Vaníliás házi krémes recept

1 adag
1021
kcal
Vaníliás házi krémes
Vaníliás házi krémes
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám jól bevált gyors, és finom receptje.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

intelligens krémes, krémes, vaníliás krémes, krémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. Utána a lisztet kanalanként, a hideg tejet apránként hozzáadjuk, majd a vaníliás cukrot és a keményre felvert tojásfehérjéből készült habot.
  3. Kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük a hideg keveréket, és betesszük a hideg sütőbe.
  4. Begyújtjuk a sütőt, és 10 percig a legnagyobb hőfokon sütjük a tésztát, majd ezután a 3-as (gázsütő) fokozatra tesszük. Kb. másfél óráig, amíg szépen repedezik, pirul a teteje.
  5. A tepsiben kihűlt tésztát porcukrozzuk és szeleteljük. (Az én sütőmben egy óra alatt is kész a süti. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 837
elküldve: 2
receptkönyben: 398
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

Hozzászólások (29)

Boszi13
Boszi13v, 2012-08-12 14:25

Sziasztok! Amíg itt írogattam jó barna lett a teteje! Gyorsan levettem 120 fokra.

Boszi13
Boszi13v, 2012-08-12 14:22

Sziasztok! Lehet, hogy én vagyok értetlen, de számomra nem világos: hideg sütőbe teszem, de a legmagasabb hőfokot az én sütöm 10 perc, de 15 perc alatt sem éri el. Szóval. beteszem, várok, hogy elérje pl. a 200-at és onnan 10 perc? Segítsen aki tudja!!!! Igaz, most ott csücsül a sütőben, de a letelt 10 perc után merült fel bennem ez a kérdés. Most hagyom elérni a 200-at, lesz ami lesz! Az a nevetséges, hogy egyszer már megcsináltam pár éve, de nem emlékszem hogyan jártam el ebben a kérdésben.
Köszi. Marcsi-Boszi

FionaKriszi
FionaKriszip, 2012-11-09 18:57

Szia!
Azóta sikerült elkészíteni?
Sajnos mint már írtam, minden sütő más. Nekem gáz sütöm van.
Én akkor tudom hogy kész van, ha barna és repedezik a teteje, de mindig hideg sütőbe kell betenni!
Bocsi a késői reagálásért :(

Boszi13
Boszi13szo, 2012-11-10 10:15

Szia!
Köszi a választ. Természetesen már el is felejtettem, hogy megsütöttem ezt a sütit! :) Biztosan finom lett, ugyanis nem kapott mostanában Dorka kutyám nasit.
Üdv. Boszi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-11-15 11:35

Szia!
Remélem elkészíted még és nem csak Dorka hanem Ti is elégedettek lesztek vele :)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-11-15 13:54

Szia! Köszi a reagálást! De nem is kapott ebből Dorka kutya egy falatot sem. Pont ezt írtam.
Üdv. Boszi

FionaKriszi
FionaKriszisze, 2012-11-28 10:40

:))))))))))))))))))))
Bocsika félre értettem!
:))))))))
Nah jól van, akkor legközelebb adj Dorkának belőle egy falatot. Nálunk főleg palacsinta téren az első darab Bonnie-é (tacsi). :)
Szép napocskát!

Boszi13
Boszi13cs, 2012-11-29 10:33

Szia Kriszta!
Hétvégére tervben van a krémes. Ígérem kap egy szeletet Dorka is! :)
További jó palacsintázást! (Bonnie-nak is!)

FionaKriszi
FionaKriszisze, 2012-12-05 20:06

Szia Boszi13!
Hogy sikerült? És remélem Dorka is megnyalta mind a 4 tappancsát! :)

Boszi13
Boszi13cs, 2012-12-06 08:48

Szia! Végül is kedden csináltam meg hétvége helyett, most is jó lett már. Dorka üdvözöl! :)
Boszi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-12-06 18:23

Szia!
Ennek örülök!
Dorkát Én is üdvözlöm és Boldog Mikulás napot Nektek! :)

csakany ildiko
csakany ildikov, 2012-02-12 17:41

Villany sutoben milyen hofokon kell sutni?BETETTEM ALIG EGY FELORAJA MAR BARNA A TETEJE ES REPEDEZIK.

FionaKriszi
FionaKriszik, 2012-02-14 18:48

Jah és bocsi a késői válaszért, de sajna most jelenítette meg nekem a hozzáoszlásban a kérdésed :(

FionaKriszi
FionaKriszik, 2012-02-14 18:44

Kedves Ildikó!
Milyen lett? szét vált? nem folyik?
Szerintem mindenkinek más a sütője, sajna lehet egy kísérletezés mire sikerül.
Szerintem probáld 200 fokon majd vedd vissza 120 körülire. Légkeverésre nem tudok tippet :(
Várom izgatottan , hogy milyen lett a sütid :)
De ha barnul és repedezik akkor elvileg jó :)
Nekem is volt hogy kb 45 perc alatt kész lett :)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:19

Akinek esetleg nem válik szét, az figyeljen oda, hogy hideg sütőbe tegye be a sütit és a leírtaknak megfelelően egyenként és apránként tegye hozzá az alapanyagot.
Addig süssük az is fontos hogy piruljon és repedezzen a teteje :)
Jó étvágyat hozzá! :)

Csikós Gabi
Csikós Gabisze, 2012-01-18 16:30

Kedves Kriszta!
Kipróbáltam vasárnap a krémest és isteni finom volt!Köszönöm a receptet.
Ui:Édesmindegy hogy hívják!Egyszerűen szuper volt!:)
üdv:Gabi

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:12

Kedves Gabi!
Örülök , hogy ízlett és sikere volt :) gyors és egyszerű :)

ildica
ildicak, 2012-01-17 11:39

Ezt én is intelligens krémesként sütöttem meg. Tényleg finom, akárhogy is hívják! :)

NoSalty
NoSaltyv, 2012-01-15 13:18

Kedves Kriszta,
Tiéd lett a nap legnézettebb receptje 2012.01.14-én!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

hevike
hevikeszo, 2012-01-14 20:36

Nálunk is inteligens krémes a neve. Mi csak ezen a néven ismerjük.

ildikokecskes
ildikokecskesszo, 2012-01-14 19:15

Érdekes ez a recept :) Milyen állagú a süti? Olyan pudingszerű? A kép nem elég közeli ahhoz, hogy meg lehessen állapítani ezért kérdezem. Előre is köszi :)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:08

szétválik a süti, alul és felül tésztás és középen krém található :)

Csikós Gabi
Csikós Gabisze, 2012-01-18 16:32

Kedves Ildikó!
A krémesnek igazán érdekes az "állaga".Az alja olyan mintha pudingos lenne,a teteje pedig olyan mintha túl laza piskóta lenne.De a fő,hogy nagyon finom ...volt:)

FionaKriszi
FionaKriszics, 2012-01-19 20:09

Kedves Gabi!
az aljának is laza piskótához kellene hasonlítania, addig kell sütni míg szép barna és repedezett a teteje.

ildike.ecser
ildike.ecserszo, 2012-01-14 17:16

Szokásuk átnevezni az ételeket ... sajnos! :(
Velem is előfordult már ... ráadásul kislányom bánatára!

Legfrissebb cikkek

Palócföld régi ízei
Palócföld régi ízei
Folytatjuk hazai kulináris kalandozásunkat - ezen a héten az ország egyik legautentikusabb részére, Palócföldre látogatunk el.
6+1 tipp a változókori kilók ellen
6+1 tipp a változókori kilók ellen
Sok nőnek okoznak gondot a változókor tünetei, előre rettegünk a deréktájon lerakódó plusz kilóktól. A jó hír, hogy némi odafigyeléssel az úszógumik kialakulása elkerülhető!
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Számomra nincs karácsony aprósütemények nélkül. Most azoknak adunk 9 süti ötletet, akik cöliákiával élnek vagy más okból nem fogyasztanak glutént.
1021