Tökmagos pogácsa recept

Kalória?
Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a fenti mennyiségű tökmagot különböző olajos magvak (napraforgómag, tökmag, szezámmag, lenmag) keverékével helyettesítjük, akkor bárkivel könnyen "megetethetjük", hogy tepertős pogácsával van dolga ;-).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pogácsa tökmaggal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk és elmorzsoljuk benne a pálmazsírt.
  2. A tökmagot durvára vágjuk és a liszthez keverjük, a közepébe mélyedést készítünk.
  3. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral és a tejföllel együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Cipót formálunk belőle, amit belisztezünk és egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
  5. Lisztezett sodródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és késsel berácsozzuk a tetejét, majd egymáshoz jó szorosan kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és enyhén zsírozott tepsibe tesszük.
  6. A tetejét megkenjük a felvert tojással és sütés előtt még legalább 20 percet kelesztjük.
  7. Előmelegített, 180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 231
elküldve: 3
receptkönyben: 241
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (8)

Sziszi013
Sziszi013 p, 2013-05-17 15:45

sziasztok! kulfoldon elek, itt nem kaphato tejfol (sem creme fraiche). mivel helyettesithetem a recepthez? koszonom!

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2013-06-06 02:32

kedves Sziszi! talan a natur joghurt ami a legkozelebb all a tejfolhoz. probald meg azzal elkesziteni!

zeparr
zeparr k, 2012-04-24 08:48

Kedves zederta!
Tegnap megsütöttem a pogácsákat pirított szezámmaggal és lenmaggal. Mondhatom, nagyon finomak lettek! Ma reggel ez volt a reggelink, és még mindig finom puha, a pirított szezámmagtól pedig tényleg olyan, mint a tepertős pogácsa.
A férjem sajnos javíthatatlanul imádja a péksütiket, a ropit és mindenféle sós nasikat, de így legalább egészségeset tud nassolni, mert tudom, mi van benne, a teljes őrlésű liszt miatt laktat is, én pedig büszke lehetek, hogy az általam sütött pogácsát viszi magával, és nem vásárol mindenféle silány péksüteményeket.
Egy picit azért változtattam a recepten, mert fele-fele arányban raktam bele teljes kiőrlésű és fehér tönkölylisztet, és 220 fokon hőlégkeveréssel sütöttem 15 percig (így kívül ropogós lett, belül pedig finom puha maradt). Lehet, hogy a 180 fok is elég lett volna, de egy másik receptnél ez bevált, így gondoltam ezt is így sütöm.
Köszönöm a finom receptet!
Üdv: Vera

lena01
lena01 sze, 2011-08-31 17:41

 szia!
Pálmazsírt mivel lehet helyettesiteni?Köszi.

bandita
bandita sze, 2009-02-18 09:28

Szia!
Igazad van, én a másikra gondoltam...
Üdv
bandita

bandita
bandita v, 2009-02-15 18:22

Ez a recept pár napja még nem máshogy szerepelt?
Például nem volt a hozzávalók közt a pálmazsír ill. a tejföl, valamint az élesztő sem ilyen mennyiségben szerepelt.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
945