Vaníliás házi krémes recept

Kalória?
Vaníliás házi krémes
Vaníliás házi krémes
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám jól bevált gyors, és finom receptje.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

intelligens krémes, krémes, vaníliás krémes, krémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Utána a lisztet kanalanként, a hideg tejet apránként hozzáadjuk, majd a vaníliás cukrot és a keményre felvert tojásfehérjéből készült habot.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük a hideg keveréket, és betesszük a hideg sütőbe.
  4. Begyújtjuk a sütőt, és 10 percig a legnagyobb hőfokon sütjük a tésztát, majd ezután a 3-as (gázsütő) fokozatra tesszük. Kb. másfél óráig, amíg szépen repedezik, pirul a teteje.
  5. A tepsiben kihűlt tésztát porcukrozzuk és szeleteljük. (Az én sütőmben egy óra alatt is kész a süti. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 429
elküldve: 2
receptkönyben: 403
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

Hozzászólások (29)

Boszi13
Boszi / Boszi13 v, 2012-08-12 15:25

Sziasztok! Amíg itt írogattam jó barna lett a teteje! Gyorsan levettem 120 fokra.

Boszi13
Boszi / Boszi13 v, 2012-08-12 15:22

Sziasztok! Lehet, hogy én vagyok értetlen, de számomra nem világos: hideg sütőbe teszem, de a legmagasabb hőfokot az én sütöm 10 perc, de 15 perc alatt sem éri el. Szóval. beteszem, várok, hogy elérje pl. a 200-at és onnan 10 perc? Segítsen aki tudja!!!! Igaz, most ott csücsül a sütőben, de a letelt 10 perc után merült fel bennem ez a kérdés. Most hagyom elérni a 200-at, lesz ami lesz! Az a nevetséges, hogy egyszer már megcsináltam pár éve, de nem emlékszem hogyan jártam el ebben a kérdésben.
Köszi. Marcsi-Boszi

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi p, 2012-11-09 19:57

Szia!
Azóta sikerült elkészíteni?
Sajnos mint már írtam, minden sütő más. Nekem gáz sütöm van.
Én akkor tudom hogy kész van, ha barna és repedezik a teteje, de mindig hideg sütőbe kell betenni!
Bocsi a késői reagálásért :(

Boszi13
Boszi / Boszi13 szo, 2012-11-10 11:15

Szia!
Köszi a választ. Természetesen már el is felejtettem, hogy megsütöttem ezt a sütit! :) Biztosan finom lett, ugyanis nem kapott mostanában Dorka kutyám nasit.
Üdv. Boszi

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-11-15 14:54

Szia! Köszi a reagálást! De nem is kapott ebből Dorka kutya egy falatot sem. Pont ezt írtam.
Üdv. Boszi

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi sze, 2012-11-28 11:40

:))))))))))))))))))))
Bocsika félre értettem!
:))))))))
Nah jól van, akkor legközelebb adj Dorkának belőle egy falatot. Nálunk főleg palacsinta téren az első darab Bonnie-é (tacsi). :)
Szép napocskát!

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-11-29 11:33

Szia Kriszta!
Hétvégére tervben van a krémes. Ígérem kap egy szeletet Dorka is! :)
További jó palacsintázást! (Bonnie-nak is!)

Boszi13
Boszi / Boszi13 cs, 2012-12-06 09:48

Szia! Végül is kedden csináltam meg hétvége helyett, most is jó lett már. Dorka üdvözöl! :)
Boszi

csakany ildiko
csakany ildiko v, 2012-02-12 18:41

Villany sutoben milyen hofokon kell sutni?BETETTEM ALIG EGY FELORAJA MAR BARNA A TETEJE ES REPEDEZIK.

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi k, 2012-02-14 19:48

Jah és bocsi a késői válaszért, de sajna most jelenítette meg nekem a hozzáoszlásban a kérdésed :(

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi k, 2012-02-14 19:44

Kedves Ildikó!
Milyen lett? szét vált? nem folyik?
Szerintem mindenkinek más a sütője, sajna lehet egy kísérletezés mire sikerül.
Szerintem probáld 200 fokon majd vedd vissza 120 körülire. Légkeverésre nem tudok tippet :(
Várom izgatottan , hogy milyen lett a sütid :)
De ha barnul és repedezik akkor elvileg jó :)
Nekem is volt hogy kb 45 perc alatt kész lett :)

Majorné Vera
Majorné Vera k, 2012-01-24 11:34

Én a hétvégén megcsináltam és nagy sikere volt. Nagyon gyorsan elfogyott! :-)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi cs, 2012-01-19 21:19

Akinek esetleg nem válik szét, az figyeljen oda, hogy hideg sütőbe tegye be a sütit és a leírtaknak megfelelően egyenként és apránként tegye hozzá az alapanyagot.
Addig süssük az is fontos hogy piruljon és repedezzen a teteje :)
Jó étvágyat hozzá! :)

Csikós Gabi
Csikós Gabi sze, 2012-01-18 17:30

Kedves Kriszta!
Kipróbáltam vasárnap a krémest és isteni finom volt!Köszönöm a receptet.
Ui:Édesmindegy hogy hívják!Egyszerűen szuper volt!:)
üdv:Gabi

ildica
ildica k, 2012-01-17 12:39

Ezt én is intelligens krémesként sütöttem meg. Tényleg finom, akárhogy is hívják! :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty v, 2012-01-15 14:18

Kedves Kriszta,
Tiéd lett a nap legnézettebb receptje 2012.01.14-én!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

ildikokecskes
ildikokecskes szo, 2012-01-14 20:15

Érdekes ez a recept :) Milyen állagú a süti? Olyan pudingszerű? A kép nem elég közeli ahhoz, hogy meg lehessen állapítani ezért kérdezem. Előre is köszi :)

Csikós Gabi
Csikós Gabi sze, 2012-01-18 17:32

Kedves Ildikó!
A krémesnek igazán érdekes az "állaga".Az alja olyan mintha pudingos lenne,a teteje pedig olyan mintha túl laza piskóta lenne.De a fő,hogy nagyon finom ...volt:)

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi cs, 2012-01-19 21:09

Kedves Gabi!
az aljának is laza piskótához kellene hasonlítania, addig kell sütni míg szép barna és repedezett a teteje.

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser szo, 2012-01-14 18:16

Szokásuk átnevezni az ételeket ... sajnos! :(
Velem is előfordult már ... ráadásul kislányom bánatára!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére már kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt
Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel és fűszerezzük ízlés szerint!
A rettegett terhességi cukorbetegség
A rettegett terhességi cukorbetegség
Magyarországon minden 15-20. kismamát érint a várandósság alatt kialakuló cukorbetegség. Lássuk, milyen étrendi kihívásokkal kell szembenézniük!
Ilyen hűtőt szeretünk
Ilyen hűtőt szeretünk
Szeretnéd elkerülni az ételpazarlást, és gazdagodnál egy csodás konyhai társsal? Akkor az új Supreme NoFrost termékcsalád innovatív technológiája segít Neked. (x)
1021