Verj tejszínhabot egyetlen befőttesüvegben!

Utálod a tejszínhabverést, és hogy mindig elő kell venni hozzá a habverőt? Ehhez most nem kell más, csak egy befőttesüveg! És tényleg csak ennyi.

A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal.
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget.

Eljárás

Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!

Tejszínes csodák:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.