Pácolt fűszeres sajtok recept

1 adag
880
kcal
Pácolt fűszeres sajtok
Pácolt fűszeres sajtok
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család és baráti kör imádja. Sosem szokott kitartani addig, ameddig érlelni kéne...;)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Borozgatáshoz nasinak vagy akár magában is megállja a helyét! Ha nincs otthon ennyiféle sajt, egy fajtából is nagyon finom lesz!:)


receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék

egyéb elnevezések

fűszeres sajt olívaolajban, olajos-fűszeres sajt, marinált fűszeres sajtok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felszeleteljük kis darabokra a sajtokat, majd jócskán megborsozzuk, megszórjuk chilivel. (Ha örlős a chili, akkor lehet annyi, mint a bors, ha egészben van, akkor 1-2 kisebb darab bőven elég.)
  2. Meglangyosítjuk az olívaolajat (sajtmennyiségtől függően, annyit, hogy majd ellepje a sajtokat a befőttes üvegben), majd közben beleszórjuk a citromfű leveleket, petrezselymet, bazsalikomot, kaprot, belezúzzuk a fokhagymát és még egy kicsit megborsozhatjuk, chilizhetjük.
  3. Beleöntjük az olajba a sajtokat, egész olajbogyókat, (ekkor már levehetjük a tűzről) és átforgatjuk őket úgy, hogy a fűszeres olaj megtapadjon rajtuk.
  4. Jól záródó, befőttes/ csatos üvegbe rakjuk az olívabogyós-fűszeres sajtot úgy, hogy az olaj teljesen ellepje (ha nem lepi el, öntsünk rá még és megfűszerezhetjük az egésznek a tetejét), majd kb. 1-1,5 hétre hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 863
elküldve: 16
receptkönyben: 651
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

SunDee

Mióta szakács: 2010.04.09.
3 recept

Hozzászólások (24)

buksi13
buksi13k, 2012-11-06 11:04

Azt szeretném kérdezni, hogy ha az oliva bogyót kihagyom az nagy gond? mert nálunk senki sem szereti, viszont a sajtokat azt imádják. Köszi Andi

kibord
kibordv, 2012-06-10 18:29

Megcsináltam. Hát valami mennyei lett. Persze az érlelési időt nem sikerült kivárni, mert már másnap megkóstoltuk. Aztán minden nap egy kicsit "ellenőriztük", hogy érlelődik-e rendesen, így mire letelt az 1-1,5 hét, el is fogyott az egész. :)
Már gyártom a következő adagot. :)

atbano
atbanov, 2012-04-01 18:29

Hatvan deka sajthoz nekem jóval több olaj kellett. Több, mint fél liter. Az eredményt kíváncsian várom. :-)

modosa
modosacs, 2011-09-01 10:29

A kecskesajtos néni a piacon árul ilyet, és azt mondja, ha jó minőségű napraforgó, vagy kukoricaolajat használunk, nem olivát, akkor hónapokig eláll, még hűtés nélkül is. Amit ő csinál, nagyon finom, ha valakinél lassabban fogyna ez a mennyiség, esetleg tehet egy próbát.

SunDee
SunDeecs, 2011-10-06 15:15

Elképzelhető, még sosem próbáltam más fajta olajjal. Az oliva bejött.
Kecskesajttal még istenibb lehet...hmmm..:)))

o.r.s.i.k.a
o.r.s.i.k.acs, 2011-08-18 20:16

na délelőtt elkészítettem, már pihen a hűtőben :) ránézésre nagyon guszta, remélem az íze is az lesz :):)

SunDee
SunDeecs, 2011-10-06 15:14

Nah hogy sikerült? Meddig bírtátok, h ne kóstoljátok meg?:)

SunDee
SunDeeh, 2011-08-15 17:42

Kedves Katalin és Gina!

Amennyiben az olaj teljesen ellepi elég sokáig eláll, akár 2-3 hétig is! Ha viszont egy piciny rész is kilóg, elkezd penészedni...

Gina72
Gina72h, 2011-08-15 15:53

 Szia SunDee!Én fűszeres olajat szoktam így készíteni.Sokáig eláll ,minél tovább tart,az ízek annál jobban összeérnek.Vajon a sajtok meddig jók?Mentettem a receptedet,nagyon guszta!

SunDee
SunDeesze, 2011-05-25 14:22

Ne haragudj, csak most vettem észre a kérdésed. Ha kicsit meglangyosítod az olajat, jobban érvényesülhetnek benne a fűszerek és talán jobban tapad is a sajtokra.

kaddi
kaddiv, 2011-04-03 17:19

ez tenyleg jol hangzik es nez is ki. egy kerdesem lenne, fontos-e felmelegiteni az olivaolajat?

SunDee
SunDeesze, 2010-12-15 16:47

Kedves Kati!

Ez a mennyiség egy 1l- es csatos üveghez készült (És még így is lehet, h marad, attól függ h tudod éppen beletuszkolni a sajtokat.) Ha leosztod arányosan, lehet kisebbe is.
Sok sikert:)

egelkatalin
egelkatalinsze, 2010-12-15 13:16

Kedves SunDee!
Én is ajándékba készíteném, ezért szeretném megkérdezni, hogy ez kb. mekkora üvegbe fér bele? (Ha túl kicsit veszek, akkor OK, mert legfeljebb megeszem a maradékot... :-)) Kb. mint egy standard befőttes üveg vagy jóval kisebb?
Köszi!
Kati

SunDee
SunDeesze, 2010-11-24 09:47

:) Én is csináltam már sajtkedvelő barátnak és nagyon örült neki:)
Ne sajnáld a fűszereket, mert a sok olajban elvesznek... Sok sikert!

Mokika
Mokikasze, 2010-11-24 09:40

Ezt én az idén karácsonyi ajándéknak fogom elkészíteni,mert egy kedves várható vendégünk rajong a sajtokért. Remélem,sikere lesz,a látvány engem lenyűgöz!! (Előre látom,ahogy duplán csinálom,különben elfogyna a Csaba ajándéka!!!! :-) )

Bia
Biacs, 2010-04-15 21:58

Hűha!Ez már látványnak is lenyűgöző.Ki fogom próbálni.Köszi.Üdv:Bogi

szurosp
szurospcs, 2010-04-15 19:37

Ez tényleg nagyon fincsi recept! Még látványnak is szép. Egy kis segítséget szeretnék azonban adni, azoknak, akik még nem készítettek ilyet, az olajba, amikor beletesszük a sok finomságot, igyekezni kell óvatosan kikavarni az összes légbubit, és arra is figyelni kell, hogy a friss fűszer ne tapadjon az üveg falára, mert az gyors romlását okozná e gyönyörűségnek, s az bizony nagy kár lenne! :))) Mindenkit csak biztatni tudok, hogy készítse el! Üdv: Mrs Smith

Gargoyle
Gargoylecs, 2010-04-15 20:05

De jó, hogy ezt leírtátok! Nem tudtam. Majd erre odafigyelek, amikor készítem. :-)

Storno
Stornocs, 2010-04-15 18:45

ez tuti nagyon finom, jövőhéten veszek sajtokat...csak bírjuk ki 2 hétig :)

Legfrissebb cikkek

Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.
880