r
Nosalty Logó

Barackos sajttorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Barackos sajttorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1073 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4289 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1073 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4289 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet porrá zúzzuk (én úgy szoktam, hogy egy strapabíró zacskóba teszem, majd sodrófával jó párszor átmegyek rajta) vagy le is lehet darálni.
  2. A vajat és a cukrot egy lábosban összeolvasztjuk (lehet akár mikróban is), majd a hozzáöntjük a kekszhez, és jól összekeverjük.
  3. Egy 20-22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk (nekem nem szokott az oldalára ráragadni), majd a vajas-kekszes keveréket a tortaformába öntjük, és jól belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőben vagy a fagyasztóban tároljuk, hogy megszilárduljon.

Krém

  1. A krémsajtot kevergetéssel fellazítjuk, és hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát.
  2. Egy másik tálban a tejfölt, a tejszínt és a cukor másik felét felverjük, amíg csúcsokat nem formál. Akkor van jól felverve, ha a tálat fejre fordítva is benne marad a krém.
  3. A krémsajtot óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínes tejfölhöz.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és elszórunk rajta néhány szelet barackot, majd ráöntjük a krémet, és minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. Miután a torta eleget állt a hűtőben, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson talált leírás alapján. Ételfestékkel színezhetjük, illetve citromlével/aromával ízesíthetjük.
  2. A barackot felszeleteljük, elrendezzük a tortán, és ráöntjük a zselét. Hűtőbe rakjuk egy pár órára, és hagyjuk megdermedni. Ha a torta 1-2 nap alatt el fog fogyni, akkor lehet a tetejét friss gyümölcsökkel is díszíteni, zselatin nélkül. :)
  3. Amint megdermedt a zselatin, már lehet is szeletelni a tortát. Érdemes mindig mielőbb visszatenni a hűtőbe, mert a meleg hatására a krém veszít a tartásából.
  • Tepsi mérete: 20-22
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20201
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos sajttorta sütés nélkül
Deloretta 12 recept

Kedvenc sütés nélküli sajttorta receptem, jelen esetben barackos ízesítéssel. De természetesen bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni. Páromnak egyből pacman jutott eszébe a tortáról, azért került rá az az egy szem szilva :D

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek