Vaníliás házi krémes recept

1 adag
1021
kcal
Vaníliás házi krémes
Vaníliás házi krémes
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám jól bevált gyors, és finom receptje.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

intelligens krémes, krémes, vaníliás krémes, krémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Utána a lisztet kanalanként, a hideg tejet apránként hozzáadjuk, majd a vaníliás cukrot és a keményre felvert tojásfehérjéből készült habot.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük a hideg keveréket, és betesszük a hideg sütőbe.
  4. Begyújtjuk a sütőt, és 10 percig a legnagyobb hőfokon sütjük a tésztát, majd ezután a 3-as (gázsütő) fokozatra tesszük. Kb. másfél óráig, amíg szépen repedezik, pirul a teteje.
  5. A tepsiben kihűlt tésztát porcukrozzuk és szeleteljük. (Az én sütőmben egy óra alatt is kész a süti. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 710
elküldve: 2
receptkönyben: 397
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

Hozzászólások (29)

Boszi13
Boszi13v, 2012-08-12 14:25

Sziasztok! Amíg itt írogattam jó barna lett a teteje! Gyorsan levettem 120 fokra.

Boszi13
Boszi13v, 2012-08-12 14:22

Sziasztok! Lehet, hogy én vagyok értetlen, de számomra nem világos: hideg sütőbe teszem, de a legmagasabb hőfokot az én sütöm 10 perc, de 15 perc alatt sem éri el. Szóval. beteszem, várok, hogy elérje pl. a 200-at és onnan 10 perc? Segítsen aki tudja!!!! Igaz, most ott csücsül a sütőben, de a letelt 10 perc után merült fel bennem ez a kérdés. Most hagyom elérni a 200-at, lesz ami lesz! Az a nevetséges, hogy egyszer már megcsináltam pár éve, de nem emlékszem hogyan jártam el ebben a kérdésben.
Köszi. Marcsi-Boszi

FionaKriszi
FionaKriszip, 2012-11-09 18:57

Szia!
Azóta sikerült elkészíteni?
Sajnos mint már írtam, minden sütő más. Nekem gáz sütöm van.
Én akkor tudom hogy kész van, ha barna és repedezik a teteje, de mindig hideg sütőbe kell betenni!
Bocsi a késői reagálásért :(

Boszi13
Boszi13szo, 2012-11-10 10:15

Szia!
Köszi a választ. Természetesen már el is felejtettem, hogy megsütöttem ezt a sütit! :) Biztosan finom lett, ugyanis nem kapott mostanában Dorka kutyám nasit.
Üdv. Boszi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-11-15 11:35

Szia!
Remélem elkészíted még és nem csak Dorka hanem Ti is elégedettek lesztek vele :)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-11-15 13:54

Szia! Köszi a reagálást! De nem is kapott ebből Dorka kutya egy falatot sem. Pont ezt írtam.
Üdv. Boszi

FionaKriszi
FionaKriszisze, 2012-11-28 10:40

:))))))))))))))))))))
Bocsika félre értettem!
:))))))))
Nah jól van, akkor legközelebb adj Dorkának belőle egy falatot. Nálunk főleg palacsinta téren az első darab Bonnie-é (tacsi). :)
Szép napocskát!

Boszi13
Boszi13cs, 2012-11-29 10:33

Szia Kriszta!
Hétvégére tervben van a krémes. Ígérem kap egy szeletet Dorka is! :)
További jó palacsintázást! (Bonnie-nak is!)

FionaKriszi
FionaKriszisze, 2012-12-05 20:06

Szia Boszi13!
Hogy sikerült? És remélem Dorka is megnyalta mind a 4 tappancsát! :)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-12-06 08:48

Szia! Végül is kedden csináltam meg hétvége helyett, most is jó lett már. Dorka üdvözöl! :)
Boszi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-12-06 18:23

Szia!
Ennek örülök!
Dorkát Én is üdvözlöm és Boldog Mikulás napot Nektek! :)

csakany ildiko
csakany ildikov, 2012-02-12 17:41

Villany sutoben milyen hofokon kell sutni?BETETTEM ALIG EGY FELORAJA MAR BARNA A TETEJE ES REPEDEZIK.

FionaKriszi
FionaKriszik, 2012-02-14 18:48

Jah és bocsi a késői válaszért, de sajna most jelenítette meg nekem a hozzáoszlásban a kérdésed :(

FionaKriszi
FionaKriszik, 2012-02-14 18:44

Kedves Ildikó!
Milyen lett? szét vált? nem folyik?
Szerintem mindenkinek más a sütője, sajna lehet egy kísérletezés mire sikerül.
Szerintem probáld 200 fokon majd vedd vissza 120 körülire. Légkeverésre nem tudok tippet :(
Várom izgatottan , hogy milyen lett a sütid :)
De ha barnul és repedezik akkor elvileg jó :)
Nekem is volt hogy kb 45 perc alatt kész lett :)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:19

Akinek esetleg nem válik szét, az figyeljen oda, hogy hideg sütőbe tegye be a sütit és a leírtaknak megfelelően egyenként és apránként tegye hozzá az alapanyagot.
Addig süssük az is fontos hogy piruljon és repedezzen a teteje :)
Jó étvágyat hozzá! :)

Csikós Gabi
Csikós Gabisze, 2012-01-18 16:30

Kedves Kriszta!
Kipróbáltam vasárnap a krémest és isteni finom volt!Köszönöm a receptet.
Ui:Édesmindegy hogy hívják!Egyszerűen szuper volt!:)
üdv:Gabi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:12

Kedves Gabi!
Örülök , hogy ízlett és sikere volt :) gyors és egyszerű :)

ildica
ildicak, 2012-01-17 11:39

Ezt én is intelligens krémesként sütöttem meg. Tényleg finom, akárhogy is hívják! :)

NoSalty
NoSaltyv, 2012-01-15 13:18

Kedves Kriszta,
Tiéd lett a nap legnézettebb receptje 2012.01.14-én!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

hevike
hevikeszo, 2012-01-14 20:36

Nálunk is inteligens krémes a neve. Mi csak ezen a néven ismerjük.

ildikokecskes
ildikokecskesszo, 2012-01-14 19:15

Érdekes ez a recept :) Milyen állagú a süti? Olyan pudingszerű? A kép nem elég közeli ahhoz, hogy meg lehessen állapítani ezért kérdezem. Előre is köszi :)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:08

szétválik a süti, alul és felül tésztás és középen krém található :)

Csikós Gabi
Csikós Gabisze, 2012-01-18 16:32

Kedves Ildikó!
A krémesnek igazán érdekes az "állaga".Az alja olyan mintha pudingos lenne,a teteje pedig olyan mintha túl laza piskóta lenne.De a fő,hogy nagyon finom ...volt:)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:09

Kedves Gabi!
az aljának is laza piskótához kellene hasonlítania, addig kell sütni míg szép barna és repedezett a teteje.

ildike.ecser
ildike.ecserszo, 2012-01-14 17:16

Szokásuk átnevezni az ételeket ... sajnos! :(
Velem is előfordult már ... ráadásul kislányom bánatára!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
1021