r
Nosalty Logó

Borsóleves csirkeszárnnyal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Borsóleves csirkeszárnnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2043 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3634 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4991.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2447 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2740.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2237 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    963 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    7552 micro
  • β-karotin
    21802 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1314 micro
  • Lut-zea
    12052 micro
Összesen 2043 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    37 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk, és a két végét egymásba fonjuk. Így sokkal gusztusosabb és kevesebb helyet foglal az edényben.
  2. A szárnyakat lábosba tesszük, és felöntjük 1-1,5 liter hideg vízzel, majd közepes lángon melegíteni kezdjük.
  3. Közben megpucoljuk a zöldségeket (a vöröshagyma, a koktélparadicsom és a borsó kivételével), és egyforma méretűre feldaraboljuk az összeset.
  4. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész borsot, valamint a zöldségeket. Addig pirítjuk, amíg el nem kezdjük érezni az illatát.
  5. Ha a csirkeszárny főzővize felforrt, akkor leszedjük a tetejéről a habot, és hozzáadjuk a pirított zöldségeket, a paradicsomot és az egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, hozzáadjuk a szardellapasztát, és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Fontos, hogy ne forraljuk, mert akkor nem lesz szép áttetsző a leves.
  6. Addig főzzük, amíg a zöldségek fogkemények nem lesznek, ne főzzük szét!
  7. Hozzáadjuk a zöldborsót, és további 10 percig főzzük, hogy megpuhuljon.
  8. Egy utolsó ellenőrző kóstolás, és ha szükséges, sózzuk, illetve ha nem lett volna elég édes a zöldborsó, akkor kevés cukrot is adunk hozzá.
  9. A tányérba szedett levest, friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A csipetkéhez

  1. A tojást a sóval felverjük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú tésztát kapjunk.
  2. Lisztezett kézzel elkezdjük csipkedni, két ujjal kissé megformázzuk, majd lisztezett tálcára vagy vágódeszkára rakjuk. A csipetkéket érdemes néha átforgatni a lisztben, hogy ne ragadjanak össze.
  3. Az elkészült levesbe dobjuk a csipetkéket, és addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére.
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 108696
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hiába van fent rengeteg borsóleves, az, amit én szeretek eddig, hiányzott!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!