Vörösboros dinsztelt lilakáposzta recept

Vörösboros dinsztelt lilakáposzta
Vörösboros dinsztelt lilakáposzta
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoktam úgy is csinálni, hogy nem sózom le a káposztát  előre, hanem a köménymag hozzáadásakor ízesítem a sóval.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nem szoktam nagyon szétfőzni. Aki szereti, pici őrölt borssal is megszórhatja.
Töltött kacsához ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsony, Márton-nap
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt lilakáposzta vörösborral, köménymagos-vörösboros lilakáposzta

elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, és lesózzuk.
  2. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és karamellizáljuk.
  3. Pici ecettel felöntjük (vigyázva, mert gőz csapódik fel), és rátesszük a káposztát.
  4. Pici vizet öntünk alá, megszórjuk pár szem köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Néha pici vizet öntünk alá, hogy ne  égjen le, és sűrűn megkeverjük.
  5. Mikor már kellően megpuhult, akkor beleöntjük a vörösbort, és még 5 percig főzzük, ekkor már fedő nélkül. Ha kell még, ízlés szerint ecetet, cukrot is lehet ilyenkor adni hozzá, ki, hogy szereti.

  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 868
elküldve: 11
receptkönyben: 413
elkészítve: 21/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (3)

laraed
laraedszo, 2013-02-02 13:10

Kedves Judit ! Te a "falumbéli " Vér Judit vagy ugye?:)) Ha igen ha nem örülök , hogy az én receptjeimet használod:)) Puszi Edit

verjudit
verjuditcs, 2013-01-31 11:56

Editkém!
Köszönöm a receptet, ez az igazi, hagyományos készítési mód! Így tanultam én is Édesanyámtól,,,,csak most épp nem jutott eszembe, így külön is örülök, hogy a Te receptedet használhatom! Köszi!

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
103