYSZTYKAsze, 2011-08-03 17:17

 Sziasztok! Én ma vettem a Dunakeszi Auchanban roló sütő formát. 12 db. 990ft.-volt. Nem a legolcsóbb, de csak egyszer kell beruházni rá. De érdemes legalább 2 csomagot venni, mert amíg az egyik adag sül,addig lehet előkészíteni a következőt. De egyébként láttam már piacokon, százforintos boltban is.

Rékuci82
Rékuci82p, 2011-06-17 10:55

Ez a recept úgy jó, ahogy van :-) Köszönet érte, már kétszer nagy sikert arattam vele!

Klári
Klárisze, 2011-06-01 16:06

Szia Timiana!
Köszönöm a receptet, legközelebb ki fogom próbálni.
Üdvözlettel: Klári

Timiana
Timianav, 2011-05-15 22:23

Szia Boribon!

Csak semmi cicó, simán összegyúrom, igen. Tök jó lesz és tök finom. Próbáld ki. Egyébként a Horváth
Ilona szkácskönyvből vettem. Egyszerü vajastészta recept néven. Évek óta így csinálom. Pikk-pakk és kész, nem kell hajtogatni.
üdv.

Timiana
Timianah, 2011-05-09 23:43

Ja, és nehogy boltban vegyetek vajastésztát! Egyszerű mint a pofon.
30 dkg liszt, 25 dkg margarin/vaj, 2 dl tejföl/joghurt/kefir/ami van, só, egy evőkanál citrom/ecet.
Ezeket összegyúrjuk (5 perc), irány a hűtő (folpackban). Másnap -vagy bármikor nyújtjuk, sütjük,esszük.
Sokat is lehet egyszerre csinálni és lefagyasztva bármikor előkapható. A lényege hogy majdnem annyi vaj kell bele mint liszt.Ebben garantáltan nics adalékanyag.
mégegyszer üdv mindenkinek

Boribon
Boribonszo, 2011-05-14 02:32

Hello Timiana, a hozzavalokat csak siman osszegyurod? Nem kell hajtogatni, vagy valami hasonlo ahhoz, hogy leveles legyen?

Timiana
Timianah, 2011-05-09 23:29

Sziasztok,
kiságy rácsa, fa-szárító rúdja,vastag fakötőtű a múltból, vastag-lekvárkavaró- fakanál nyele ... ez mind jó a rolóhoz.
Egyébként a Praktiker/Brico/Baumax/OBI áruházakban lehet kapni henger alakú dekor.lécet piti
összegért. Kb hüvelykujjnyi vastag,tepsi-szélesre kell darabolni. Feltekerni kicsit fedésben a 30 cm-es
rudakra a hosszú tésztacsíkokat. Így nagyon sok kisül egyszerre. Nem kell a fát bekenni, mint Klári is írta a tészta elég zsíros. Kisütés után óvatosan a 25-30 cm tésztarolókat lecsúsztatni, késsel méretre vágni ,tölteni stb.
Így egyszerre megsüthető 5X 30 cm róló - amiből rögtön 20 db méretes süteményünk lesz. Persze pillanatok alatt elfogy és már süthető is a következő 20.
üdv mindenkinek

Klári
Klárics, 2011-04-21 15:45

Kedves "klepcsa"
Konyhai felszereléseket árusító üzletekben, valamint a 100 ft-os boltokban is láttam már.
Üdv.: Klári

klepcsa
klepcsacs, 2011-04-21 12:17

Szia Klepácsné Kocsi, hol vetted a sütő formát? Én már régóta keresem de nem találok,Debrecenben lakom.
Eddig én kukorica kóróra tettem, a szomszédasszonyom mutatta meg. Ezt a tésztát édesen csinálta minden töltelék nélkül,nagyon finom volt mindig.

klepi78
klepi78sze, 2012-02-15 17:49

Jesszus!Ne haragudj,de csak most látom hogy írtál:-(((Gondolom azóta már beszerezted a formát.Én Hódmezőn lakom és itt a százforintosban vettem.6 db van egy csomiban,én kettőt vettem mindjárt.Bocsi a késői válaszért!!!

Klári
Kláriszo, 2011-03-26 13:37

Kedves "szekeresniki"
Jobb, ha aznap sütöd meg a tésztát. A krémet azt lehet előző nap megcsinálni.
Üdvözlettel: Klári

szekeresniki
szekeresnikik, 2011-03-22 18:23

Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt meg lehet-e sütni előző nap, vagy inkább aznap éri meg.
Köszönöm!

barilon
barilonsze, 2011-03-09 11:56

Én leegyszerűsítettem a tésztát,a SPÁR-ba vettem készen!Így gyors vendégváró lett a neve!!!

Klári
Klárik, 2011-03-01 17:31

Szia Mézecske 74!
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Neked is nagyon szép napokat! Klári

mézecske74
mézecske74v, 2011-02-27 08:34

Szia Klári! Tegnap csináltam meg nagyon finom volt el is fogyott. Én ezentúl gyakrabban fogom csinálni mert magában is finom.Puszi és Szép napot! Mézecske 74!

Klári
Klárics, 2011-02-03 17:40

Szia Klepácsné Kocsi...!
Úgy emlékszem kb.25-30 db van belőle. Természetes módon fektetve sütöm és sütőpapírral bélelem a tepsit.
Üdv.:Klári

Klepácsné Kocsis Zsuzsanna
Klepácsné Kocsis Zsuzsannasze, 2011-02-02 09:05

Szia Klári!Én is megszeretném csinálni ezt a rolót,a formát már beszereztem.Csupán annyi kérdésem volna,hogy hány darab van belőle,kb.?Köszi a választ!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
602