Utálod a tejszínhabverést, és hogy mindig elő kell venni hozzá a habverőt? Ehhez most nem kell más, csak egy befőttesüveg! És tényleg csak ennyi.
A tejszínhabverésből kiskoromból mindig az ugrik be, ahogy anyukám szenvedett vele, mikor próbálta kézi habverővel felverni, de sajnos sokszor egyszerűen nem lett olyan igazi tálat fejjel lefelé fordítós és mégis bennemaradós kőkemény. Aztán volt a csúnya rózsaszín habszifonunk, utána meg megjelentek a robotgépek, kézi elektromos habverők, azóta nincs sok gondunk a kemény habbal.
Ez a trükk viszont nem igényel semmilyen extra gépet, habverőt, csak egy jól záródó befőttes üveget.
Eljárás
Önts egy befőttes üvegbe kb. 3/4-ig nagyon zsíros (~36%-os) habtejszínt, csukd rá a tetőt, és rázd jó erősen 2-3 percig. KÉSZ. Felfordítottad? Nem folyt ki? Szuper!
Málta kevésbé ismert, de figyelemre abszolút érdemes konyhájába a legjobb, ha ott helyben, a szigetország valamelyik éttermében kóstolunk bele. A széles választék persze igencsak megnehezíti a választást, ezen próbál enyhíteni az alábbi cikk kiváló étteremjavaslataival.
A linzertészták méltán híresek arról, hogy a lehető legomlósabb, legporhanyósabb süteményeket szülik a világon. Ezt az elméletet nem elég, hogy alátámasztja, de harapható igazsággá teszi a reszelt túrós, a világ legszórakoztatóbb kakaós szelete.
A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.
Természetesen a pesto az eredeti recept alapján lesz a legfinomabb, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk hasonlóan ízes krémet, ha az egyik hozzávaló hibádzik.
Kerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.