hozzászólások

leírás

A bambusz fehér, fiatal, édeskés ízű hajtásvége. Az ázsiai konyha egyik kedvelt alapanyaga. Leginkább konzervként kerül forgalomba, különböző formákra vágva. Szárított változata is kapható, ezt használat előtt néhány órára be kell áztatni.
Május elején, míg az új hajtások el nem érik a 20 cm-t, addig vágják ki a reggeli órákban. A rügyeket egy kondérban vízzel elborítva főzik kb. 1 óráig, hasonlóan a főtt kukoricához. A vízbe esetenként kis cukrot is tesznek az ízhatás kedvéért. Majd a vízből kivéve lefejtik róla a külső lepelleveleket, és pálcikaszerű csíkokra vágják a kiválasztott recept kellékeként. Forrás: Terebess

mikor vegyem

Konzervben bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, felbontás után hűtőben.

Bambuszrügy alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!