r
Nosalty Logó

Kínai csípős-savanyú leves csirkével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid Illich
Kínai csípős-savanyú leves csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11430.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    8560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18696 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2918 micro
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet, gyömbért, fokhagymát, és chili paprikát lepirítjuk fele napraforgó, fele szezámolajon.
  2. Felöntjük a csirke alaplével.
  3. Hozzáadjuk a julienne-re vágott répát, a brunoise-re vágott gombát, bambuszrügyet, fafül gombát, tofut, majd forrástól számítva 3 percig forraljuk..
  4. Hozzáadjuk a szójaszószt, rizsecetet, cukrot, erős pistát, galangánt.
  5. A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a levesbe öntjük.
  6. A tojást felverjük, majd a levesbe csurgatjuk, ügyelve hogy csak 30 másodperc után kezdjük el keverni.
  7. Tálalásnál megszórjuk szezámmaggal, és vékonyra vágott újhagymával.
  8. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 682
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dávid Illich 1 recept

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.