Pancs - új piaci élmény vasárnapokra!

Új fajta piaci élményben lehet részünk mostantól az Élesztőház udvarán a hét utolsó napján - megnyílt a Pancs, a vasárnapi gasztroplacc!

A termelői piacoknak egyre nagyobb divatja van - szerencsére ma már a nagyobb városok közepén is beszerezhetünk termelőktől származó, friss, vegyszermentes, minőségi alapanyagokat. Egyre több városlakónak fontos, hogy legalább hetente egyszer közvetlenül a termelőtől vásároljon. A termelői piac mozgalmának a hét végén új tagja született: a Pancs vasárnapi gasztroplacc mostantól minden vasárnap az Élesztőház udvarán lévő sétányon várja az érdeklődőket.

A Pancs ötletgazdája, a szintén az udvarban helyet kapó VinoPiano Borbár tulajdonosa, Vajas Balázs azt szerette volna elérni, hogy a IX. kerületben is legyen egy olyan gasztronómiai kezdeményezés, ahol nemcsak termelői árut, de tartalmas gasztroprogramokat is kapunk. A projekt egyik fő célja az újdonságokra nyitott közösség építése, amely számára fontos a SlowFood mozgalom, a környezettudatosság, a közösségi élet és a jótékonyság.

A termelők kínálata között megtalálhatóak különböző szezonális zöldségek és gyümölcsök, mézek, házi mustár és ketchup, aszalványok, gluténmentes francia cukrásztermékek, felvágottak, pástétomok, és kapható a franciák díjnyertes 'Label Rouge' csirkéje is, amit Magyarországon tenyésztenek.

A tervek között szerepel, hogy a piac házigazdája havonta egy-egy ismert gasztroarc lesz: az első hónapban Mautner Zsófi vállalta ezt a szerepet. A piacozás mellett lesznek mini workshopok, délelőtti akusztikus koncertek, jó hangulat, ráérős reggelire való lehetőség, a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkéntesei pedig minden alkalommal ebédet is főznek, aminek megvásárlásával őket támogathatjuk.

A Pancs- Reggeliző remek lehetőség az egész családnak, hogy a vasárnap délelőttöt a piacozás mellett tartalmas gasztroprogramokkal színesítse.

További infóitt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?