Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leteszteltünk egy rakás csokit 2ezer forintig - szerintünk ezt vedd Bálint-napra

Mindjárt Valentin-nap, a csokoládé ilyenkor a leggyakoribb - akár utolsó pillanatban - megvett ajándék. Most elérhető árú darabokat kóstoltunk, tizenkettőt.

Van az úgy, hogy február 14-én csak állsz a boltban, mert mindenképp venned kell (khm) valami édességet a kedvesnek, és a kasszás hölgy háta mögül vagy a polcról lehalászva próbálsz dönteni – melyik bonbont kéne megvenni, ami nem túl gagyi, de megáll 2ezer forintnál. Mi megtettük helyetted, és 12 elérhető árú, országszerte beszerezhető desszertet pontoztunk egy 1-5-ig terjedő skálán.

Nálunk ez a sorrend állt fel:

12. Cherry Queen

A leghíres(hedt)ebb szívdesszert, elég sűrűn kapjuk – főleg nagyszülőktől – ajándékba. Kis alkohol, kis édesség – ezeket a vágyakat tény, hogy kielégíti, de többet nem igazán. Műíz és cukros lé belül. Osztott helyen utolsó lett. 

Ár: 899 Ft

ÖSSZPONTSZÁM: 2

11. Milka Strawberry & Milk Creme

Meglepő, de osztott helyen utolsóként futott be, viszont ez tényleg ízlés dolga, mert mégis az egyik legkedveltebb Milka-típus. Döbbenetes műanyag eperízét mi nem tudjuk élvezni, viszont nagyon olcsó.

Ár: 599 Ft

Összpontszám: 2

10. Excelcium Pralines – Bonbon de Chocolat

Osztott utolsó, de dobozilag talán az egyik legmutatósabb, furcsa neve pedig inkább Harry Potter egyik varázsigéjére emlékeztet. Tipikus bonbon, többféle íz a hátoldalon leírással, az ember szinte izgul, mit választ. De sokat ne reméljetek, a minőség háttérben marad, az aromák uralkodnak.

Ár: 999 Ft

Összpontszám: 2

9. Mauxion – Coeur de Rose

Ugyanaz pepitában, talán egy fokkal jobb, mint az előző. Sok íz, forma, szín – el lehet vele lenni a TV előtt, mire odanézel, úgyis mind megetted, de érezhetően nem mestermunka.

Ár: 999 Ft

Összpontszám: 2,2

8. HEIDI Bouquet Milk & Hazelnuts

Cuki doboz, csúnyább design, viszont ez szinte mindenkinek ízlett. Pici szaloncukorszerű, kerek tejcsokis bonbonok, középen mogyoróval. 

Ár: 919 Ft

Összpontszám: 2,6

7. Bonbonetti Moments – mogyorós tejcsokoládé desszert 

Hasonló a Heidihez ízvilágban, szív alakú doboz, ezüstszínű tejes-mogyorós bogyók, ez igaziból finom volt, azt kell mondjuk.

Ár: 979 Ft 

Összpontszám: 2,8

6. Szerencsi Macskanyelv

Már csak a nosztalgia miatt sem kaphatott kevés pontot. Retró cica a dobozon, és még külön ét- és tejcsokis is van benne! Minőségileg is sokkal jobb, mint néhány tejbevonós bonbon.

Ár: 769 Ft

Összpontszám: 3

5. MERCI Finest Selection

A drágább, mint amennyire különleges kategória. Többféle íz, szeretünk válogatni köztük, de vannak finomabbak is olcsóbban, valljuk be. A 12-ből ez volt a legdrágább.

Ár: 1999 Ft

Összpontszám: 3

4. Raffaello

A jó öreg kerek kókuszos kedvenc – talán a leggyakoribb ajándékdesszert, olcsóbb is, mint a Ferrero, viszont tényleg nagyon finom.

Ár: 899 Ft

Összpontszám: 4

3. Ferrero Rocher

Viszonylag drága, de megbízható minőség, mindenki ismeri, nem is tudunk mit mondani róla. Finom, na.

Ár: 1599 Ft

Összpontszám: 4,2

2. Szamos Marcipán Szívdesszert

Egy másik örökzöld, és ha az ajándékozott marcipánrajongó, akkor abszolút favorit. Szívalakú, tehát két legyet egy csapásra. Bevonata étcsoki. Drágább, viszont ez meg is éri. Osztott második a Ferreroval.

Ár:  1699 Ft

Összpontszám: 4,2

1. Chocco Garden Pralines Selection

Erős türkiz doboz, belül arany zacskó, benne apró étcsokis-narancsos trüffelcsúcsok. Viszont ezt hibátlannak találtuk, első lett. És olcsó is!

Ár: 599 Ft

Összpontszám: 4,4

... és ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Whatsername90
Whatsername90 Mon, 2017-02-13 12:03

Minden rosszindulat nélkül, ez egy nagyon gyenge teszt és írás volt. Mindamellett, hogy az alapanyagokkal felszínesen foglalkozott csak, nem vette figyelembe az egy doboznyi csokoládémennyiséget sem. Így lett például a legdrágábbnak titulált a Merci, aminek a 250g-os kiszerelése sok másikkal könnyedén felveszi a versenyt nem csak árban, de minőségben is. Egyébként ennek ünnepek körül 1000-1200 forintra rúg az ára, meg sem közelíti a 2000 forintot.
Továbbá a Ferrero maga a vállalat neve, ami többek között a Mon Chérit és a Raffaellót is gyártja és forgalmazza.
A „rakat csoki” közé ugyancsak felvettem volna a Mozartgolyót, az After Eightet és az előttem szólóhoz hasonlóan a Lindt Lindort - normális minőség, megfizethető áron.
Én személy szerint nem szeretem a hagyományos bonbonokat (pl. ez az Excelcium Pralines, Mauxion és társaik) mert semmi közük a csokoládéhoz és a töltelékeik is nedves fűrészporra hasonlítanak leginkább. Jobban örülök néhány kedves szónak, mint ezeknek a „desszerteknek”.
Amivel egyetértek az a Milka pralinék döbbenetes műanyagíze, ezek legalább valóban olcsók, viszont a táblás társaik fényévekkel jobbak doboz ide vagy oda.

Renoooo
Renoooo Fri, 2017-02-10 20:51

Hagyjuk már! Hol az 1400-1600 ft os Lindt LINDOR csoki golyó!!? :O 0. helyen kellene állnia! :D