Pikáns házi mustár recept

Kalória?
Pikáns házi mustár
Pikáns házi mustár
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szeret főzni, általában törekszik arra, hogy minél jobb alapanyagokat használjon fel egy adott étel elkészítéséhez. Sok házi ketchup és majonéz recept létezik, könnyen el lehet őket készíteni. Mustárról viszont nem sokat hallani. Pedig pofonegyszerű megcsinálni, alig tart 10 percig. Az íze másabb, mint a bolti mustáré, sokkal intenzívebb, sokszínűbb. :)

Az eredeti recept mézzel készül, ha valakinek az szimpatikusabb, nyugodtan cserélje le a steviát mézre.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi készítésű mustár, pikáns mustár házilag, fűszeres mustár házilag készítve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mustármagot daráljuk finomra.
  2. Egy edénybe öntsük bele az összes hozzávalót.
  3. Botmixerrel egyneműsítsük.
  4. Gáztűzhelyen folyamatosan kevergetve forraljuk össze. (Minél tovább forraljuk, annál többet veszít az erejéből.)
  5. Töltsük egy jól zárható üvegbe.
  6. Legalább 3 napig pihentessük hűtőben.

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 665
elküldve: 4
receptkönyben: 137
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

Hozzászólások (12)

nagyleila
nagyleila k, 2013-02-19 16:01

Szia!
Mekkora adag lesz belőle? Kb mennyi mézet érdemes beletenni? Te mennyi ideig szoktad forralni? Nagyon jó 5let, örülök, hogy feltetted, én is jobb szeretem a házi készítésű élelmiszert :) Nem lehet, hogy a mustármag nem volt tökéletes, és azért lett piakistvanne-nak keserű? Köszi

Boribon
Boribon / Boribon sze, 2012-07-25 01:40

Tok jo!! Orok bosszusagom, hogy az USA-ban nincs normalis mustar. Mar szinte az osszes markat kiprobaltam, de semmi izuk, csak rettenetesen sosak vagy edesek. Erre kivancsi vagyok.

piakistvanne
piakistvanne k, 2012-07-24 10:48

Mivel daráltad meg a mustármagot? Próbáltam már én is kávédarálóval és sajnos mire sikerült ledarálni nagyon keserű ízű lett és ez végig kísérte az elkészített mustárt is.

pataygyz
Zoli / pataygyz sze, 2012-07-25 06:00

Kedves Szakácstársak !
Mindenkinek ajánlom figyelmébe a " jó öreg mozsarat " . Kissé munkaigényes vele dolgozni, de így minden az őrleményben marad és mellékíze sem lesz. Ezen kívül szép rusztikus állagú lesz. Kávédaráló használata esetén a magvakban lévő olaj ( minden nyers magban van ) péppé fogja össze az őrleményt. Tehát mozsárra fel !!! Zoli

blondevilke
Blondevilke / blondevilke sze, 2012-07-25 11:49

Pár pillanat alatt megvolt aprítóval és nem lett pépes, teljesen porszerű volt.
Egyébként én is beszereztem egy mozsarat és megpróbáltam vele, de nekem azzal nem ment. Lehet gyenge vagyok, de olyan kemények azok a magok. :D

Sancho
Sancho k, 2012-07-24 08:47

Nem rossz, de őrdemes kifelejteni az édesítőszert. Az síma vegyszer. Ha már házi, legyen minden házi benne.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke sze, 2012-07-25 11:44

A stevia egy NÖVÉNY, amit akár otthon is ültethetsz és a kiszárított levelét használhatod édesítésre (akár egészben, porrá őrölve vagy oldatot készítve). Ebben semmi vegyszer nincs.

Sancho
Sancho sze, 2012-07-25 15:01

Igen, decemberben lesz egy éve, hogy engedélyezett a felhasználása. "Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat." Jobb mint a cukor mi?

Legfrissebb cikkek

Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Miért nincs igazi húsvéti édesség, amit csak ilyenkor készítünk? Én kreáltam egyet, ami ízig-vérig tavaszi, és egyben tökéletes vendégváró is.
121