Sajtos roló recept

1 adag
602
kcal
Sajtos roló
Sajtos roló
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban mindenki nagyon szereti.
Ünnepi alkalomnak számít, ha csinálok. Ilyenkor más sütemény nem is kell, amíg ez el nem fogy, de nagyon hamar kiürül a tányér.

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A töltelékhez

A kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tekercs, sajtkrémes roló, sajtkrémes tekercs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra vágunk.
  2. A csíkokat roló sütőkre feltekerjük.
  3. Tojással megkenjük, 200 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb. 10-15 perc alatt. Figyeljük, nehogy megégjenek.
  4. A tojássárgákat a liszttel, a krémsajttal, 10 dkg reszelt sajttal és a tejjel simára keverjük, lassú tűzön besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A vajat 10 dkg reszelt sajttal habosra keverjük és a kihűlt krémet belekeverjük.
  6. A megsült rolókat habzsák segítségével megtöltjük a sajtkrémmel és a végüket reszelt sajtba mártjuk.
  • költség: 2190 Ft
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 275 270
elküldve: 85
receptkönyben: 4 375
elkészítve: 68/139
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (83)

gabcsiv
gabcsivp, 2014-04-18 12:49

Kedves klári ! Tegnap elkészítettem a rolókat Pamelie receptje szerint ,és a krémet pedig a te recepted szerint ,mondhatom , hogy isteni finom !! A krémsajt nálam medvehagymás volt ! Remélem a páromnak is ízleni fog, mert leginkább az ő kedvére készült :) Mondjuk én eddig csak édesen ,forrázott tojás habbal ettem és készítettem de ezentúl ez a sajtos változat is asztalra fog kerülni nálunk !
Köszönöm ezt a nagyon klassz receptet !
Üdv : Gabi

O'Hara
O'Harasze, 2014-01-08 18:01

Kedves Klári!
Köszönet a perfekt receptért!! Isteni finomak lettek a rolók!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!!!

musu86
musu86sze, 2014-01-01 14:05

Nekem ez a töltelék szűken 3 csomag (500g-os) levelestésztára volt elég. :-/
Lehet a múlik a formán is, hogy mekkora és azon is ki mennyit tölt a kisült rolókba.
De ízre finom főleg jól lehűtve. ;-)

Fahééj
Fahééjcs, 2013-10-31 11:21

Egy kis só hozzáadásával tökéletes számomra! Nagyon szépen köszönöm a receptet!:)

Fahéjjas Irma
Fahéjjas Irmak, 2013-04-16 13:26

Nekem egyszerű fa söprű nyelem van. Bevonom alufóliával, így nem ragad sehová a tészta.

Mokuka
Mokukacs, 2013-03-21 14:43

Sziasztok, nekem fából van roló sütőm. Mivel kenjem be, hogy ne ragadjon rá a tészta? Köszönöm előre is.

Klári
Klárics, 2013-03-21 18:12

Kedves Mokuka!
Valamilyen zsiradékkal (vaj, margarin, zsír ) , bár ezek a tészták elég zsírosak.
Üdv.: Klári

sz.andus
sz.andusk, 2012-07-24 06:50

Kedves Klári!
Nagyon köszönöm a receptet. "Kicsi" lányom nagy kedvence a sajtos roló, de eddig valahogy mindig kimaradt. Mostantól viszont biztos, hogy gyakrabban fogok nekiállni :). Tökéletes a krémje, nem gej, nem nagyon vajas, csuda finom. Még1X köszi Andi

kayi
kayip, 2012-03-16 16:20

Jó ez az A4-es papíros ötlet. :) Én úgy csináltam a formát, (mivel nincs türelmem keresgetni a városban és már ma este megszeretném sütni a rolót...) hogy az A4-es papírt ráfektettem alufóliára és mindkét oldalát becsomagoltam vele. Majd feltekertem a hosszabbik oldalt, majd szilikonos sütőpapírral is betekertem, majd annak végeit behajtottam. Kíváncsi leszek, hogy az így kapott formát hányszor lehet majd felhasználni. :)

Georgina319
Georgina319cs, 2012-03-01 13:09

Ha egy új seprűnyelet felvágattok a férjetekkel, és azt betekeritek alufóliával, már meg is van, hogy mire lehet feltekerni a tésztát.

vadvirag48
vadvirag48v, 2012-02-19 13:21

Valami csoda ez a tészta!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos a külalakkal nálam baj volt, ugyanis először állítva raktam a formákat a tepsibe, és amikor már sülni kezdett, lecsúszott a kúp aljára a zsíros tészta:( tehát ezek kis dundik lettek:)
A következő adagot már fekve sütöttem, ott meg az a probléma, hogy az alja ellapult, sőt megkellet fordítanom, sajnos nem légkeveréses a sütőm így az alja megég, a teteje nyers mindennek ha nem fordítom meg. A technológián még dolgoznom kell:)
Legközelebb virslit fogok a tésztába tekerni, mert szerintem ez a tészta arra is nagyon finom és jó vendégváró lesz:)
Én nagyon köszönöm ezt a receptet!!!!!!!!!!! ISTENI FINOM !!!!

klepcsa
klepcsap, 2012-02-17 08:37

Szia klepcsa78!
Azóta sem találtam sehol sem.Hiába nagy ez a város csak a "cicababa" cuccokkal van tele.
Köszönöm,hogy válaszoltál.

klepi78
klepi78sze, 2013-03-27 09:05

Szia!Még mindig nem találtál,pedig nem hiszem,hogy ott abban a nagy városban sehol sincs.Kérd meg a boltot hozassanak,biztos lehet ilyet,vagy nézz szét egy aukciós oldalon,ott is láttam.!

lebergabi
lebergabiszo, 2012-01-07 18:12

Egyszerű 100 forintos boltban vettem sütőformát, egy csomagban volt 12 db, 765 Ft-ba került. Amikor a tészta már langyos volt, nagyon könnyen lejött róla pillanatok alatt. Nálunk egy adag 36 db-ot jelent ;-), amihez elég egy csomag leveles tészta. A családom nagy kedvence ez a recept, köszi!

Tünde001
Tünde001p, 2011-12-30 17:05

Szia. Nem kell hozzá forma. Elég ha van otthon kerek fakanalad. Arra rá kell csavarni és úgy kell behelyezni a sütőbe hogy ne érjen a tepsi aljához. És nem kell darabogban sem rácsavarod, amikor megsült akkor vágod fel darabokra amekkorákat szeretnél. Én az első sütésnél a fát bevizezem ill zsíros kézzel áttörlöm.

Orsy20
Orsy20p, 2011-12-30 15:34

Megcsináltam, sajnos nekem teljesen ráragadt a fa formára, ezért utána már sütőpapírt tettem rá,úgy tökéletes volt. Saját készítésű tésztával csináltam, egyébként finom a recept,csak be akarok szerezni roló formát,mert így elég nagyok lettek. Köszönöm a receptet!

NoSalty
NoSaltysze, 2011-12-28 15:31

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2011.12.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

mikiduc
mikiduccs, 2011-12-08 14:38

Hany gram egy csomag leveles teszta amelyet ehhez a recepthez hasznaltok? Mert en lattam 400-1000 g kozott mindenfelet az uzletben..

Ágicicmic
Ágicicmich, 2011-11-21 20:12

Azt hiszem , már mindenki minden saját fortélyát leirta, én a roládokat az üres folpack, vagy alufóliatartóra tekerem, kis hézaggal, amilyen hosszúra akarok egy kész roládot. Pont egy tepsire keresztben ráférnek a rudak, és körbe sül, miután a tepsi szélére téve a levegőben körbesül, semmihez nem ér oda. A krémbe én többféle sajtot reszelek, soha nem hagyom ki a füstöltsajtot, és egy kicsi /izlés szerinti / fokhagymaport. Ki lehet ezt is próbálni, szerintem fini és bor-sörkorcsolya. Sziasztok.

timi1105
timi1105cs, 2011-12-29 16:32

nagyon köszönöm a tippet, mert eddig inkább nem készítettem ilyet, mert nem tudtam mire tekerjem.Mostmár csak össze kell gyűjtenem hozzá a folpack és alufólia tekercseket:))

kata1986
kata1986sze, 2011-12-28 19:31

De jó, hogy ezt leírtad, eddig eszembe se jutott, hogy ilyet süssek, mert nem tudtam, mire tekerjem rá!

KisEdi
KisEdisze, 2011-12-28 16:08

Hűű, olyan régóta szemezek már ezzel a recepttel, levelestészta is van itthon hozzá, de eddig el sem tudtam képzelni hogy mire tekerhetném fel. Nagyon tetszik amit írtál, mostmár én is el fogom tenni a gurigákat :) Köszi!

timke1979
timke1979v, 2011-11-20 16:16

Tegnap elkészítettem a rolókat, nagy sikere volt itt külföldön is :) Köszi a receptet, örülök hogy rátaláltam. Külön köszönet a rolóformák készítéséhez. Az A4-es papírlap és sütőpapír kombinációja jól bevált és nagzon hamar össze lehet dobni jónéhányat. További szép napot! Timi

KRYSZTYKA
KRYSZTYKAsze, 2011-08-03 18:17

 Sziasztok! Én ma vettem a Dunakeszi Auchanban roló sütő formát. 12 db. 990ft.-volt. Nem a legolcsóbb, de csak egyszer kell beruházni rá. De érdemes legalább 2 csomagot venni, mert amíg az egyik adag sül,addig lehet előkészíteni a következőt. De egyébként láttam már piacokon, százforintos boltban is.

Rékuci82
Rékuci82p, 2011-06-17 11:55

Ez a recept úgy jó, ahogy van :-) Köszönet érte, már kétszer nagy sikert arattam vele!

Klári
Klárisze, 2011-06-01 17:06

Szia Timiana!
Köszönöm a receptet, legközelebb ki fogom próbálni.
Üdvözlettel: Klári

Timiana
Timianav, 2011-05-15 23:23

Szia Boribon!

Csak semmi cicó, simán összegyúrom, igen. Tök jó lesz és tök finom. Próbáld ki. Egyébként a Horváth
Ilona szkácskönyvből vettem. Egyszerü vajastészta recept néven. Évek óta így csinálom. Pikk-pakk és kész, nem kell hajtogatni.
üdv.

Timiana
Timianak, 2011-05-10 00:43

Ja, és nehogy boltban vegyetek vajastésztát! Egyszerű mint a pofon.
30 dkg liszt, 25 dkg margarin/vaj, 2 dl tejföl/joghurt/kefir/ami van, só, egy evőkanál citrom/ecet.
Ezeket összegyúrjuk (5 perc), irány a hűtő (folpackban). Másnap -vagy bármikor nyújtjuk, sütjük,esszük.
Sokat is lehet egyszerre csinálni és lefagyasztva bármikor előkapható. A lényege hogy majdnem annyi vaj kell bele mint liszt.Ebben garantáltan nics adalékanyag.
mégegyszer üdv mindenkinek

Boribon
Boribonszo, 2011-05-14 03:32

Hello Timiana, a hozzavalokat csak siman osszegyurod? Nem kell hajtogatni, vagy valami hasonlo ahhoz, hogy leveles legyen?

Timiana
Timianak, 2011-05-10 00:29

Sziasztok,
kiságy rácsa, fa-szárító rúdja,vastag fakötőtű a múltból, vastag-lekvárkavaró- fakanál nyele ... ez mind jó a rolóhoz.
Egyébként a Praktiker/Brico/Baumax/OBI áruházakban lehet kapni henger alakú dekor.lécet piti
összegért. Kb hüvelykujjnyi vastag,tepsi-szélesre kell darabolni. Feltekerni kicsit fedésben a 30 cm-es
rudakra a hosszú tésztacsíkokat. Így nagyon sok kisül egyszerre. Nem kell a fát bekenni, mint Klári is írta a tészta elég zsíros. Kisütés után óvatosan a 25-30 cm tésztarolókat lecsúsztatni, késsel méretre vágni ,tölteni stb.
Így egyszerre megsüthető 5X 30 cm róló - amiből rögtön 20 db méretes süteményünk lesz. Persze pillanatok alatt elfogy és már süthető is a következő 20.
üdv mindenkinek

Klári
Klárics, 2011-04-21 16:45

Kedves "klepcsa"
Konyhai felszereléseket árusító üzletekben, valamint a 100 ft-os boltokban is láttam már.
Üdv.: Klári

klepcsa
klepcsacs, 2011-04-21 13:17

Szia Klepácsné Kocsi, hol vetted a sütő formát? Én már régóta keresem de nem találok,Debrecenben lakom.
Eddig én kukorica kóróra tettem, a szomszédasszonyom mutatta meg. Ezt a tésztát édesen csinálta minden töltelék nélkül,nagyon finom volt mindig.

klepi78
klepi78sze, 2012-02-15 18:49

Jesszus!Ne haragudj,de csak most látom hogy írtál:-(((Gondolom azóta már beszerezted a formát.Én Hódmezőn lakom és itt a százforintosban vettem.6 db van egy csomiban,én kettőt vettem mindjárt.Bocsi a késői válaszért!!!

Klári
Kláriszo, 2011-03-26 14:37

Kedves "szekeresniki"
Jobb, ha aznap sütöd meg a tésztát. A krémet azt lehet előző nap megcsinálni.
Üdvözlettel: Klári

szekeresniki
szekeresnikik, 2011-03-22 19:23

Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt meg lehet-e sütni előző nap, vagy inkább aznap éri meg.
Köszönöm!

barilon
barilonsze, 2011-03-09 12:56

Én leegyszerűsítettem a tésztát,a SPÁR-ba vettem készen!Így gyors vendégváró lett a neve!!!

Klári
Klárik, 2011-03-01 18:31

Szia Mézecske 74!
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett.
Neked is nagyon szép napokat! Klári

mézecske74
mézecske74v, 2011-02-27 09:34

Szia Klári! Tegnap csináltam meg nagyon finom volt el is fogyott. Én ezentúl gyakrabban fogom csinálni mert magában is finom.Puszi és Szép napot! Mézecske 74!

Klári
Klárics, 2011-02-03 18:40

Szia Klepácsné Kocsi...!
Úgy emlékszem kb.25-30 db van belőle. Természetes módon fektetve sütöm és sütőpapírral bélelem a tepsit.
Üdv.:Klári

Klepácsné Kocsis Zsuzsanna
Klepácsné Kocsis Zsuzsannasze, 2011-02-02 10:05

Szia Klári!Én is megszeretném csinálni ezt a rolót,a formát már beszereztem.Csupán annyi kérdésem volna,hogy hány darab van belőle,kb.?Köszi a választ!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
602