Zabpelyhes-almás keksz recept

Zabpelyhes-almás keksz
Zabpelyhes-almás keksz
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Takács Nóri receptje alapján: egészséges, finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, ami számtalan módon variálható! A 200 g = 2 bögre szárazanyaghoz bármilyen gyümölcsöt reszelhetünk, nyomkodhatunk (körte, banán, barack stb.), és kedvünkre ízesíthetjük. Nem kell bele se zsiradék, se cukor; az elkészítéséhez pedig csak egy fakanálra van szükség. (A végeredmény nem lesz roppanós keksz, inkább puhább korong!)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás zabkeksz, diétás keksz, cukormentes keksz, almás zabkorongok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és belereszeljük egy tálba.
  2. Beleütünk egy tojást, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a zabpehely lisztet, és fakanállal az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Ha nem elég édes az alma, ízlés szerint édesíthetjük. Szórhatunk bele fahéjat, aszalt gyümölcsöket, csokidarabot, mogyorót, diót; reszelhetünk bele narancshéjat stb.
  4. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe kb. 1 evőkanálnyi kupacokat kanalazunk, ezeket picit lelapítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük a korongokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 149
össznézettség: 45 397
elküldve: 12
receptkönyvben: 247
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Keti27

Mióta szakács: 2015.09.24.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bregya
Bregya / Bregya sze, 2017-01-04 10:42

Szia! A leírásban szó van 200g szárazanyagról de a hozzávalóknál nem szerepel. Akkor az is kell bele?
Köszi!

320