Sütőtök krémleves 1. recept

Sütőtök krémleves 1.
Sütőtök krémleves 1.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető, ízletes fogás. A tökmagolaj jellegzetes zamata nagyon jól kiegészíti a leves krémességét és a kakukkfű illatát.
Természetesen bébiknek is nagyon ajánlott.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizspelyhet a kakukkfűvel szárazon, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5 l vízzel.
  2. A megpucolt sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, és fővő leveshez adjuk. Sózzuk majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. A tűzről levéve összeturmixoljuk, majd a tejszínnel összeforraljuk.
  4. Tálaláskor a tányérban 1 ek tökmagolajat csorgatunk rá és 1 ek tökmaggal béleljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 368
elküldve: 3
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptműves
Receptműves / Receptműves sze, 2010-11-10 12:39

Ha teljesen egészségesen szeretné készíteni valaki, semmilyen "adalék" nem kell, a tök botmixerrel pürésítve megfelelően besűríti a levest (titka, hogy annyi vízzel kell felönteni főzéskor, amennyi épp ellepi, majd mixelés után, ha sűrű, össze lehet főzni további vízzel). Mennyei íze van önmagában tökmagolajjal, nem kell "elrontani" :-)))
A kedvenc levesem, gratulálok a recepthez :-)

zederta
ze(n)derta / zederta cs, 2010-11-11 16:00

kedves Receptműves!
nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat!
további sok-sok szuper receptet!
üdv,
toma

zederta
ze(n)derta / zederta h, 2008-09-29 22:29

Én általában bio boltokban vásárolom ezeket a hozzávalókat, de már találkoztam vele hipermarketek polcain is. Természetesen hagyományos tejszínnel is készíthető, illetve egy kevés liszttel lehet sűríteni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

220