Talmácsi Gábor, motorról a konyhába

Sztárkonyha rovatunk vendégei eddig csak nők voltak, most egy férfi mesél nekünka konyhában szerzett tapasztalatairól!Talmácsi Gáborgyorsaságimotor-versenyző, világbajnok. A sportnak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem konyhai specialitását, aspaghetti carbonarátis,amivel a barátainak kedveskedik.

Kisgyerekként szerettél a konyha közelében lenni? Édesanyád melyik főztjét szereted a legjobban?

Minden édesanyám által készített ételt szeretek. Kisgyerekként nem volt jellemző, hogy a konyha közelében sündörögtem volna, helyette inkább motoroztam, amennyit csak lehetett.

Mikor ragadtál először fakanalat?

A vébés szereplésemmel kezdődött. Minden csapatnak saját konyhája volt és két edzés között az ételekre várva sokat beszélgettem a szakáccsal egy-egy fogás elkészítéséről. Később volt, hogy már én készítettem el magamnak a lakóautómban a menüt.

Van specialitásod, amit az év bármely szakában megfőzöl? Mitől lesz „talmás”?

A tésztafélék elkészítésében vagyok a legjártasabb. A két kedvencem, amit bármikor szívesen készítek: spaghetti carbonara és aglio olio e peperoncino, utóbbi nagyon ízletes és finom fokhagymás, csípős paprikás tészta. Hogy mitől lesz talmás? Természetesen attól, hogy én készítem.

A világon rengeteg helyen versenyeztél már, hol etted a legfinomabbat és mi volt az?

Nagyon szeretem a tenger „gyümölcseit”, és az azokból készült ételeket. Ilyeneket itthon nem szoktam készíteni, mivel ezek frissen az igaziak, a tengerparton.Egyébként a sushi és az olasz konyha ízei a legnagyobb kedvenceim, de nagyon szeretem édesanyám tipikus magyaros ételeit is.

A versenyek alatt tartasz speciális diétát? Mennyire kell odafigyelned ilyenkor?

Alapvetően fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mellyel kapcsolatban számos könyvet, tanulmányt olvastam már. Ahhoz, hogy valaki mindig a topon legyen és a maximumon tudjon pörögni, oda kell figyelnie az étkezésre, a bevitt tápanyag minőségére, mennyiségére és szerintem nagyon fontos a tudatosság is. A szezon folyamán egy-egy verseny előtt a szénhidrátdús ételek kerülnek előtérbe nálam. Hétköznapokon fehérjediétát tartok, majd ezeket váltogatom.

Az életed merrefelé halad, mik a terveid? Mit fog Talmácsi Gábor csinálni 2012-ben?

Új év, új célok, új kihívások és 2012-ben biztos, hogy versenyezni fogok.

Talma kedvenc NoSalty-receptjei

Talmácsi Gáborhonlapja és Facebook rajongói oldala

Az interjú az Observer Médiafigyelő közreműködésével jött létre!

A motorozás és a rallyzás mellett jut-e időd a barátokkal együtt vacsorázni?

Számomra a legnagyobb kikapcsolódás, ha meghívhatom a barátaimat és én készíthetem el nekik az ételt és közben jókat beszélgetünk.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!