Rebarbarás eperlekvár gyömbérrel recept

Rebarbarás eperlekvár gyömbérrel
Rebarbarás eperlekvár gyömbérrel
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az év első lekvárja, kicsit fűszeresen.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 70 dkg eper tisztítva
  • 50 dkg rebarbara tisztítva
  • 2 cm-es gyömbér
  • 1 ek sötétbarna nádcukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 2 ek citrom leve
  • 1 cs 3:1-ben zselésítő

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekvár, rebarbarás eperlekvár, fűszeres eperlekvár rebarbarával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vastag aljú és falú edényben a barna cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a 2 cm-es darabokra vágott rebarbarát, és kicsit puhítjuk.
  2. 3-4 perc múlva hozzáadjuk a kézzel kissé összenyomkodott epret, a reszelt gyömbért, a citrom héját és a zselésítőt.
  3. Hagyjuk felforrni. Ekkor hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét, és újraforrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
  4. Ha szükséges, leszedjük a habját.
  5. Sterilizált üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a kupakot, 5 percre fejre fordítjuk, majd vissza, és hagyjuk kihűlni.
  6. Nagyon finom, 5 kis üveg fűszeres lekvár lett ebből a mennyiségből.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 547
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune szo, 2016-06-04 18:10

ELkészült, épp a feje tetején állnak :) A következő levendulás lesz, jaaaajdeizgulok!