r
Nosalty Logó

Mikulás linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mikulás linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzert készítünk, majd becsomagolva folpackban egy órát hűvös helyen pihentetjük.
  2. A fél cm-re kinyújtott tésztából szív alakú formákat szaggatunk.
  3. 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  4. A fehér marcipán háromnegyed részét a piros ételfestékkel megfestjük. A fehérből bajuszkákat, sapkabojtot, a pirosból sapkákat, arcpírt formázunk (a marcipánt két sütőpapír között nyújtsuk ki).
  5. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, ebből lesz a szempár. Az orra piros cukorkadrazsé.
  6. A kihűlt szíveket megdíszítjük.
  7. Baracklekvár volt a ragasztó minden kis marcipán alá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13431
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Ajánló

Adventi időszakra ajánlom, más kis apró sütik mellé. Feltűnő, hamar elfogyó sütiremek:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kreatív oldalon láttam meg ezeket a Mikulásokat. Nagyon megtetszett! Gyorsan el is készítettük. 6 éves kislányom segített a díszítésben:)

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!