Pudingos kifli recept

Pudingos kifli
Pudingos kifli
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fritz tiszteletét tette a konyhámban. :-) Imád pudingot főzni.. Ilyenkor senkinek semmi keresnivalója körülötte. Gondoltam, kihasználom a tudományát, így elkészítettem vele a kiflibe való porciót. Addig én hozzáláttam a tészta összeállításához. A recept egy kedves német tanár nénitől maradt a családra, amit azóta is szívesen készítünk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Alapjában elég hozzá a töltelék, de én jócskán telepakolom pudinggal, ezért ez a mennyiség kevésnek bizonyul. Így nutellával pótolom. :-)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudinggal töltött kifli, kétszínű kifli, vaníliapudingos kelt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros tejben.
  2. Ezután az összes hozzávalóval (kakaó kivételével) tésztát gyúrunk.
  3. Elfelezzük a tésztát, egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
  4. A kétféle tésztát további 3-3 részre osztjuk.
  5. Kinyújtjuk a fehét tésztát, utána a kakaósat.
  6. A fehérre rátesszük a kakaóst, kicsit tovább nyújtjuk, a két réteg összetapad.
  7. A kör alakúra nyújtott tésztát 16 részre vágjuk, beletesszük a pudingot, felsodorjuk.
  8. Tepsiben fél órát pihentetjük, majd sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 741
elküldve: 51
receptkönyvben: 712
elkészítve: 36/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskormos
kiskormos h, 2016-08-01 20:57

Sziasztok!
Ha egyszerre sokat szeretnék csinálni és fagyasztóba is raknám, milyen állapotában kéne fagyasztanom: Feltekerés után azonnal? Vagy pár percig sütni és fagyasztani? Vagy teljes sülés után fagyasztani?

omarcsi
omarcsi / omarcsi szo, 2013-06-08 15:09

Nagyon finom! Mi annyit módosítottunk rajta, hogy puding helyett vegyes gyümölcsös, sütésálló lekvárral töltjük.

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs sze, 2013-06-12 11:32

Kedves omarcsi!

Az is jó választás.
Kinek-kinek saját ízlése szerint.
Készítsd el gyakran, variálva a tölteléket.
Gyerekeink nutellássan imádják, de ha kinder csokival töltöm, akkor is elfogy az asztalról.
:-)

Üdvözlettel: G.

Kinga983
Kinga983 k, 2013-03-05 10:23

Szulinapokon kivansag nalunk a tarkakifli...hetvegen nyilvan meglepem oket a pudingossal...

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs p, 2013-03-08 00:18

Kedves Kinga983!

:-)
Hihi, ezek szerint az én kívánságom is.
Mára én is szülinapos lettem.
:-)
És szeretem a pudingos kiflit.
Isten éltesse a halakat!
Jó partizást!

Üdvözlettel:
G.

Made01
Made01 p, 2012-12-14 12:47

Hát lehet, h én voltam a gyenge, de nekem a kakaós tészta nem lett teljesen barna, hanem inkább foltos :-)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs szo, 2012-12-15 18:31

Kedves Made01!

Legközelebbi biztosan sikerülni fog.
Szerintem foltosan is fincsi lehetett. :-)
Próbálkozz, nekem sose okozott nehézséget a kifli elkészítése.

G.

Made01
Made01 szo, 2012-12-15 19:43

Rájöttem, h végül is úgy is meg lehetett volna csinálni, h kettéosztom a lisztet és úgy keverem bele a kakaóport, nem a kész tésztába keverem :-) Majd legközelebb. Viszont még azt akarom kérdezni, h te milyen sütőben sütötted? Mert nekem abszolúte nem lett olyan a teteje és nem lett olyan puha, amennyire vártam.. :-)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs szo, 2012-12-15 22:43

Kedves Made01!

Ha ebben a formában készíted, elég macerás lesz - szerintem.
Hidd el, az a legegyszerűbb, ha követed a leírást.
Villany sütőben készítettem a képen látható keltet.
Nekem mindig 101 %-osra sikeredik.
Próbálkozz újra, ezt tanácsolom.

G.

taranikó
taranikó sze, 2012-12-05 20:19

Kedves Lilapipacs!
Megsütöttem a hétvégén friss élesztővel. Sajnos nem kelt meg rendesen, illetve nem futott fel az élesztő. Más receptnél is próbáltam az itteni élesztőt, ott sem sikerült. De nem adom fel, az ünnepekkor Magyarországon leszünk, majd anyukámmal megsütjük, Ő amúgy is jobban ért a kelesztéshet. De még így, félig kelten is finom volt. Az biztos, hogy nem veszek itt friss élesztőt többet, megtanulom használni a port.
Kellemes Ünnepeket Kívánok.
Anikó

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs cs, 2012-12-06 00:46

Kedves Anikó!

Rettentően sajnálom, h részben volt sikered! :-(
A tésztát nem kell keleszteni.
Anyucid majd megmutatja a kifli készítés fortélyát, s legközelebb neked is sikerül.
Javaslom, vigyél magaddal friss élesztőt, jól bírja a fagyasztást.
Én is így raktározom.

Áldott ünnepeket!
:-)

G.

taranikó
taranikó sze, 2013-01-02 10:24

Kedves Lilipipacs!
Elkészítettük anyukámmal Magyarországon, és tökéletes lett. Nekik is nagyon ízlett, így legalább anyukám is megtanulta ezt a jó receptet, és nekem is biztosan sikerülni fog legközelebb.
Boldog Új Évet!
Anikó

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs sze, 2013-01-02 15:38

Kedves Anikó!

Látod mennyire egyszerű!
Valóban tökéletes a kifli.
Biztosan ügyesebb leszel vele legközelebb.
Készítsd sokszor.
Boldog új évet!

G.

taranikó
taranikó h, 2012-11-26 14:24

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szárított élesztőt használhatok-e? És ha igen, abból mennyi kell, és hogy azt is fel kell futtatni? Köszönöm a választ.
Anikó

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs h, 2012-11-26 22:05

Kedves Anikó!

Azt gondolom, működi por élesztővel a recept.
Sajnos kielégítő választ nem áll módomba adni, mert én mindig friss élesztőt használok a konyhámban.
Talán van valami használati utasítás az élesztős tasakon, amiből ki tudsz indulni.

G.

taranikó
taranikó k, 2012-11-27 08:39

Szia!
Köszönöm a választ, megpróbálok friss élesztőt venni. Még egy kérdése, lenne: mekkorára kell nyújtani a végén, hogy ilyen szép kis kifliket kapjunk?
Köszi, Anikó

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs k, 2012-11-27 14:31

Kedves Anikó!

Én kb 2-3 mm-s tésztakorongokra nyújtom, s úgy teszem az egyiket a másikra.
Aztán ügyeskedj!
:-)

G.

taranikó
taranikó k, 2012-11-27 15:39

Szia!
Köszönöm a választ, remélem hétvégén lesz időm megsütni.
:-)
Anikó

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs cs, 2012-11-15 23:37

Kedves kattika!

Nagyon szívesen!
Lefigyeltem az általad készítettet, szépre sikeredett.
Legyen gyakori vendég az asztalodon.
:-)

G.

graszta
graszta h, 2012-11-05 19:21

Hétvégén megsütöttem.
Pont, mint a képen! Az állaga valami hihetetlen, még másnap is puha!
Féltem, hogy a puding kifolyik majd sütés közben, de egyáltalán nem ez történt!
Rendszeres finomság lesz nálunk, az biztos!

Köszönöm a receptet!

Sz-es
BackerMan / Sz-es sze, 2012-10-24 15:25

Szia!
Igazából feleslegesnek tartom leírni, hogy milyen jó ez a recept, mert meg tették az előttem lévők. De azért még is dicsérem. Finom lett! ÉS még egy párszor elkészítem. Lehet, hogy bele viszem a saját ötleteimet is. Pl: a fehér tésztába citrom héj...

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs cs, 2012-10-25 12:47

Szia Sz-es!

Örülök, amiért megosztottam, pláne, ha örömöt szerezhetek vele.
Többek közt neked is.
:-)
Tetszik, hogy fokozod az élvezeteket, ötletelsz.
Sok sikert!

G.

Tunderanyo
Tunderanyo h, 2012-10-22 19:07

Kedves Lilapipacs!
Megsütöttem a kifliket,meg akartam lepni a lányomat vele!
Nagy sikere volt,tépni akarta,akkor szóltam,hogy óvatosan,nagyot nézett amikor kiderült,hogy puding is van benne!
Telitalálat!!!!
Köszi a receptet,várom a többit is.:))))
Legyen szép napod.
Tündi

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs h, 2012-10-22 21:48

Kedves Tündi!

Egyszerűségében rejlik sikere.
Ilyen meglepikkel el lehet kápráztatni a gyermekeket. :-)
Sőt!
Igyekszem hasonló, könnyű étkeket felrakni.
Köszönöm a biztatást!
Szép estét!

G.

dallam'75
dallam'75 sze, 2012-10-17 15:36

Megcsináltam! Isteni finom, és még másnap is nagyon jó kis tésztája marad. Állandó receptnek fel is vettem, köszönöm!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs sze, 2012-10-17 20:46

Kedves dallam'75!

Örülök a lelkesedésednek! :-)
Aki elkészíti, az biztosan rákap a gyártására. :-)

G.

Sally
Sally / Sally h, 2012-09-17 10:11

Megsutottem es alig birtam felrerakni masnap a suliba a gyerekeknek!? Koszi a receptet nagyon jo!

Floo
Floo / Floo p, 2012-09-07 22:25

Elkészítettem én is. :) Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
Floo

noraa26
anyucika26 / noraa26 h, 2012-08-27 08:07

Köszönöm! Időközben elkészítettem. Én cukros tejjel megkentem sütés előtt. Fantasztikusan finom! Köszönjük a receptet! :)

noraa26
anyucika26 / noraa26 p, 2012-08-24 11:13

Nagyon jól néz ki, én is ki szeretném próbálni! Annyi lenne a kérdésem, hogy a tetejét megkente-e valamivel? Ha igen, mivel? Köszönöm!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs p, 2012-08-24 13:33

Kedves noraa26!

Semmi plusz nem kell hozzá, egyszerűen csak önmagába hagyni.
Sok sikert a sütéshez!
Köszönöm a kedves szavakat.
:-)

G.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2012-08-21 22:56

Kedves Lilapipacs!

Én is, főleg, hogy a gyerekeimnek is megmutattam ma.:-O
Most azon a vita, hogy csütörtök legyen, vagy péntek, ez a nap.
Éva-Anyóca

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs sze, 2012-08-22 18:25

Kedves Éva-Anyóca!

Hm, én csütörtököt mondok .... :-D
A mi gyermekeink nagyon kedvelik e kiflit.
Amúgy nálam a kelt minden formája jöhet.
Pedig emlékszem, milyen sokáig hozzá sem mertem fogni az elkészítéséhez.
Ez már a múlt.

Jó étvágyat! :-)

G.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2012-08-23 22:53

Lilapipacs!

Ma sok elfoglaltság volt, ezért egyszerű és gyors étel került az asztalra, viszont holnap itthon, intéznivaló nincs, és ez a finomság lesz az ebédünk.:-o
Szép hétvégét kívánok! Még csodás időt mondanak.:-O

Éva-Anyóca

1288