Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal recept

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót -különösen főzelék formájában- melyet a pépes, mélyhűtött félkész ételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

hozzávalók / 4 adag

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal, tejfölös gombapörkölt nokedlivel és spenóttal, gombapaprikás párolt spenóttal és nokedlivel
Szólj hozzá!

elkészítés

Gombapaprikás

  1. A hagymákat aprítjuk, a gombát megpucoljuk, szeleteljük, a paprikát és paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntjük a bort, rászórjuk az aprított petrezselymet, s hozzákeverjük a tejfölt.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszünk rá egy kanál tejfölt, s díszítjük petrezselyemzölddel.
  5. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a spenótot, sózzuk, borsozzuk.

Nokedli

  1. Közben felteszünk forrni egy lábasban vizet, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
  2. Elkészítjük a nokedli tésztáját, s beleszaggatjuk a vízbe, leszűrjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 151
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika cs, 2015-01-01 21:43

Sokkal tobben kedvelnek a spenotot, ha nem rogton egy egesz tanyernyi fozeleket kellene megenni belole. Parolt zoldsegkent szinte minden melle fogyaszthato, kellemesebb, nem tomeny. Masoknak is ajanlom hogy batran probalkozzon vele, ahogy te is tetted. Es milyen jol tetted!

351